Bananbröd

Bananbröd
Sött men nyttigt, enkelt att baka och oslagbart gott. Bananbröd är ett utmärkt mellanmål för dig som är gravid och vill stilla ditt sötsug men ändå bli mätt!
70 min
1 limpa
Ingredienser | 1 limpa |
Mogna bananer - gärna bruna i skalet | 2 st |
Filmjölk | 2 dl |
Fiberhavregryn | 2 dl |
Grahamsmjöl | 2 dl |
Vetemjöl | 2 dl |
Bikarbonat | 1.5 tsk |
1 nypa salt |
Gör så här
Sätt ugnen på 190° över/undervärme och klä en brödform (1.5 liter) med bakplåtspapper.
Skala och mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en tjock, klibbig smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Tag ut och låt svalna på galler innan du skär upp brödet.
Tips!
Filmjölk kan bytas mot soygurt för vegansk limpa.
Ett fel har uppstått, försök igen senare.