din-fas-gravid-480x1600
libero_club

Få en gratis välkomstgåva, samla poäng till gåvor och värdecheckar!

Som medlem får du tillgång till en egen graviditetskalender,
nyttig information om ditt barns utveckling, nya kampanjer och
det populära forumet föräldrarsnack.
_i2a3798_mobile

Att förbereda sig inför förlossningen

Jo, visst har man fött barn i alla tider och det är något kroppen är byggd för att klara av. Men det är samtidigt en av de mest krävande uppgifter man kan utsätta en kropp för. Så hur förbereder man sig inför förlossningen på bästa sätt?

Tips för dig
190912_libero_nb2_226_mobile

Föda hemma

Att planera för en förlossning hemma, med hjälp av en barnmorska går absolut. På de flesta håll i Sverige är det tillåtet att ha hemmaförlossning, men det finns såklart en del saker som är viktiga att veta.

libero_recruitment_2021_5_kneeling-pregnant-woman-with-pain_mobile

Gravidbesvär - hela listan

Att vänta barn är en fantastisk upplevelse med massor av underbara stunder; den första lilla sparken, pirret över att livet ska förändras eller fascinationen över att vad kroppen kan! Men hur härligt det än är på många plan så kan en graviditet också innebära konstant illamående, akut kissnödighet eller vimsig gravidhjärna.

libero_brand-launch_newborn_mobile

Inköpslista till din bebis - vad behöver en nyfödd?

Vad behöver egentligen en nyfödd och vilka bebissaker är bra att ha när ni kommer hem från BB? Vi vet, det kan kännas lite som en djungel. Som hjälp har vi skrivit ihop en inköpslista på vad som kan vara bra att ha hemma första tiden.

bond_to_baby_teaser

Att knyta an till bebisen i magen

För barnet är anknytningen viktig för överlevnaden, men hur funkar det egentligen omvänt när en blivande förälder utvecklar känslomässiga band till barnet i magen?

Tips för dig
partner_pregnant_teaser

Partner till gravid

Den fysiska påfrestningen av en graviditet går visserligen inte att dela, men det finns en hel del man kan göra för att graviditeten ska bli något man upplever och tar sig igenom tillsammans.

preg13528_mobile

Träna under graviditeten?

Gravidjympa eller din vanliga träning på gymmet får dig inte bara att må bättre just nu, utan kan också vara till hjälp när du ska föda. Nästan all motion är bra, men det finns några saker du bör tänka på eller undvika.

pack_teaser

Packa BB-väskan – den ultimata checklistan

När ska man packa BB-väskan och vad är bra att ta med till förlossningen? Vi har gjort en checklista på vad som kan vara bra att få med – och vad du kanske inte behöver…

pregnant_sick_teaser

Gravid och magsjuk

Att bli magsjuk eller matförgiftad är aldrig roligt, men det är nog ännu lite jobbigare som gravid. Det kan vara skönt att veta att det i de allra flesta fall inte är farligt för barnet i magen.

Alla artiklar