din-fas-bebis_1600x480
libero_club

Få en gratis välkomstgåva, samla poäng till gåvor och värdecheckar!

Som medlem får du tillgång till en egen graviditetskalender,
nyttig information om ditt barns utveckling, nya kampanjer och
det populära forumet föräldrarsnack.
Tips för dig
Libero_Recruitment_2021_31_baby-sleeping-on-sitting-dads-chest_Mobile

Förkylning och hosta hos barn

Så kom den då, säsongens första snoriga näsa. Vi vet att vakna nätter med snoriga och hostande bebisar kan vara kämpigt. Här kan du läsa om förkylningar, hur du kan känna igen hosta vid förkylningsastma och krupp, och de bästa sätten att hjälpa en förkyld liten bebis.

Tips för dig
Essity6254-final_Mobile

Feber hos bebisar och små barn

Känns ditt barn varmt och febrigt? Det är inget ovanligt men kan vara nog så jobbigt, både för föräldrar och barn. Här går vi igenom det här med feberkramper, febernedsättande och vad vårdpersonalen egentligen menar när de pratar om allmäntillstånd.

Libero_Upgrade_Touch-Open_baby-in-bed-yawn_Mobile

Bebisars sömn - tips och råd

Den egna sömnbristen är något som präglar småbarnsåren för nästan alla föräldrar. Tyvärr finns inte heller någon universalmetod som förbättrar sömnen för bebisen – och för dig. Så vad gör man då om bebisen vägrar sova? Här kan du läsa mer, och få tips om sömn och små barn.

libero_tomorrow_project_16_Mobile

När barn favoriserar ena föräldern

Många barn är extra mammiga eller pappiga under perioder, vilket kan vara jobbigt framförallt för den som blir avvisad, men också för den utvalda. Här får du hjälp med hur du kan tänka och om det finns något man kan - och bör - göra.

08_massage_0255_mobile

Utslag och prickar hos barn

Att försöka identifiera röda prickar och kliande utslag hos sitt barn blir lätt en oväntat stor del av föräldraskapet. Här får du hjälp med att känna igen olika sorters utslag hos bebisar och små barn, och vad de kan tänkas bero på.

Libero_Recruitment_2021_11_baby-on-dads-chest_Mobile

Förstoppning hos bebisar och barn

Förstoppning är vanligt, och väldigt jobbigt för små barn. Förutom att det kan göra mycket ont kan det också skapa oro och göra barnet ledset. Här får du tips och råd för att hjälpa en liten bebis som är hård i magen.

Libero_Recruitment_2021_32_mom-with-baby-in-diaper_Mobile

Anknytningsteori och trygga barn

När man pratar om anknytning så menas det emotionella band som knyts mellan ett litet barn och den som tar hand om barnet. För att ett litet barn ska kunna överleva behöver det omsorg, skydd och att kunna känna sig trygg - och för det behövs en anknytning mellan bebisen och någon som kan ge allt detta. Att knyta an är något som för det mesta sker helt automatiskt i relationen mellan barn och förälder.

sca_od5_mgl5933_mobile

Barn som inte äter – Matvägran

En vanlig oro hos föräldrar är att ens barn matvägrar eller bara äter väldigt få saker. Och det är inte så konstigt - vi blir faktiskt lugna av att se våra barn äta, det finns en ren evolutionär anledning till det. Mat behövs ju för att leva. Är det så att barnet inte vill äta, kommer ofta stressen som ett brev på posten. 

_mgl2985_mobile

Säker samsovning

Ljudet av små, mjuka andetag - att sova med bebis må vara mysigt, men det finns lite viktiga saker att tänka på för att det ska bli säker samsovning. Vill man sova med ett spädbarn i sängen så behövs en egen säker sovplats för den lilla.

Alla artiklar