Försöker artiklar

when-you-have-difficulty-becoming-pregnant-again_id_image

När kan man ta ett graviditetstest?

När går det att tidigast se en graviditet, spelar det någon roll vilket test jag köper – och går de verkligen att lita på?                

when-you-have-difficulty-becoming-pregnant-again_id_image

Allt du behöver veta om ägglossning

Hur räknar jag ut när det är ägglossning och på vilket sätt påverkar den chansen att bli gravid? Vi hjälper dig känna igen symptom och tecken på ägglossning.

Libero_Recruitment_2021_16_moms kissing tummy on the bed

Fertilitetsbehandlingar och assisterad befruktning

Att behöva använda olika hjälpmedel för att bli gravid blir vanligare och vanligare. Men vilka olika behandlingar finns och vad passar till vem?

libero_recruitment_2021_21_early-pregnant-woman_desktop

Nidblödning eller mens?

Ibland kan en blödning dyka upp ungefär när mensen borde komma. Den kallas nidblödning och är alltså inte mens utan faktiskt ett tecken på tidig graviditet. Men hur kan man veta skillnaden? Här lär du dig känna igen utseendet på en nidblödning och får koll på hur du skiljer den från mensen.

miscarriage_id53_teaser

Missfall

Det spelar ofta ingen roll varför det sker, eller hur länge man varit gravid - ett missfall är ofta en svår upplevelse att gå igenom och det tar också olika lång tid att bearbeta sorgen.

libero_recruitment_2021_4_pregnant-couple-in-sofa_mobile

IVF-behandling - provrörsbefruktning

IVF är en förkortning av in vitro-fertilisering och innebär att själva befruktningen äger rum utanför kroppen, närmare bestämt i ett provrör. Det är därför det ofta kallas för provrörsbefruktning.

libero_recruitment_2021_22_woman-with-nausea-in-bathroom_mobile

Ofrivillig barnlöshet

Ibland dröjer graviditet trots att man längtar kopiöst efter barn. Men vad kan det bero på att det är svårt att bli gravid, när kan man söka hjälp och hur ska man hantera frustration, sorg och ständiga besvikelser?

libero_recruitment_2021_20_early-pregnant-woman-in-window_mobile

Så går en fertilitetsutredning till

En fertilitetsutredning, eller barnlöshetsutredning som det också kallas, kan ge svar på varför det inte blir någon graviditet trots alla försök. Här kan du läsa om hur det går till och vart man ska vända sig om man behöver hjälp.

_i2a3234_mobile

Att adoptera ett barn

Att få bli någons förälder är kanske något av det största man kan vara med om – och det är precis lika känslomässigt omvälvande att bli förälder genom adoption.

when-you-have-difficulty-becoming-pregnant-again_id_teaser

När det är svårt att bli gravid igen

Efter ett tag kanske längtan efter fler barn kommer och det är dags att försöka skaffa ett syskon. Men ibland kan det vara svårt att bli gravid igen. Läs om sekundär barnlöshet, vad det kan bero på och vilken hjälp som finns att få. 

libero_recruitment_2021_21_early-pregnant-woman_mobile

Så ökar du chansen att bli gravid

Om du längtar efter barn finns det en del saker att både göra och undvika för att öka chansen att bli gravid. Det gäller oavsett om du är den som vill bli gravid eller om du är en förväntansfull partner.