App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vilken fantastiskt rolig lördag-not!

Förkyld med fruktansvärd hosta i två veckor och nu även feber som åker bergochdalbana i tre dagar. Igårkväll var jag på jourvårdcentralen för att se om jag behövde antibiotika. Som tur var verkar det vara en virusinfektion, så jag slapp antibiotika. Däremot fick jag utskrivet Cocciliana, hostmedicin med etylmorfin i. Tog en redig slurk igårkväll och sov som en stock inatt. Vaknade i morse och kräktes som en hund, pga morfinet. Sprang på toa och kräktes 6-7 ggr på ett par timmar. Plus att man blir svintrött av medicinen, så jag har gått runt som en zombie idag. Knappt någon matlust, mått för jävligt. Min man och dotter skulle ta ett bad för att låta mig vila. 14 min badade de, innan hon ville klättra ur badkaret och komma in till mig. Jag är helt färdig!

2013-03-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Busan; tack!

Nickan; bipacksedeln säger 5-10 ml/gång, men jag var så trött på den förbaskade hostan, det var därför jag tog i från tårna när jag doserade igårkväll.
Den har hjälpt mot hostan, men litegrann hostar jag fortfarande.

Idussen; nä, det var nog inte så märkligt att jag reagerade som jag gjorde.. Då har jag iallafall lärt mig den läxan. ;-)

2013-03-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Morfin kan ge kräkning som biverkning och 15 ml är ju en del så inte så konstigt att du blev dålig. Alla reagerar olika på morfin en del får inga biverkningar och en del tål knappt att ta det för arg de blir så dåliga

2013-03-23
Idussen
Idussen

Tror att min ordination har varit 10 ml x 3. Jag är en normal människa! :-) Jag fattade det som att du inte tagit något mer sedan igår kväll. Vad säger bipacksedeln? Själv är jag som sagt typ "immun" mot Cocillana. Hostan blir tveksamt bättre och jag reagarar ö h t inte alls.

2013-03-23
Nickan
Nickan

Nickan: jag tog medicinen vid 21 igår och kräktes vid 07 i morse. Sen har jag tagit medicinen tre ggr under dagen idag, och kräktes alltså en gång till nu på kvällen.
Hehe, ja du. En redig slurk? Läkaren ordinerade 10 ml 4 ggr om dagen. Igårkväll tog jag 15 ml. Och jag är en liten människa, så det var nog lite för mycket för mig. Idag har jag hållt mig till 5 ml per gång.

2013-03-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Sen är så klart frågan vad "en redig slurk" är! :-)

 

2013-03-23
Nickan
Nickan

Känner mig också lite tveksam till om det verkligen är hostmedicinen du kräkts av.För som jag tolkade det kräktes du nästan ett dygn efter att du tagit den. Jag har ätit Cocillana ganska många gånger och inte reagerat ö h t. Men jag vet en kompis till mig som tog 10 ml och blev helt utslagen. Men kräktes gjorde hon inte.

2013-03-23
Nickan
Nickan

Babybo; tack! Jag sätter de i min låtsasvas! ;-)

Anneli32; det är tydligen vanligt att man kräks dagen efter, lite som med baksmälla. Och jag kände mig jätteyr hela förmiddagen. Fick sitta och blunda för att det inte skulle snurra för mycket, men så fort jag öppnade ögonen fick jag rusa in på toa igen.

Kan tillägga att jag precis fått upp hela min (visserligen liten) middag alldeles nyss. Jag som var så glad att jag fått i mig lite mat... :-(

Vette fan om det är värt att bli av med hostan, när man mår så här av medicinen.

2013-03-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Hoppas du mår bra vännen. Skickar fler gratis blommor 💐💐💐💕

2013-03-23
babybo
babybo

.

2013-03-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...