Våra mål

Goal hero image

Vilka mål vi siktar mot…

Vi har lovat att stå upp för Parisavtalet och minska vårt klimatavtryck med 33%.

Minska vår klimatpåverkan med 33%*

Vi lovar att minska vår klimatpåverkan med 33% till 2030 för Liberos produktsortiment. Som företag har vi satt upp ytterligare tuffa klimatmål, med syftet att minska utsläppen av växthusgaser i linje med Parisavtalet.

Vårt sätt att bli mer hållbara är att arbeta för både din bebis och ditt välbefinnande – samtidigt som vi tar hand om miljön. Därför vill vi erbjuda blöjor där vi inte har tummat på kvaliteten eller förmågan, men som ändå är ett bättre alternativ för både miljö och människor.

Vi har satt upp ambitiösa mål

Vi vet att vi inte gör allt perfekt än. Det finns alltid mer att utveckla när det gäller arbetet för en mer hållbar värld. Och steg för steg blir vi bättre. För att driva vår egen utveckling vidare och skynda på den har vi satt upp ambitiösa mål för vad som ska uppnås och när. Klimatet kan inte vänta.

Goal 1

Ett av våra viktigaste mål är att sänka vårt koldioxidavtryck, och inte bara från vår egen verksamhet. Det handlar även om de insatser som sker innan materialet når vår produktion och det som sker efter att en blöja har använts och slängts i soptunnan.

Vi strävar efter att minska våra sammanlagda koldioxidavtryck med 33 % till 2030.*

*Jämfört med referensåret 2008

Goal 2

Godkänt av Science Based Targets

Vi vill bidra till ett hållbart cirkulärt samhälle som präglas av återvinning och återanvändning, och därför engagerar vi oss ofta i initiativ för att uppnå detta. Våra mål om energi, transporter och material ska bidra till minskad miljöpåverkan.

Science Based Targets är ett samarbete mellan organisationer världen över, avsett att underlätta för företag att arbeta med och sätta upp klimatmål. För oss innebär detta att vi får tydliga riktlinjer om hur mycket och hur snabbt vi behöver minska våra utsläpp för att hjälpa till att reducera den globala uppvärmningen.

Vi är övertygade om alla gör sin del kommer våra gemensamma ansträngningar göra en stor skillnad till det bättre.