App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
close

Tillbaka till jobbet

Vuxenkontakt, luncha, jobbmöten - känns det märkligt att komma tillbaka till jobbet efter att ha blivit förälder? Även om det är kul att träffa arbetskompisarna och komma igång igen, så finns det kanske någon liten som du saknar. Det kan vara tufft. Då och då kan det också verkligen kännas deppigt.

De sista veckorna eller dagarna hemma flyger kanske förbi. Innan du vet ordet av är du tillbaka i arbetslivet. En del är kanske precis som innan barnafödandet, men ändå är allt annorlunda.
 
Ta hand om dig och er
Det är viktigt att du tar hand om dig när du börjar jobba igen. Det kan lätt bli stressigt om du vill vara både en bra arbetskamrat ochen fantastisk förälder. 

Här är några tips:

• Sänk förväntningarna på dig själv att klara av att vara förälder och att jobba på samma sätt som tidigare. Det är inte som tidigare och du kommer hitta nya rutiner.

• Tillåt dina känslor vare sig du känner mycket eller inget. Du går igenom en stor livsomställning.

• Tänk igenom vad som är viktigt. Hur vill och kan du prioritera att både jobba och vara förälder?

• Sänk ambitionsnivån och fokusera på det som känns rätt och viktigt. Det här är verkligen en speciell period i livet och den varar inte för evigt.

• Prata med din partner om hur ni ska dela på allt som behöver göras så att ni båda får mer energi till varandra och familjen.Tänk på att jämställdhet dessutom ger långvariga förhållanden.

Alla trötta efter jobb och förskola? Läs gärna våra tips för att klara av eftermiddagens smågnälliga timmar.

Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...