Rågbröd

Rågbröd
Saftigt och nyttigt rågbröd till frukosten eller fikat är utmärkt för gravida! Rågbrödet är fyllt med fibrer som fyller och mättar.
70 min
1 limpa - ca. 12 skivor
Ingredienser | 1 limpa - ca. 12 skivor |
Filmjölk | 6 dl |
Brödsirap | 2 msk |
Rågsikt | 6 dl |
Rågkross | 1 dl |
Havrekli | 1 dl |
Linfrön | 1 dl |
Sesamfrön | 0.5 dl |
Bikarbonat | 3 tsk |
Salt | 0.5 tsk |
Gör så här
Sätt ugnen på 175° över/undervärme. Klä en limpform med bakplåtspapper, låt stå
Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Rör ner filmjölk och brödsirap.
Häll degen i formen och strö eventuellt över lite extra rågkross.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna på ett galler innan du skär det i bitar.
Tips!
Gör frallor genom att baka brödet i muffinsformar istället. Gräddas i ca 25 min.
Ett fel har uppstått, försök igen senare.