App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur får ni era barn att äta grönsaker?

Jag har en liten kille på 2,5år som fullständigt vägrar äta grönsaker hemma. Frukt äter han som tur är gärna och all annan mat går också bra, vissa rätter bättre än andra, men när det kommer till grönsaker är det tvärstopp. Det är inte någon större skillnad mellan olika grönsaker utan så fort de ligger på tallriken slutar han äta helt och skjuter ifrån tallriken. Så min fråga är: Hur gör ni för att göra grönsakerna intressanta?

2013-03-22
Levena
Levena

Jag tragglade ju igenom alla grönsaker och rotfrukter när det var dags för smakportioner så min son äter allt idag förutom kokt blomkål.

Frukt och grönt äts mycket i detta hemmet och grabben ber ofta om en skalad morot el liknande mellan målen;)

Min väninnas barn var dåliga på grönsker tills hon erbjöd grönsaksstavar. Dvs gurk/paprika/morotsstavar till målitiderna.

2013-03-24
Fideli73
Fideli73

Vi har inte medvetet gjort nåt speciellt. Grönsaker har alltid funnits med som en naturlig del av måltiden, precis som köttet och potatisen eller vad man nu serverar. Barnen har olika favoriter och båda har också nån sort som de inte gillar särskilt mycket. Men vi har aldrig haft några problem med mat överhuvudtaget, tack o lov!

2013-03-24
Isabelle _
Isabelle _

Det som det lutar mest åt är att vara nöjd att han äter när han inte vet om de. Vi vuxna äter gärna grönsaker men pojken gör det inte. Vi har nåt punkten att han tar upp några själv på tallriken men sen kommer de inte längre :/

Tack för alla tipsen!

2013-03-22
Levena
Levena

testa grönsaksstavar :) brukar göra det av gurkor och det gillar pojkarna.de gillar tomater,majs och gurka.andra grönsaker brukar vara svårt att få i dom.

2013-03-22
Emilie7
Emilie7
Bebis på 9 månader

Vi äter själva grönsaker. Nu är hon lite jobbig med det men hon måste inte äta allt. Broccoli gillar hon inte. En del grönsaker i maten syns inte. Men vi har alltid lagt någon grönsak på hennes tallrik utan krav på att den ska ätas upp. Den ska bara ligga där. :) oftast smakar hon på den om vi inte tjatar om den..

2013-03-22
jika686
jika686

Stora äter hellre grönsaker än mat... Idag fick vi muta henne med tomater för att få i henne crepes...

Laga mat där grönsakerna är en del av maten. Riven morot i köttfärssås, typ blomkål/palsternacka i mos. kanske göra mycket mos/pure av grönsaker?

Stora gillar inte sallad (typ isbergssallad) men har man typ ruccola eller färsk spenat så går det bättre....

2013-03-22
Yrwen
Yrwen

Vi har alltid serverat grönsaker.. Och vi har väl mer problem med art dottern hellre äter grönsakerna än resten Av maten...

2013-03-22
Linz
Linz
Barn på 1 år och 10 månader

Har du provat att göra gratäng av rotsakerna och mos av blomkålen? Eller att ugnsbaka rotsaker så att de liknar färgglada pommesfrites?

Jag vet inte, det är vad jag kan komma på. Här hemma är det lite tvärtom, grönsakerna går ner, men både min lilla och min stora tjej lämnar oftast kött och fisk orört på tallriken...

2013-03-22
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...