din-fas-gravid-480x1600
libero_club

Få en gratis välkomstgåva, samla poäng till gåvor och värdecheckar!

Som medlem får du tillgång till en egen graviditetskalender,
nyttig information om ditt barns utveckling, nya kampanjer och
det populära forumet föräldrarsnack.
Tips för dig
190912_libero_nb2_226_mobile

Föda hemma

Att planera för en förlossning hemma, med hjälp av en barnmorska går absolut. På de flesta håll i Sverige är det tillåtet att ha hemmaförlossning, men det finns såklart en del saker som är viktiga att veta.

libero_recruitment_2021_13_pregnant-woman-snacking-in-kitchen_mobile

Vitaminer, mineraler och folsyra

D-vitamin, folsyra, järn och kalcium - listan över vitaminer och mineraler som kroppen behöver kan göras lång, framförallt när den ska skapa ett litet barn. Man kommer långt på en varierad kost, men vissa ämnen kan ändå vara svåra att få rätt mängd av. Här benar vi ut vad som är viktigt att veta.

food_to_avoid_teaser

Vilken mat ska man undvika som gravid?

Vad får man inte äta som gravid, hur var det med kaffe och vad är listeria? Här kan du läsa om kost för gravida, och framförallt vad man inte ska äta när man väntar barn.

190919_libero_image_394_mobile

Välja namn till barnet

Maja, Ture, Otto, Rita, Amir…att välja namn till sitt barn är spännande, utmanande och ibland nästan omöjligt. Det ska hålla genom åren och tåla slitage från tjatiga föräldrar och bästa vänner. Men känn ingen press… Här kommer några tips som kanske kan hjälpa.

givingbirth_2_teaser

Vad händer på förlossningen och BB?

Nu är bebisen på väg! Hugg tag i väskorna och styr kosan mot sjukhuset. Efter alla månader av väntan är det äntligen dags.

libero_recruitment_2021_19_late-pregnant-woman-belly_mobile

Vad händer när vattnet går?

Hoppsan! Vattnet går… I filmerna börjar allt med ett splash och sen kommer värkarna, följt av en bebis en liten stund senare. Men i verkligheten är det inte riktigt så enkelt. Långt från alltid börjar en förlossning med vattenavgång, oftast är det faktiskt tvärtom och värkarna har hållit på en stund när vattnet väl går.

pregnant_sick_teaser

Urinvägsinfektion som gravid

Urinvägsinfektion, också kallad UVI, är en ganska vanlig åkomma hos både barn och vuxna. Men gravida har lite större risk att drabbas och ja, det kan faktiskt bli farligt för både den som bär barnet och för bebisen i magen om det inte behandlas.

preg13528_mobile

Träna under graviditeten?

Gravidjympa eller din vanliga träning på gymmet får dig inte bara att må bättre just nu, utan kan också vara till hjälp när du ska föda. Nästan all motion är bra, men det finns några saker du bör tänka på eller undvika.

preg13297_mobile

Tips på gravidkläder

Att köpa en helt ny uppsättning av mammakläder kanske inte känns helt lockande, varken för plånbok eller ur klimatsynpunkt. Men mycket i garderoben går faktiskt att använda även under graviditeten – vi tipsar om det och om vilka plagg som faktiskt kan vara bra att lägga lite pengar på.

Alla artiklar