App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.


Vad vi gör…

Vad vi gör…

Hållbarhet handlar om att alltid ha en helhetssyn på saker. För oss är målet att hitta en långsiktig balans mellan människors behov och miljön. Det är vår utgångspunkt.

För ditt bästa barns bästa idag och imorgon

Allt vi gör, gör vi för ditt barn och dig. Därför är rätt kvalitet och rätt metoder alltid viktigast för oss. Att ta ansvar för miljön är samma sak som att bry sig om ditt barns framtid, och vi anstränger oss så mycket vi kan för att göra allt på samma gång. Vårt sätt att sträva mot hållbarhet är att förbättra livet för ditt barn och dig samtidigt som vi bryr oss om miljön.

Under årens lopp har vi lyckats göra våra blöjor tunnare, och idag har vi fått ner vikten med nästan en femtedel.*En tunnare blöja ger ditt barn mer rörelsefrihet. En lättare produkt är också bättre för miljön. Då används mindre resurser, avfallsmängden minimeras och transporterna blir effektivare.

Detta är ett exempel på hur vi har lyckats förbättra våra blöjor och på så sätt göra livet bättre för dig, ditt barn och vår planet.

Hållbarhet är viktigt

Det är ingen tvekan om att mycket återstår att göra för att förbättra vårt klimatavtryck. Här är några av de saker vi gör just nu...

 • Ständig förbättring mot mer energieffektiv produktion
 • Ökad andel förnyelsebara och återvunna material i våra förpackningar
 • Smart produktdesign för bebisar, föräldrar och miljö
 • Råvaror från mer hållbara källor
 • Inga skadliga eller onödiga kemikalier
 • Dela vår kunskap om föräldraskap, hälsa och hygien
 • Minimera avfallsmängden
 • Aktivt stöd till föräldrar för att underlätta föräldraskapet

Hållbarhet har vi jobbat med sedan länge…

 • Vi har minskat vårt koldioxidavtryck med 16 % för byxblöjor och 25 % för öppna blöjor sedan 2008*
 • Vi har minskat produktvikten med 19 % sedan 2008, vilket minskar avfallsmängden och den onödiga resursanvändningen**
 • 20 % av materialet i våra förpackningar är återvunnet material
 • 100 % av den trämassa som används i våra blöjor har certifieringen FSC® Chain of Custody

*Baserat på livscykelanalys utförd av Essity och verifierad av IVL Svenska Miljöinstitutet AB 2017
**Ändringarna i produktvikten är genomsnittsvärden som bygger på livscykelbedömningar för babyprodukter

Vad är ett koldioxidavtryck?

När vi talar om koldioxidavtryck menar vi den totala mängden växthusgaser som släpps ut i atmosfären till följd av aktiviteter som är kopplade till produktion, användning och avfallshantering i samband med våra produkter.

Vi gör löpande livscykelbedömningar som vi använder för att beräkna vårt koldioxidavtryck. Dagens resultat visar att våra ansträngningar för klimatet har lönat sig. När det gäller våra öppna blöjor har koldioxidavtrycket minskat med 25 % mellan 2008 och 2017.

Men vi nöjer oss inte här har utan har vi många planer och idéer om hur vi ska minska det ytterligare. Det är en tuff utmaning som vi har framför oss. Vi kommer att behöva mod och uthållighet tillsammans med stöd från er kunder för att nå målen.

Libero är en del av en större familj

Libero grundades 1980 i Sverige, men redan flera årtionden tidigare började vi undersöka hur vi kan erbjuda de bästa och mest skonsamma blöjorna för barn i Norden. SCA har sedan dess bytt namn till Essity.

Idag ingår Libero i den stora Essity-familjen med många varumärken och produkter i många olika kategorier. Essitys hållbarhetsarbete inbegriper alla produkter vi producerar. Om du vill veta mer om vår strategi och våra mål och framgångar kan du läsa mer här

Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...