din-fas-bebis_1600x480
libero_club

Få en gratis välkomstgåva, samla poäng till gåvor och värdecheckar!

Som medlem får du tillgång till en egen graviditetskalender,
nyttig information om ditt barns utveckling, nya kampanjer och
det populära forumet föräldrarsnack.
Tips för dig
Libero_Recruitment_2021_31_baby-sleeping-on-sitting-dads-chest_Mobile

Förkylning och hosta hos barn

Så kom den då, den snoriga näsan. Vi vet att vakna nätter med snoriga och hostande bebisar kan vara kämpigt. Här kan du läsa om förkylningar, hur du kan känna igen hosta vid förkylningsastma och krupp, och de bästa sätten att hjälpa en förkyld liten bebis.

Tips för dig
Libero_Upgrade_Touch-Open_baby-in-bed-yawn_Mobile

Bebisars sömn - tips och råd

Den egna sömnbristen är något som präglar småbarnsåren för nästan alla föräldrar. Tyvärr finns inte heller någon universalmetod som förbättrar sömnen för bebisen – och för dig. Så vad gör man då om bebisen vägrar sova? Här kan du läsa mer, och få tips om sömn och små barn.

Tips för dig
Essity6254-final_Mobile

Feber hos bebisar och små barn

Känns ditt barn varmt och febrigt? Det är inget ovanligt men kan vara nog så jobbigt, både för föräldrar och barn. Här går vi igenom det här med feberkramper, febernedsättande och vad vårdpersonalen egentligen menar när de pratar om allmäntillstånd.

Tips för dig
essity7245_mobile

När barn favoriserar ena föräldern

Många barn är extra mammiga eller pappiga under perioder, vilket kan vara jobbigt framförallt för den som blir avvisad, men också för den utvalda. Här får du hjälp med hur du kan tänka och om det finns något man kan - och bör - göra.

Tips för dig
08_massage_0255_mobile

Utslag och prickar hos barn

Att försöka identifiera röda prickar och kliande utslag hos sitt barn blir lätt en oväntat stor del av föräldraskapet. Här får du hjälp med att känna igen olika sorters utslag hos bebisar och små barn, och vad de kan tänkas bero på.

Tips för dig
Libero_Recruitment_2021_11_baby-on-dads-chest_Mobile

Förstoppning hos bebisar och barn

Förstoppning är vanligt, och väldigt jobbigt för små barn. Förutom att det kan göra mycket ont kan det också skapa oro och göra barnet ledset. Här får du tips och råd för att hjälpa en liten bebis som är hård i magen.

Tips för dig
Libero_Recruitment_2021_32_mom-with-baby-in-diaper_Mobile

Anknytningsteori och trygga barn

När man pratar om anknytning så menas det emotionella band som knyts mellan ett litet barn och den som tar hand om barnet. För att ett litet barn ska kunna överleva behöver det omsorg, skydd och att kunna känna sig trygg - och för det behövs en anknytning mellan bebisen och någon som kan ge allt detta. Att knyta an är något som för det mesta sker helt automatiskt i relationen mellan barn och förälder.

essity6955_mobile

Vad och hur mycket ska ett barn äta per dag?

Så var det dags att göra de där smakportionerna lite större för att tillslut låta dem bli till riktiga portioner. Men hur ser den vägen ut? När behöver ett litet barn börja äta fast föda, vilken mat ska jag ge min 8-månaders bebis och hur mycket ska ett barn äta? Det reder vi ut här. 

190911_libero_CF6_251

Pseudeotvillingar – vad är det?

Nybliven förälder och barn på gång igen? För vissa kanske det låter som en mardröm att få barn så tätt, och för andra som världens lycka. Oavsett hur det låter i dina öron så kan du läsa allt om pseudotvillingar här.

Alla artiklar