För alla små med sjukdom

Hur är det att leva med en sjukdom? Med Little Heroes vill vi synliggöra barn med sjukdomar och skapa förståelse om vad det innebär att vara sjuk.

Vi tycker det är viktigt att se barnet bakom medicinen, ärret eller insulinpumpen på magen. Att skapa en förståelse för vad det innebär att vara sjuk, men också lära oss hur man kan bemöta små med sjukdom.

Marius
Redan under graviditeten märkte läkarna att Marius var mindre än vad han borde ha varit – och att det var något fel på hjärtat. Det visade sig att det hade flyttats till fel sida av kroppen och det var två stora hål mellan kamrarna på hjärtat. Men Marius är inte den som ger upp i första taget. Ibland tappar han orken, men det accepterar han inte. Han är envis på det sättet. En bra egenskap om man är född med hjärtfel, även om det ibland kan bli lite jobbigt i vardagen, säger Malena, mamma till Marius, och skrattar lite.
LÄS ARTIKEL plus icon
Sam
Sam är en väldigt kärleksfull person som inte tycker om att lämna någon utanför, noga med att alla är med på tåget liksom. Och så kan han vara lite lillgammal. Det kan ju vara för att han har hängt så mycket med vuxna på sjukhuset det senaste året. Men det tycker han inte är jobbigt. Trots operationer och cellgifter gillar han faktiskt att åka till sjukhuset. Där finns ju också en massa kul.
LÄS ARTIKEL plus icon
hedda
Hedda har inte ens fyllt två år, men när hon råkar tappa sin pump, lyfter hon upp den och säger ”Aja baja!”. För hon vet att det inte är bra när den inte sitter på plats. Hon får också stick i fingret rätt ofta och måste vänta på sin mat, medan andra får börja äta. På något sätt förstår hon kanske att något är annorlunda. Men samtidigt är hon precis som vilken tvååring som helst. Hon älskar att klättra på stolar, springa omkring på förskolan och leka med sina tre syskon.
LÄS ARTIKEL plus icon
elwin
Man skulle kunna tro att en så påfrestande sjukdom som astma skulle hindra Elwin från att vara den aktiva killen han är. Men nej. Han springer omkring, hostar och kämpar på. Ibland får Elwins föräldrar påminna honom om att ta en paus. För han har inte helt förstått det där med att fysisk ansträngning påverkar hans andning. Sätter han sig och vilar, så blir det ju faktiskt bättre.
LÄS ARTIKEL plus icon
image-1
1
Bli medlem

Bli medlem i Liberoklubben genom att registrera dig här. Det är helt gratis!

image-1
2
Samla koder

Samla koderna som finns på insidan av våra Little Heroes edition-produkter och Libero Touch-paket.

Img
image-1
3
Registrera koder

Registrera koderna på ditt konto i Liberoklubben. Du kan även skanna den fyrkantiga koden med din mobil direkt i Liberoappen.

image-1
4
Klicka hem dina favoriter

När du har registrerat tillräckligt med koder kan du beställa dina produkter i poängshoppen. Det finns en begränsad upplaga av produkterna, så vänta inte med att beställa!

animal-card-1
Libero Up&Go

Vera Vildsvin

lever med ett medfött hjärtfel. Hennes hjärta funkade inte riktigt som det skulle när hon föddes så hon blev opererad nästan med en gång.
LÄS ARTIKEL plus-icon
Libero Comfort

Eskil Elefant

fick typ 1 diabetes när han inte ens var ett år. Det betyder att hans kropp inte kan producera eget insulin. Och utan insulin kan man inte leva.
LÄS ARTIKEL plus-icon
animal-card
Libero Up&Go

Tyra Tiger

har cancer och för att bli frisk måste hon få medicin rakt in i blodet. Det tar lång tid, är tråkigt och kan ibland göra ganska ont.
LÄS ARTIKEL plus-icon
animal-card-4
Libero Comfort

Gustav Giraff

är superhjälte men också superallergisk. Gustavs immunförsvar reagerar på helt ofarliga saker som mjölk, ägg och pollen.
LÄS ARTIKEL plus-icon
forum

Hur pratar man om barn och sjukdom?

Ibland händer det som inte får hända, ett barn blir allvarligt sjuk. Hur kan man hantera det svåra, vad ska man säga när vardagen vänds upp och ner och hur kan man som anhörig till en familj som drabbas kunna stötta? Prata av dig med andra föräldrar under ämnet Barn med sjukdomar på vårt forum Föräldrasnack eller dela dina erfarenheter på sociala medier under #Barnmedsjukdomar
Till Föräldrasnack

Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus
…ska vara för de sjuka barnen vad solen är för sommaren!

Skrattet är den bästa medicinen!

Vårt samarbete med Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus ger Stiftelsen möjlighet att bidra till att underlätta barnens sjukhusvistelse med bland annat lek -, musik- och hundterapi, sjukhusclowner, bibliotek, utbildning och sommarläger. Det påskyndar barnens tillfrisknande.

Stiftelsen vill kunna hjälpa till att sprida glädje och hopp bland alla små och stora patienter och deras närstående, samt vårdpersonal.

Hospitals image

Se kampanjfilmen

Spela film

Frågor och svar

Vi vet att våra hjälteprylar är väldigt fina, därför vill vi att fler ska kunna ha glädje av dem. Därför har vi en gräns på att man max får beställa 2st per kampanjprodukt.
Ja, du behöver vara medlem för att kunna lösa in koderna och beställa gåvorna. Du blir enkelt medlem på Liberoklubben . Det är gratis att vara med i Liberoklubben.
Libero Little Heroes Edition gäller under perioden 3 maj 2023 – till 31 augusti 2023 eller så långt lagret räcker.