Chokladbollar på dadlar

Chokladbollar på dadlar
Sötsuget kan bli större som gravid och därför kan man undra; nyttiga chokladbollar – finns det? Ja! Byt ut sockret mot dadlar så får du ett nyttigare och supergott alternativ.
15 min
20 st
Ingredienser | 20 st |
Urkärnade dadlar | 20 st |
Kokt kaffe (kan bytas mot vatten) | 0.5 dl |
Vaniljpulver | 0.5 tsk |
Kakao | 0.5 dl |
Nötter av valfri sort | 1 dl |
Fiberhavregryn | 2 dl |
Kokos | 2 dl |
Kokos eller nötkross att rulla i | 1 dl |
Gör så här
Ner med samtliga ingredienser i en matberedare. Mixa ihop till en smidig och klibbig deg. Tillsätt mer havregryn eller kokos om den är för klibbig, och mer kaffe eller vatten om den är för torr.
Rulla sedan till bollar och rulla i kokos eller krossade nötter.
Förvaras i tätslutande burk med lock (eller plastpåse) i kylskåp. Funkar även att frysa!
Tips!
Nötter kan vid allergi bytas mot kärnor & frön.
Ett fel har uppstått, försök igen senare.