Bönpasta med krämig grönkålssås

Bönpasta med krämig grönkålssås
Bönpastan är rik på protein och fibrer medan grönkålssåsen är full av nyttigt järn. Den här rätten är enkel, god och väldigt bra för dig som är gravid!
25 min
4 portioner
Ingredienser | 4 portioner |
Bönpasta | 200 g |
Pastavatten till såsen | 2 dl |
Matolja | 1 msk |
Färsk grönkål | 200 g |
Röd paprika | 1 st |
Gul lök | 1 st |
Vitlök | 2 klyftor |
Havregrädde | 3 dl |
Havremjölk | 1 dl |
Äggula | 3 st |
Parmesan | 2 dl finriven |
Krossade pumpakärnor | 1 dl |
Salt & svartpeppar |
Gör så här
Koka upp bönpastan (eller vanlig pasta) enligt anvisningarna på paketet, spara 2 dl pastavatten och häll sedan av pastan, låt stå.
Hetta upp matoljan i en stekpanna och tillsätt grovhackad grönkål, paprika, finhackad gullök och pressad vitlök. Stek tills kålen dragit ihop sig och blivit mjuk.
Vispa ihop pastavatten med grädde, äggulor, parmesan, salt och peppar. Slå det över kålblandningen. Låt sjuda under omrörning till en tjockare konsistens.
Rör ner pastan. Toppa med pumpakärnor vid servering.
Tips!
Viktigt att komma ihåg att spara pastavatten. Havregrädde- och mjölk kan bytas mot vanlig grädde & mjölk.
Ett fel har uppstått, försök igen senare.