App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Stolt!

Kom ihåg för ett tag sen då jag tog upp en diskussion om bönuppropen som skulle ske här i Göteborg och vilket liv det blev om det! Tycker som svenskmedmorgare och i denna tiden vi lever nu så är jag så trött på hur visa i samhället ser ner på oss muslimer. Det flesta tror dessa saker oftast om oss och sluta neka 😉 Kvinno förtryck Hedersmod Självmordbombare Det är de första de flesta som dyker upp i människors huvud. Men jag är så trött på höra det vi är människor!! Många missuppfattar och har dålig koll på vad som står i Koranen och allt det jag nämnde har inget med Koranen eller våran sätt att leva. Det är jobbigt ibland för mig att alltid ska behöva få försvara mig för den jag ÄR. Men jag håller mitt huvud högt upp och säger så här, jag är en stolt stark kvinnliga muslim och en underbar mamma och underbar fru som ska göra allt i min makt att min dotter ska bli en bra förebild för andra. 💗

2013-03-21
babybo
babybo

Word Kiraz ✊

2013-03-23
babybo
babybo

Mamsan då 😊💕

2013-03-23
babybo
babybo

CatPuss; jag råkar veta att hon är båda delarna! ;-) Humor har hon också, den tjejen!

XLillaMy; nu har inte jag läst alla inläggen, men bry dig inte om hatarna här inne! Din fråga om vad böneutropen handlar om kunde lika gärna kommit från mig. Jag har heller ingen större kunskap om just det. :-P

2013-03-23
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Catpuss: hahahah så söt du är Bamse kram 😚

2013-03-23
babybo
babybo

Det tror jag inte att du tror om mig och jag tror inget dumt om dig heller. Tyvärr kan jag inte heller förstå hur man kan tolka fel men folk vill inte alltid lyssna tyvärr utan vill göra det som passar för dom! Kram på dig

2013-03-23
babybo
babybo

Childofjune: så fint skrivit tack så Mycket 🎀💗😊

2013-03-23
babybo
babybo

Bönuttrop handlar om att kalla in inför bönen, bönen handlar allt ifrån att man tackar allt här på jorden som vi har fått från Gud, handlar om kärlek, att vara god mot andra och mycket annat om du är intresserad s finns det på youtube med som jag skrev innan. Du sa att du inte är intresserad så då är det nog inget för dig och jag ska inte behöva förklara allt, som sagt tusen ggr jag skrev att jag är stolt varför drar du ut på det som gått dåligt? Detta är jag accepterar du inte så fine.

2013-03-23
babybo
babybo

Babybo, jag tycker att du ska vara stolt över din tro! Och jag tror det är svårt för dig att övertyga andra om detta, just för att de inte är troende själva, så de kan inte relatera. De kan inte förstå att det finns muslimska kvinnor som vill bära slöja som ett uttryck för sin tro.Jag tycker religion är vackert när den utövas av vanliga människor som du, som tar till sig den till hjärtat och även tar avstånd från dem som utövar den på fel sätt. Religion har i grunden inget med fördomar och förtryck att göra - vi har en fri vilja, och den använder inte alla på bästa sätt.

2013-03-23
ChildofJune
ChildofJune

Jag pratade inte bara om bönuttrop jag pratade om hela min religion! Mina föräldrar har uppfostrat mig till en säker person och med hjälp av min tro så har jag blivit mycket! Jag står för det. Jag prackar inte på någon på min religion utan skrev att jag älskar min tro. Du behöver Inte tycka om det jag gör, jag brinner för rättigheter och det är det jag anser jag har då jag är svensk medborgare

2013-03-23
babybo
babybo

just_m

Om kommunen bestämmer sig för att bygga en moské utanför mitt hus med böneutrop så skulle jag nog ärligt inte störa mej med tanke på att det handlar om fem minuter varje fredag.. antagligen e ja på jobbet åxå.
men jag skulle kanske bli lika road av ett moskébygge som av ett krykbygge eller ett tempel.. jag gillar inte religion å kommer aldrig göra men jag respekterar andra människor och deras tro..
hellre får de smälla upp ett mcdonalds..
men som sagt vi lever i demokrati å röstas det fram ett moské bygge å böneutrop får jag antingen gilla läget eller flytta.
Jag känner mej inte provocerad eller skrämd av islam.. däremot blir jag provocerad å skrämd av trångsynta korkade människor!

