App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

close

Njut av föräldraledigheten - sänk ambitionsnivån

Det är lätt att glömma att det helt och hållet är barnets humör och behov som styr din tid under föräldraledigheten. Renovera huset, hålla kontakt med arbetskamraterna och fixa i trädgården under föräldraledigheten kanske inte är högsta prioritet. Men njuta går bra.

Lär känna varandra i lugn och ro
En del dagar kanske barnet vill att du ska bära det i famnen hela tiden. Det är lätt att bli frustrerad när planerna för dagen måste ändras. Det är ofta bäst att vara tillsammans med barnet i hemmets lugna vrå de första månaderna för att lära känna varandra och vänja sig vid det nya livet med en liten bebis. Bjud in så få gäster som möjligt och förhoppningsvis tar de själva med sig fika.

I stället för att bli frustrerad över allt du inte hinner göra behöver du kanske också sänka din ambitionsnivå och njuta av tiden ni har tillsammans. Se till att vila mycket och passa på att ta en tupplur medan barnet sover. Ät gott och ordentligt och koppla av med en tidning, bok eller bara framför teven en stund ibland om det går.

Njut av den här tiden med ett litet barn – den går över
Ta promenader, ha det mysigt eller sov med barnet. Ta saker och ting som de kommer. Var spontan. Undvik att göra upp planer i förväg. Tiden går så snabbt – det säger alla föräldrar när föräldraledigheten är över.

Caffelatte-världen och goda vänner
Snart kanske du längtar att komma ut med barnvagnen och hitta på saker. Till exempel gå på promenader eller kafé med vänner. Kanske träffar du nya vänner i samma situation som kan bli vänner för livet och som du delar mycket gemensamt med.
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...