play_image

Nya lekar och roligare vardagsrutiner

Långa vab-dagar eller ledigheter innebär ofta mys och tid tillsammans, men ibland bjuder de också på frustration och brist på saker att sysselsätta sig med. Så vi har tagit fram lite tips på hur dagarna hemma kan bli lite roligare med hjälp av nya lekar och utmaningar för hela familjen.

Hopp och lek

Hopp och lek med vår roliga lektärning! Skriv ut arket, klipp till formen och limma ihop den till en tärning. För att få den extra tålig kan du klippa ut ytterligare en tärnings-form i kartong och använda som förstärkning. En lek för hela familjen!

lib-hopp-och-lek

Skriv ut tärningen här.

På skattjakt

Ta med ditt barn på skattjakt i den spännande naturen. Leta efter och bocka av de naturskatter ni hittar. Snart har ni en hel samling fynd att titta på och prata om - du kan lita på att barnet har stenkoll på var de såg det fina trädet eller vart den lilla nyckelpigan flög. 

lib-se 

Skriv ut skattjakten här.

Kan själv-kort

Är det så att du har en bestämd liten person där hemma som faktiskt kan allt själv? Eller behöver ditt barn lite extra motivation för att våga eller vilja prova? Oavsett vilket så kan tandborstning och påklädning ibland vara orimligt frustrerande - för både vuxen och barn. Med våra kan själv-kort så blir även vardagsrutinerna roligare – och plötsligt kan sysslor, som att borta tänderna och äta frukost, bli till en lekfull utmaning för hela familjen. Korten synliggör också barnets prestation vilket kan vara nog så viktigt. 

Skriv ut arket, klipp till de små korten och ge dem till ditt barn i den ordning som rutinerna ska genomföras. För att skapa extra motivation kan du ta hjälp av kan själv-schemat och kryssa i avklarade utmaningar dag för dag. 

Skriv ut kan själv-korten här. 

Har du inte tillgång till en skrivare så går det ju precis lika bra att rita själv med detta som inspiration. Vi har också samlat våra bästa tips på roliga och enkla inomhus- och utomhuslekar, och behöver du boosta skaparglädjen så har vi samlat ett gäng pysseltips som ni kan göra hemma. Har du en spädis hemma så kika på våra lekar för de allra minsta.

Dela artikel

Artiklar som kan vara intressanta för dig