2013-03-23
osisen
osisen

Just_m: menar du då att jag är gapig? Jag har inte krävt något utan tycker att jag borde ha min rätt att göra det jag gillar. Jag tycker inte att svensk traditioner ska tass bort från er jag bryr mig inte om dem och tycker det är något som är eran sak att ha. Sen det med slöja varför ska det störa er?? Är vi dåliga människor för det?? Nu när jag läser genom flera av era inlägg så säger ni att jag ska vara stolt över den jag är men lägger till ändå negativet som gör mig väldigt ledsen. Jag säger detta från min del jag kräver inget utan jag ger respekt till alla jag möter jag tvingar mig fan inte på någon att vara som mig jag är jag och ni är ni. Jag dömer ingen för vad någon tro/inte tro det rör inte mig men jag ska inte behöva göms den jag ÄR!!

2013-03-23
babybo
babybo

aleks.. jodå klart de ska va med på nationaldagen.. å det är de med.. de brukar ju vara extra speciellt just för nysvenskar!!!
å andra sidan har ja nog aldrig firat nationaldagen själv :-) å ja e ju som sagt jättesvensk dessutom lååååååååååångt bak i leden..
men för oss har det aldrig varit tradition.. däremot jul påsk å midsommar men förra året senast va det ingen som sa något om att vi inte fick fira.. å om andra firar eller ej spelar ju mej ingen roll alls å jag vet dessutom mängder med svenskar som säger sig hata jul ! :O konstigt men sant

ung mamma..
vilka e de kristna traditionerna som tagits i från oss? ???

å sen e jag fortfarande nyfiken på vem som säger att man inte får sjunga nationalsången??? Lillamy du verkade veta det .. e nyfiken då jag aldrig . rräffat någon som sagt att det inte är ok..

2013-03-23
osisen
osisen

Alla har rätt till en åsikt och vad man väljer att tro på är ingenting som någon annan ska/bör påpeka.

Men då är frågan: Varför ska "vi" tillåta moskéer, böneutrop, kvinnor som bär slöja och de som har med annan religion att göra när de flesta "kristna" traditionerna tas ifrån oss? Om kristendomen ska respektera andra religioner, så bör de andra religionerna även respektera kristendomen!

Ska "kristna barn" bli utsatta av påtryck av andra religioner (vilket de blir av att se kvinnor i slöja, höra böneutrop, folk som knackar dörr m.m) så bör även andra barn med olika religioner kunna vara med i kyrkan på våra skolavslutningar, klippa ut julgraner och/eller måla påskägg!
Varför ska det bara vara på ena hållet? "Visa respekt, och respekt ska visas tillbaka"

Nu menar jag inte att vi ska utöva varandras religioner, men jag anser att om man kräver vissa saker som ska finnas i vårt land, då kan man heller inte "kräva" att Sverige ska utelämna några seder/traditioner heller.

P.S. I vår by ringer kyrkklockorna ENBART när de är dop, bröllop eller begravning. Så har det alltid varit och antagligen är det ett sätt för kyrkan att hedra de människor.
2013-03-23
Ung_mamma
Ung_mamma

fast vem säger att vi inte får sjunga nationalsången? jag hörde en tjej sjunga den nyss på tv.. å konstigt nog velat det inte bli tittarstorm :O
har ni sett hur himla trevligt kungen med familj firar nationaldagen i folkdräkter varje år.. det e ingen som anser det rasistiskt å nationalsången sjöngs även då. å ett gäng glada svenskar nya som infödda firar i både dräkter å med flaggor å grejer..
NÄR känner man annars behov av å sjunga nationalsången förutom på nationaldagen??
Det e möjligt att vissa skolor valt att ta bort den sången på avslutningar men det e väl inte så konstigt.. då firar man inte Sverige utan att man slutar skolan å har man mixade nationaliteter känns det ju fullkomligt meningslöst å sjunga nationalsången..

