App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

För alla barns rätt till trygghet

2 miljoner till Rädda Barnens arbete i Ukraina

Efter att situationen i Ukraina förvärrats har allt fler av er medlemmar valt att skänka era poäng till Rädda Barnen. Hittills har vi tillsammans skänkt hela 2 miljoner kronor som går till Rädda barnens arbete för barnen som drabbas av situationen i Ukraina. Tack vare era gåvor ger ni Rädda Barnen möjligheten att fortsätta sitt arbete i och utanför Ukraina och hjälpa dem som behöver det som allra mest. Detta gör de genom att erbjuda barn och deras familjer vatten, mat, hygienartiklar, husrum, psykologiskt stöd och mycket, mycket mer. Här kan ni läsa om allt som Rädda barnen gör.

Just nu är det många människor som flyr från Ukraina och anländer här i Sverige. Rädda Barnen arbetar för att alla barn och familjer ska få ett tryggt mottagande. En av de viktigaste prioriteringarna är att säkerställa att de får någonstans att bo. Det måste ske fort och på ett sätt som säkerställer att de, inte minst barnen, får en så trygg och stabil tillvaro som möjligt under omständigheterna.

För att på ett snabbt och säkert sätt kunna hjälpa till med temporärt boende och stöd har Rädda Barnen tillsammans med olika organisationer tagit initiativ till den gemensamma satsningen ”En trygg start i Sverige”. Tillsammans gör Rädda barnen det möjligt för privatpersoner och företag att göra delar av sina hus och lägenheter tillgängliga säkert och snabbt i två till fyra veckor för att på det sättet ge myndigheterna mer tid att lösa den långsiktiga boendefrågan.

En trygg start i Sverige är i stort behov av både boenden och volontärer för att hjälpa de människor som anländer till Sverige. Vill du hjälpa till, läs mer på En Trygg Start i Sverige.

Återigen, ett stort och varmt tack till er som väljer att skänka era poäng till förmån för Rädda barnens arbete - ni gör skillnad! Fortsätt gärna skänka era poäng via vår poängshop eller swisha direkt till Rädda Barnen på 902 00 33.

 

Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...