Låt varje blöjbyte göra skillnad!
Vår nya klimatsmarta hybridblöja
Nu kan vi stolt presentera vår helt nya klimatsmarta hybridblöja, utvecklad tillsammans med bebisar och föräldrar.
Image
Med 35% lägre
CO2-avtryck*
Till skillnad från en vanlig blöja, har den här två delar – en tvättbar textilbyxa som återanvänds och ett absorberande engångsinlägg. Det innebär att du använder och slänger mindre material. Ja, sammantaget får Libero Touch Hybrid 35 % lägre klimatpåverkan jämfört med en vanlig blöja från Libero! Självklart har vi även räknat med miljöpåverkan från t.ex. tvätt och torkning av textilbyxan samt transport av råmaterial och den färdiga produkten. Om vi alla hjälps åt, kan vi göra skillnad för miljön. Använd Touch Hybrid vid varje byte eller så ofta som passar dig och din bebis. Varje byte gör skillnad.
image
Återanvändbar textilbyxa
image
Absorberande inlägg
image
Hybridblöja
*Jämfört med en vanlig blöja från Libero. Denna livscykelanalys är utförd av Essity och tredjeparts-verifierad genom extern granskning och baseras på en genomsnittlig användning under blöjperioden.
Blöjan tar varsamt hand om huden med mjuka, andningsbara material och säkert läckageskydd. En klimatsmart och hudvänlig nyhet som alltså är bra för både din bebis och vår planet.

Kolla in vår instruktionsfilm

vi visar hur du enkelt förbereder och byter hybridblöjan.
Spela film
Fina mönster från naturen
Med inspiration från naturen vi älskar att vara nära har vi skapat tre olika mönster på de återanvändbara textilbyxorna.
Image
Massa lekfulla nyheter i poängshoppen!
Poängshoppen har fått finbesök av det populära trycket Playful som du kanske känner igen från hybridblöjans återanvändbara textilbyxa. Vår härliga designer Karoline har låtit mönstret busa över till en hel kollektion av kläder. Självklart är allt framtaget i hållbara material som är snälla mot både bebis och planet!
Scanna koder för att kunna klicka hem kollektionen i poängshoppen. Du får dubbla poäng när du scannar Touch Hybrid Absorberande inlägg.
Till Poängshoppen
image
1000
poäng
image
1000
poäng
image
1600
poäng

Vad vill du veta om vår nya hybridblöja?

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren.
En hybridblöja består av två delar, en tvättbar textilbyxa som kombineras med ett absorberande engångsinlägg. Med andra ord är det ett mellanting mellan en vanlig blöja och en helt tvättbar blöja. Vid blöjbyten kan du antingen använda textilbyxan direkt igen eller tvätta den om det behövs. Det absorberande inlägget kan slängas efter användning, precis som en vanlig blöja.
Den stora fördelen med Libero Touch Hybrid är att den har 35 % lägre klimatpåverkan (och 22 % mindre avfall) än Liberos vanliga blöjor. Samtidigt tar hybridblöjan varsamt hand om din bebis hud med mjuka, andningsbara material och säkert läckageskydd.
Libero Touch Hybrid är ett mellanting mellan en vanlig blöja och en textilblöja och den har 35 % lägre klimatpåverkan jämfört med en vanlig blöja från Libero. Med vår hybridblöja minskar avfallet med 22 %. Detta tack vare en mindre mängd material i inläggen och att textilbyxan kan återanvändas. Självklart har vi även räknat med miljöpåverkan från t.ex. tvätt och torkning av textilbyxan samt transport av råmaterial och den färdiga produkten. Och allt som allt, blir koldioxidavtrycket alltså hela 35 % lägre jämfört med en vanlig blöja från Libero.
Libero Touch Hybrid minskar avfallet med 22 %, i jämförelse med en vanlig Libero Touch-blöja.
Libero Touch Hybrid finns tillgänglig i tre olika storlekar:
- S: 3–8 kg
- M: 7–12 kg
- L: 11–18 kg
Libero Touch Hybrid har utformats för att textilbyxor och absorberande inlägg i samma storlek ska användas tillsammans.
Libero Touch Hybrid textila byxa finns i tre olika mönster, inspirerade av naturen. Ett neutralt mönster, ett med skogsgröna nyanser och ett mer lekfullt, färgglatt mönster.
Det är ett individuellt val, dels beroende på vad som passar dina och ditt barns behov bäst – dels beroende på om du har tänkt använda vanliga blöjor också eller inte. Vi rekommenderar ungefär 4 textilblöjor i en och samma storlek. Då har du förhoppningsvis alltid en textilbyxa redo inför nästa blöjbyte och hinner tvätta de som är smutsiga.
Du kan antingen tvätta textilbyxan för hand eller maskintvätta den. I maskin tvättas textilbyxan i 60°C, med ett skonsamt tvättprogram. För att skydda andra textiler i maskinen, rekommenderar vi att använda tvättpåse. Alternativt finns det en liten ficka på sidorna intill kardborreknäppningen som kan vikas över kardborrebanden innan tvätten. Se även till att textilbyxan tvättas med liknande färger.
Ja, du kan torktumla textilbyxan vid låg temperatur, max 50°C. Spara energi genom att hänga upp textilbyxan på tork. Den är tillverkad av snabbtorkande material.
Libero Touch Hybrids textilbyxa är gjord av återvunnen polyester, elastan, bomull och polyamid. Libero Touch Hybrids textilbyxa är certifierad med OEKO-TEX®
image