2013-03-22
osisen
osisen

Så bra skrivet hurricane 😊👌

2013-03-22
babybo
babybo

Aleks99: jag är ledsen om d träffade på såna kvinnor som inte har någon respekt och det är det som är fel av dom att dom utnyttjar sin tro för sånt beteende är fel, man ska visa respekt till andra. Lika mycket som jag tycker du ska visa oss för vad vi tro och att vi inte alltid ska behöva peka på något fel i våran tro. Det finns inga fel inom våran tro utan det är människor som gör felet och tolkar den på sitt egna sätt. Det enda som jag tycker är jobbigt här så känns det som om man måste alltid tacka er för att ha tagit emot oss invandrare förlåt oss om i har kommit från krig och vill hitta en trygg plats för våra barn att leva i, som jag skrev förut jag är evigt tacksam men jag lägger mig inte ner och är mindre än er!
Ja i våra hemländer är det inte lika lätt tyvärr att ändra och jag säger inte att ni måste acceptera det som vi frågar efter men tycker att nu borde kämpa emot för att andra ska få känna sig trygga och få vara den vi är. Vare sig det är att man bygger moské, kyrka mm. Bönuppropen som jag förstår är inte omtyckt men varför är man så negativ att någon läser upp en bön, ett annat språk ja okej men det är högst 5 min!!!!
Ja tycker personligen massa andra stör mycket mer förlåt mig....
Vi är inte hemska människor och jag skrev detta inlägget i en positiv mening men ni som ska alltid svara emot får mitt hjärta att krossa.
Blir rädd ibland för vilka typer min dotter kommer att stöta på men som sagt hon ska få bra styrka från mig att svara med respekt och stolthet.. För det är vad jag är, stolt

2013-03-22
babybo
babybo

Johannajonsson: tack du anar inte hur mycket dom orden värmer 😊🌸

2013-03-22
babybo
babybo

Tycker du ska vara stolt och hålla huvudet högt! Du verkar vara en stark kvinna. Min sambo har en vän som är muslim och jag lär känna hans fru och hon verkar vara samma starka personlighet som du. Alla muslimer jag mött har bemött mig med respekt och vänlighet oavsett religion. Har aldrig förstått var skillnaden skulle ligga, människor är människor oavsett! :-)

2013-03-22
JohannaJonsson3
JohannaJonsson3

I grund o botten så handlar det om vilken slags människa du är. Religion är en bisak som man kan skylla ifrån sig på när man väljer att göra något dumt. Det finns idioter i alla religioner. Visste ni t.ex. att vissa katolska präster suger på pojkars snopp under en omskärelse?! Varför? O d e helt ok o görs öppet framför folk. Hedersmord finns inom ALLA religioner, men d e bara när en muslim gör d som det rubriceras som hedersmord o läggs upp i media. Media har skapat en viss bild av vissa religioner o d e oftast d folk går efter. Sen att SD valde att heta just d de heter e ingen slump, de visste nog att folk skulle blanda ihop de med Socialdemokreaterna o visste att de kunde utnyttja det. Som jag sa i början, alla människor kan vara goda eller onda, religion kan vara något man finner styrka i att bli en bättre människa, eller så är man en vidrig person från början o tolkar bibeln, toran, koranen eller vad man vill till något man själv vill. Trots att dessa religioner härstammar från samma rötter. Se människan!

2013-03-22
Adde86
Adde86

Tack Busan va söt du är 😊💐

2013-03-22
babybo
babybo

Aleks99: du lyckas alltid dyka upp när dessa diskussioner dyker upp va roligt 😊 men att du kommer här och säger att jag ska erkänna fel i min religion så tänker jag inte säga det, jag anser inga fel i det är människor som tolkar den fel tyvärr och jag är inte en av dom! Ja jag vill ha vägledning i livet för jag vill leva ett liv med rätt mening och för mig är det detta livet. Ja våra länder har det regler och det är inget som jag skulle vilja ändra på själv. Min åsikt, ni vill inte ha bönuttrop okej va ska jag göra ? Det är vad jag känner att jag har som rättighet då jag gör som jag ska i detta landet som krävs av mig och som jag gör gärna. Tycker bara att det är så tråkigt att alla ska vara så himla negativa . Men kom inte och klandra mig för att jag ska erkänna något fel i min religion där går du över gränsen!

