Försöker artiklar

miscarriage_id53_teaser

Missfall

Det spelar ofta ingen roll varför det sker, eller hur länge man varit gravid - ett missfall är ofta en svår upplevelse att gå igenom och det tar också olika lång tid att bearbeta sorgen.

libero_recruitment_2021_4_pregnant-couple-in-sofa_mobile

Provrörsbefruktning - IVF

Konstgjord befruktning används vid alla typer av ofrivillig barnlöshet hos svenska par. Efter tre försök lyckas närmare två tredjedelar bli föräldrar.

libero_recruitment_2021_22_woman-with-nausea-in-bathroom_mobile

Ofrivillig barnlöshet - chans till graviditet vid ägglossning

Ibland blir det ingen graviditet trots att man längtar efter barn och har slutat med preventivmedel och försöker vid varje ägglossning. Receptet är i regel att planera in sex vid ägglossning, leva som vanligt - och ha tålamod.

libero_recruitment_2021_20_early-pregnant-woman-in-window_mobile

Undersök din fertilitet

Ett av sex par som vill ha barn får problem med ofrivillig barnlöshet. En orsak kan vara att fertiliteten är nedsatt - hos kvinnan, mannen eller båda. En fertilitetsutredning kan ge svar på varför det inte sker en befruktning.

when-you-have-difficulty-becoming-pregnant-again_id_teaser

När det är svårt att bli gravid igen

Om ni inte haft några problem med att få ett första barn utgår ni kanske ifrån att det ska vara lika lätt nästa gång. Det är inte ovanligt att det kan ta lite tid för nästa graviditet av en eller annan orsak.

_i2a3234_mobile

Om adoption

Att adoptera ett barn är ett sätt att bilda familj då du själv inte kan eller vill bli gravid. Det är en omvälvande förändring i ditt eller - om ni är ett par - era liv. Att adoptera ett barn från ett annat land, vilket är det vanligaste, är en process i flera steg. Den tar oftast flera år.

libero_recruitment_2021_21_early-pregnant-woman_mobile

Chansen att bli gravid

Om ni funderar på att skaffa barn finns det flera saker som ni kan göra för att förbereda era kroppar optimalt för att skapa ett barn.