din-fas-småbarn-190917_libero_CF3_283-1600x480
libero_club

Få en gratis välkomstgåva, samla poäng till gåvor och värdecheckar!

Som medlem får du tillgång till en egen graviditetskalender,
nyttig information om ditt barns utveckling, nya kampanjer och
det populära forumet föräldrarsnack.
essity7245_mobile

Uppfostran och samarbete i vardagen

Under första åren som förälder är funderingarna ofta många kring vad man egentligen ska ha för föräldrastil, hur man vill uppfostra sitt barn. I böcker och på nätet finns massor av olika förespråkare för både det ena och det andra – det kan nästan vara mer förvirrande än vägledande ibland. Så hur ska man tänka egentligen?

twins-and-how-to-help-them-both-develop-optimally_id191_teaser

Tvillingar och hur man stödjer bådas utveckling

Lika som bär på utsidan, men totalt olika personligheter? Eller kanske lite tvärtom. Hur ger man bäst tvillingar stöd i sin utveckling och finns det några bra tips på hur man kan tänka för att lyckas? Här kan du läsa om tvillingars utveckling.

libero_tomorrow_project_04_article_stage

Vinterlekar och bus för hela familjen

Pulkaåkning, apelsin och varm choklad. Barnens skratt och röda kinder. Frisk luft är bra för kropp och knopp och med rätt kläder och roliga lekar kan både vuxna och barn busa och ha det kul tillsammans på vintern.

sca-od6-mgl0079-mobile

Språkutveckling hos barn

Det kanske mest låter som gulligt joller, men ditt barns ljud är från första stund en övning i kommunikation. Ju äldre barn blir, desto vanligare är det att de experimenterar med nya ljud och ord mest hela tiden. De lyssnar, lär och suger till sig allt nytt som en liten svamp. Så att läsa, sjunga och prata med sitt barn är ett utmärkt sätt att hjälpa till att utveckla språket.

bedwetting_id192_teaser

Sängvätning

Är du en av de som ofta får gå upp och byta lakan mitt i natten kan det kanske vara skönt att veta att du inte är ensam, många barn kissar på sig om natten. När de är små är det ju något man förväntar sig - men när barnet passerat fem år och det fortfarande kan vara blött i lakanen så brukar man prata om sängvätning, eller enures.

190913_libero_cf3_165-final_article_stage

Säkra leksaker?

När det kommer till små barn finns inte sällan de roligaste leksakerna redan i dina lådor och skåp. Förklädda till bakformar, träskedar, plastredskap kan de vara skatter för ett nyfiket barn. Därför kan det vara bra att veta hur pass säkert saken är som leksak till bebis. Är plasten giftfri, är storleken lämplig eller - om det är en riktig leksak - är den CE-märkt?

libero_recruitment_2021_24_family-in-hallway_article_stage

Skapa rutiner för ditt barn

Känns det som att du har läst samma saga, sjungit samma sång och lagt nallen på rätt sida av kudden en miljon gånger? Bra! Barn älskar nämligen att saker och ting är förutsägbara, det gör dem trygga. Att känna trygghet är alltså förklaringen till att barn gillar när mycket är välkänt och som det alltid varit.

190918_libero_image_414_mobile

Potträning - att sluta med blöja

Precis som med det mesta i barns utveckling så har de också sin egen takt i hur snabbt de slutar med blöja. Oavsett när i tid det sker så är en bra strategi att vara lyhörd för vad som passar barnet.

sca_od6_mgl9754_new_stage_article

Pyssel för barn - inspiration och roliga tips

Nästan alla barn är kreativa och tycker det är roligt att skapa! Det är också ett sätt för barnet att utvecklas och förstå sin omvärld.

Alla artiklar