2013-03-22
babybo
babybo

Det handlar Inte om att gömma det är mer för att skydda kvinna från onda tankar från andra. Sexuellt, avundsjuka mm. Alltså inte för att kränka. Nej det tror jag inte Heller skulle hända men ändå som sagt man är där för Allahs skull oh inte för att prata annat.. Haha lägg av Maria 🙈 kram på dig

2013-03-21
babybo
babybo

Fast jag måste argumentera emot det där med slöja. Varför skall man gömma det som är vackert? Varför inte visa upp sin skönhet och vara stolt över den? Det går inte ihop för mig. Och vad gäller skärmen i moskén. Skulle folk börja hoppa på varandra och ha värsta orgien om män och kvinnor satt tillsammans? Jag har aldrig sett det hända i en kyrka. Dessutom tror jag säkert att både männen och kvinnorna sitter och skvallrar och småpratar sinsemellan.
Dessutom, i så fall borde du ha dubbla slöjor, med en säck över. Och en presenning. ;-) Kram

2013-03-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Så bra skrivet 💗😊 tack för att du dela med dig av den

2013-03-21
babybo
babybo

Svar på några frågor.....

Slöja: som ni ser på min bild så har jag ingen slöja och har aldrig haft det, jag skulle vilja göra det men här i detta samhället så är det väldigt svårt att få arbete om man har det.. I Koranen så står det täck dig, den menas täck din skönhet, vilket är kroppsdelar som brösten,rumpan och benen och även håret då det är så vackert och lockar männen, detta gäller även männen.
Kvinna är inte mindre värd inom islam utan kvinna är något som ska värdesättas lika mycket som männen ingen är högre en den andra.
Det med att det finns en "vägg" det kort skärm och den syns igenom, det är som sagt respekt för när du är i moskén så är man där för att be till Gud och inte sitta och prata strunt man är där den stunden för att be till Allah. Män och kvinnor har behov som ni vet och det är därför man separerar för att inte försöka få fram sådana situationer.

Det med att svenska tradition som jul,påsk osv tycker jag själv har gått till överdrift, och som Kiraz skrev så står det i Koranen att vi ska förstå och lära oss från andras kultur.


Bönutropen är inget farligt det skadar ingen de är bara för det är i ett annat språk som ni inte förstår men tro mig om ni förstod eller bara lyssnar på youtube där det finns översättning så kommer ni få tårar i ögonen för det är som poesi. 💗

Jag älskar den jag är och den kvinnan jag har blivit, jag är inte här för att förtrycka ett land som har gett mig all möjlighet i världen men jag ägs inte och är inte mindre värd för att jag kommer från ett annat land.. Vi kommer till detta land för att få bra möjligheter och vi tar jobb som många andra inte tar, visst andra sitter bara hemma och gör inte ett skit men det är deras fel gå och klaga på dom , men till oss som kommer från öga utbildningar och kommer till detta landet och börjar från noll så är vi inte tvungna att vara mindre än vad ni är!

💗😊

2013-03-21
babybo
babybo

Fidelli87: va fint skrivit härligt att höra verkligen 😊💕

2013-03-21
babybo
babybo

Så här är vårat samhälle tyvärr! Jag respekterar mycket men att jag som muslimsk kvinna ska bli förtryckt är jag inte med på jag har lika mycket rätt som vilken annan människa oavsett religion, kön mm. Sverige ägs inte av svenskar utan tillhör folket!! Lägg av med sån skitsnack för det är sånt här som skapar hat! Jag skrev inlägget med en positiv mening! Min dotter ska bli en starka, välutbildad säker kvinna som ska visa respekt till alla andras sätt att leva , tro och allt annat. Sluta sprid hat och istället sprid värme. Jag sätter inte min religion här för att hånas utan mer hyllar den. Folk får tro vad dom tro på men läs fakta som sagt innan ni dömer.

2013-03-21
babybo
babybo

Jag tillhörde dom som hade fördomar om invandrare innan jag fick barn, men så fick jag en son som på dagis blev bra kompis med en annan pojk vars föräldrar var muslimer dock hade mamman ingen slöja. Jag fick en inblick i deras liv och religion. Idag är grabbarna 7 år och är fortfarande bästisar och jag är sjukt tacksam att min son har en sån fantastisk vän och vi föräldrar har jättebra kontakt. Även om jag är ateist och dom muslimer så har vi jättetrevligt när vi ses och vi har ofta samma åsikter och skrattar åt samma saker. Jag kan fråga vad som helst när det gåller deras religion och dom svarar så gott dom kan för jag vill bli upplyst och förstå andra.

