App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Fler här med sambo på sjön???

Hej, vi ska ha vårt första barn, bf 28 april. Vill bara höra lite om hur ni som har sambo som är sjömän, hur funkar vardagen för er?

2013-03-21
Oskv3
Oskv3
Barn på 3 år och 6 månader

Lika lång tid hemma som ute. Vi har alltid haft det så, träffades när han var i land pga tillfällig lagning av båten. Jag vet ju inget annat och ska tror att min sambo kommer ha det jobbigare än jag eftersom han är sen som är borta och missar mkt. Men vi får väl använda Skype lr nåt sånt.

2013-03-30
Oskv3
Oskv3

Jag undrar, när de är borta i 6veckor, hur länge är dem hemma då?

2013-03-30
emcb
emcb

Min bror jobbar till havs sex veckor i stöten. Nu är han kapten (eller vad det heter) så han tjänar väl ganska bra. När bägge hans barn kommit så här han varit ledig 8 månader, resp 6 månader. Hans sambo tycker det är tufft, både när han är borta och när han kommer hem. Då har ju hon och barnen kommit in i en rytm och egna rutiner så kommer han och "förstör". Tror det gäller att vara öppna mot varandra, och att man som är den som är kvar med barnen ser till att ta den hjälp man kan få.

2013-03-30
Betty86
Betty86

Okej. Det är inte lätt att ha dem borta så länge. 6 veckor är ju en stund.. Men man lär ju sig att hantera det, även med barn. :-) hoppas allt går bra för er!

2013-03-30
Duvorna
Duvorna

Tack, skönt att höra. Min e ute sex veckor åt gången å har ingen semester.

2013-03-30
Oskv3
Oskv3

Hej! Min man jobbar på sjön också. Borta två veckor hemma två. Vi fick vår första i september. Han sparade all semester och övertid det året och tog ut i samband med födseln så han var hemma två månader. Ovärderligt. Sen har han jobbat på som vanligt. Första gången han for till jobbet var svårast. Sen har man vant sig och lärt sig hantera läget. Mitt tips är bara att om du har föräldrar, svärföräldrar eller annan familj eller nära vänner. Utnyttja dem så mycket du kan så du får avlastning från dem! Annars tycker jag att det faktiskt gått lättare än förväntat! Lycka till! :-)

2013-03-30
Duvorna
Duvorna
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...