Spenatlasagne

Spenatlasagne
Vegetarisk, krämig och väldigt god lasagne gjord spenat och röda linser. Rik på fibrer och järn vilket är så viktigt för dig som är gravid!
1 h
8 portioner
Ingredienser | 8 portioner |
Olivolja | 1 msk |
Lök | 1 gul |
Vitlöksklyftor | 2 st |
Morötter | 3 st |
Röd paprika | 1 st |
Zucchini | 1 st |
Vitlökspeppar | 1 tsk |
Krossade tomater | 2 burkar |
Vatten | 3 dl |
Grönsaksbuljongtärning | 1 st |
Röda linser | 2 dl |
Färsk spenat | 200 g |
Lasagneplattor | 200 g |
Riven ost | 3 dl |
Salt efter smak |
Gör så här
Sätt ugnen på 225°c och tag fram en ugnsfast form.
Hetta upp olivolja i en gryta. Finhacka lök, vitlök, morötter, paprika och zucchini, fräs i oljan tills löken blivit mjuk. Krydda med vitlökspeppar & salt.
Tillsätt krossade tomater, vatten, grönsaksbuljong och röda linser. Låt koka på svag värme i 20 minuter.
Varva lasagneplattor med linssås och färsk spenat i flera lager i formen . Toppa slutligen med riven ost.
Tillaga mitt i ugnen i ca. 30 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan servering.
Tips!
Röda linser kan bytas rakt av mot gröna. Tänk på att känna med en sticka så att lasagnen är färdig rakt igenom.
Ett fel har uppstått, försök igen senare.