Att invandrare ska vara tacksamma för att dom får komma hit tycker jag är bullshit för glöm inte att vi skrek efter arbetskraft på 60 0ch 70 talet och tack vare invandrarna så kunde sverige växa. Och för att inte tala om ALL god mat dom har tillfört vårat land. *mums*

Nej jag har slutat att dömma folk refter var dom kommer ifrån och ser varje individ var för sig oavsett härkomst och religion!

2013-03-21
Fideli73
Fideli73

Det här är en diskussion jag borde hålla mig ifrån...

Vi hade julspel i skolan när jag var yngre. De som inte firade jul var inte med och det var ingen som tyckte att det var konstigt. De med andra traditioner hade förståelse för vår, för de hade sina egna som de värdesätter. Men sen kom ju någon på att vi inte ska stänga ute barn från skolan baserat på religion. Så nu får vi inte ha skolavslutningar i kyrkan, knappt fira Lucia (som inte ens är en kristen tradition), slopa jul/påskpyssel osv - MEN om de med andra religioner behöver vara lediga för att fira sina högtider så är det helt okej. Inte konstigt att vi skapar fördomar och sura miner? Och inte är det invandrarnas fel. Från början skötte vi våra traditioner och de skötte sina. Men Sverige som måste vara alla till lags (utom sina egna invånare då emellanåt) kunde inte med att ha det så.Och nu är alla upprörda över att vi inte får gå i kyrkan på julavslutningen, trots att ingen har gått dit på religiösa grunder tidigare.

Sen förstår inte jag mig på det här eviga påpekandet om att vi är kristna i Sverige. Handen på hjärtat, hur många troende kristna som utövar sin religion har vi här? Kan vara bra att veta, för de måste ju kunna stå till svars för och förklara varför Jehovas vittnen och katoliker tycker att pedofili är helt okej. Och glöm inte alla kristna sekter som hjärntvättar och kontrollerar sina medlemmar, isolerar sina barn i kristna skolor där de inte får veta någonting om omvärlden och fortsätter att predika kärleksbudskapet trots att bara 144 000 (?) får komma till Paradiset då världen går under.

Extremism uppkommer när någon maktgalen idiot kommer på att man kan kontrollera människor genom att hänvisa till guds vilja. Det handlar bara om maktutövning, och har egentligen ingenting med religion att göra.

2013-03-21
ChildofJune
ChildofJune

jag är sketsvensk men totalt icketroende å fall religion är för mej jättekonstigt.. jag förstår inte hur folk kan tro på en bok eller att det finns en gud.. MEN jag bryr mej heller inte om ifall mina vänner är muslimer/buddhister/kristna eller liknande så länge vi trivs tillaammans respekterar varandra och det faktum att vi inte tror lika och får göra det..
Jag gillar inte folk som misshandlar varandra , spränger oskyldiga i luften, gnäller på att vi inte får sjunga nationalsången i skolan, hävdar att "invandrare" ska anpassa sig och vara glada att vi ens tar emot dem, dömer andra pga härkomst (svensk som invandrare då det e lika illa åt båda hållen) jag gillar inte att romer ska behöva ha en egen öppen förskola för att de blir utstötta av inte bara svenskar utan typ ALLA nationaliteter, jag tycker inte att moskéer ska ha böneutrop å jag tycker inte kyrkor ska ringa i sina klockor MEN får kyrkor ringa i klockor på söndagar så kan likaväl moskéer ha böneutrop på fredagar om de känner för det! För mej e det liksom skit samma.
Jag är trött på svenskars attityd som om de skulle vara mer värda bara för de ich deras förfäder råkar ha bott här längre. Jag stör mej på att folk snackar illa om invandrare eller de som ser ut som invandrare (för tro mej det gör folk hela tiden) utan att ha en aning om vilka dessa personer egentligen är.
Jag blir tokig när svenskar hävdar att de ska ha respekt för att de e värdland å jag blir pissed när invandrare tror de kan göra v vafan de vill å sen skylla på att folk e rasister. .
jag tycker folk e fåniga som sprider skit på fb som de inte har kollat någon som helst fakta på och sen gnyr å gnäller över hur invandrarna får det så jävla bra. .
men majoriteten av städare å busschaufförer å taxi chafförer e invandrare för svenskar anser sig bättre än ett sånt jobb..
vi e baskemej lika goda kålsupare allihopa så lägg ner allt gnäll, döm varje person för hur den är å ge mer kärlek till varandra även om vi inte känner varann.. hur svårt kan det vara egentligen????

