din-fas-småbarn-190917_libero_CF3_283-1600x480
libero_club

Få en gratis välkomstgåva, samla poäng till gåvor och värdecheckar!

Som medlem får du tillgång till en egen graviditetskalender,
nyttig information om ditt barns utveckling, nya kampanjer och
det populära forumet föräldrarsnack.
Tips för dig
Libero_Brand-launch_Kitchen-baby_Mobile

Bestämda barn och vredesutbrott

När barn är runt ett och ett halvt år börjar de flesta få en allt tydligare och mer bestämd egen vilja. Det brukar kunna vara både härligt och lite jobbigt för omgivningen, eftersom barnet dessutom kan byta känsloläge och skifta från glädje till vredesutbrott på ett ögonblick. Även om det kan vara väl så tålamodsprövande för dig som förälder så är det en naturlig och sund del i utvecklingen.

Tips för dig
libero_tomorrow_project_12_article_stage

Syskonbråk – tips till föräldrar

”Det började med att hon slog tillbaka…” Den kanske du hört någon gång? Syskon som bråkar är nämligen vanligt och kan nog sägas vara mer eller mindre en del av familjelivet. Men varför bråkar syskon och finns det något man kan göra för att bevara husfriden?

Tips för dig
190918_libero_image_414_mobile

Potträning - att sluta med blöja

Precis som med det mesta i barns utveckling så har de också sin egen takt i hur snabbt de slutar med blöja. Oavsett när i tid det sker så är en bra strategi att vara lyhörd för vad som passar barnet.

Tips för dig
libero_brand-launch_pre-school-smile_article_stage

Ditt barns självkänsla

Ett barn som upplever att det blir sett och accepterat för vad hen är har goda förutsättningar för att utveckla en bra självkänsla och bli en trygg person. Här får du tips på hur du kan hjälpa till att ge ditt barn en bra självkänsla i vardagen.

Tips för dig
Essity7188_CMYK

17 Tips på roliga lekar för barn - och vuxna!

Ibland saknas både lekkamrater och idéer, då kan leken behöva en liten extra dos fantasi för att göra dagen lite roligare med lekar inomhus eller utomhus för både barn och vuxna.

Tips för dig
sca_od6_mgl9754_new_stage_article

Pyssel för barn - inspiration och roliga tips

Nästan alla barn är kreativa och tycker det är roligt att skapa! Det är också ett sätt för barnet att utvecklas och förstå sin omvärld.

Tips för dig
sca-od6-mgl0079-mobile

Språkutveckling hos barn

Det kanske mest låter som gulligt joller, men ditt barns ljud är från första stund en övning i kommunikation. Ju äldre barn blir, desto vanligare är det att de experimenterar med nya ljud och ord mest hela tiden. De lyssnar, lär och suger till sig allt nytt som en liten svamp. Så att läsa, sjunga och prata med sitt barn är ett utmärkt sätt att hjälpa till att utveckla språket.

Tips för dig
libero_tomorrow_project_04_article_stage

Vinterlekar och bus för hela familjen

Pulkaåkning, apelsin och varm choklad. Barnens skratt och röda kinder. Frisk luft är bra för kropp och knopp och med rätt kläder och roliga lekar kan både vuxna och barn busa och ha det kul tillsammans på vintern.

sca_od7_mgl9209_teaser

Affektanfall och affektkramper hos barn

Att barn blir arga och kan visa det med all tydlighet har du säkert redan märkt. Men visste du att en del barn faktiskt kan svimma av sina starka känslor? Här får du reda på vad affektanfall beror på och hur du kan hantera det om ditt barn skulle få ett.

Alla artiklar