App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Frågar av ren nyfikenhet.

Läser i babybos tråd att det är många som nekar till att Sverige skulle vara ett kristet land. Jag tänker inte gå in på idiotiska argument som att man ändå firar jul, påsk osv, för det är numera traditioner som är djupt cementerade i den svenska kulturen. Däremot undrar jag hur många av er som hävdar att Sverige inte är ett kristet land, som har döpt sina barn eller gift sig i kyrkan? Det kanske inte är någon. Jag frågar av ren nyfikenhet, inte för att hoppa på någon. I min familj har vi gått ur svenska kyrkan, vi har inte döpt vår dotter och vi gifte oss borgerligt. Däremot tycker jag absolut att Sverige är ett kristet land!

2013-03-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

Jag tyckte det blev tydligt att kristendomen inte har någon talan i vårt land då man slopade en kyrklig helgdag till förmån för Nationaldagen. Tycker absolut att det ska vara en röd dag, men förstår inte varför de inte kunnat unna oss en till? De viktigaste yrkena jobbar ju året om, oavsett helg/storhelg ändå.

Jag vill inte kalla Sverige kristet för vi har nästan inga aktivt, troende kristna kvar här.

För övrigt var det många år sedan de tog bort att man blev medlem i kyrkan automatiskt vid födseln. Men är man lite äldre så måste man aktivt gå ur, ja.

2013-03-22
ChildofJune
ChildofJune

Tror att jag räknar Sverige som ett kristet land trots att det, som någon skrev, inte längre räknas så. Är inte troende, min sambos tidigare barn är inte döpta och vi kommer inte döpa den lilla vi väntar på nu. Men jag är själv både döpt och konfirmerad pga min mamma är troende.

2013-03-22
JohannaJonsson3
JohannaJonsson3

ja e gift borgerligt å mina barn är inte döpta.. jag har gått ur kyrkan å det gjorde jag efter min konfirmation då jag fick det svart på vitt att detta defintivt inte var något jag ville ge pengar till då jag inte tror på det alls.
Jag känner ingen som helst koppling till religionen när jag är i kyrkan och kristendomen e precis lika främmande som islam ellee andra religioner..
vi har djupt inrotade kristna tradtioner som jag gillar som påsk å jul men det e ju inte så att jag tänker på gud eller jesus utan jag käkar mat pratar om påskhare å jultomte myser med min familj och umgås
jag hade gärna haft mer ledigt och fått in nya tradtioner med mysiga sammankomster god mat och tid att ägna åt mina nära å kära..

2013-03-22
osisen
osisen

Men att döpa sina barn "in i Guds kristna församling" och att gifta sig inför Gud, hur känns det? För mig hade det inte betytt något. Jag hade stått och tänkt på annat medan prästen babblade på om sådant. :-P

2013-03-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader

.

2013-03-22
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...