Spenatlasagne

Spenat lasagne

Spenatlasagne

Vegetarisk, krämig och väldigt god lasagne gjord spenat och röda linser. Rik på fibrer och järn vilket är så viktigt för dig som är gravid!

1 h
8 portioner
Ingredienser 8 portioner
Olivolja 1 msk
Lök 1 gul
Vitlöksklyftor 2 st
Morötter 3 st
Röd paprika 1 st
Zucchini 1 st
Vitlökspeppar 1 tsk
Krossade tomater 2 burkar
Vatten 3 dl
Grönsaksbuljongtärning 1 st
Röda linser 2 dl
Färsk spenat 200 g
Lasagneplattor 200 g
Riven ost 3 dl
Salt efter smak

Gör så här

Num 1
Sätt ugnen på 225°c och tag fram en ugnsfast form.
Num 2
Hetta upp olivolja i en gryta. Finhacka lök, vitlök, morötter, paprika och zucchini, fräs i oljan tills löken blivit mjuk. Krydda med vitlökspeppar & salt.
Num 3
Tillsätt krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong och röda linser. Låt koka på svag värme i 20 minuter.
Num 5
Varva lasagneplattor med linssås och färsk spenat i flera lager i formen . Toppa slutligen med riven ost.
Num 6
Tillaga mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan servering.

Tips!

Röda linser kan bytas rakt av mot gröna. Tänk på att känna med en sticka så att lasagnen är färdig rakt igenom.