2013-03-21
osisen
osisen

Just_m: så otroligt bra skriver!

Det jag tycker är tråkigt är att många invandrare, spelar ingen roll vilken religion, förväntar sig att de ska kunna fungera likadant i Sverige som i sitt hemland. Men om vi svenskar hade invandrat till deras land hade det inte varit alls samma villkor.
Sverige är ett otroligt generöst land men ändå vill alla ha mer och mer och kallar oss för trångsynta. Det blir jag faktiskt trött på. Det måste finnas en gräns! Vi bor i Sverige och inte i något annat land. Ibland får man ta seden dit man kommer. Det har ju faktiskt byggts en moské i Göteborg men ändå är man inte nöjd med det utan vill ha böneutrop, vad blir det här näst.
Att gämföra med kyrkklockor är bara löjligt, det tillhör vår svenska tradition och religion.

Jag är inte tillräckligt insatt i muslimsk tro. Men ja tyvärr blir det negativt då många människor gömmer sig bakom religionen då de gör negativa saker.
Men jag förstår inte varför inte kvinnor lyfts fram mer om det nu inte är religionen som gömmer dem. Varför ska de gömmas bakom en vägg i er Moske? Varför måste många bära slöja m.m.? Men som sagt jag är inte tillräckligt insatt då det inte är min religion.

Men jag anser att man inte kan flytta till Sverige och inte ha förståelse för att många här inte vill ha böne utrop, då är det ju muslimer som är trångsynta fast åt andra hållet. Det tillhör inte vår tradition att ha böneutrop och jag kan bli trött på att vi ska vara så snälla och inte ha rätt att sätta gränser...

Jag tycker absolut att du ska vara stolt över din religion och uppfostra din dotter att vara en stolt kvinna och muslim! Men även att ha förståelse för andras religioner!

2013-03-21
emcb
emcb

betty86: klart att kyrkklockorna är att "pracka på" nån en religion lika mycket som böneutrop, men skillnaden ligger i att Sverige är kristet och att kyrkklockorna hör till den kristna tron..

2013-03-21
Yrwen
Yrwen

Jag säger inte att någon är mindre värd, jag säger att ni ska vara tacksamma att ni får vara här i Sverige och fortfarande ha er religion i den utsträckning ni har. Ni kan inte komma hit och begära att ni ska få ha allt på ert sätt för ni ahr minsann en annan religion.

Mycket möjligt att det finns kyrkklockor i Irak, men ringer de varje söndag?

Klart att alla vill bo i Sverige, här kan man leva gott på socbidrag utan att göra ett skit, och kommer man dessutom som invandrare så får man det extra lyxigt eftersom man redan haft det jobbigt och ska få en chans att anpassa sig till allt nytt. Förlåt, det är lite väl extremt men lite så är det faktiskt. JA, det finns svenskar som beter sig likadant, absolut och det tycker jag nästan är ännu värre för vi borde föregå med gott exempel, med allt vad det innebär. Kan helt ärligt säga att jag tycker att det är väldigt synd att de invandrare man hör om är de som utnyttjar systemet, inte de som kämpar med utbildningar, språk och ekonomi!

Man har det bättre i svenska fängelser än man har på ålderdomshemmen... Alla har rätt till sjukvård oavsett försäkring. Här ställs inte så höga krav på befolkningen.

Du ska vara stolt över att du är muslim, det är en del av din perosnlighet och du SKA vara stolt över dig själv. Det betyder inte att jag tycker att böneutrop är okej för det, inte i Sverige.

2013-03-21
Yrwen
Yrwen

Kiraz: kunde inte sagt det bättre. Många tolkar religionen mycket fel.. Det med slöja är Precis som Kiraz säger 💕

2013-03-21
babybo
babybo

Babybo; det här med hedersmord, att kvinnor har slöja och måste sitta bakom en vägg i moskén osv, är det en del av den muslimska kulturen? Eller vart kommer det ifrån? Det står inte i Koranen? Jag frågar av nyfikenhet alltså. Det är de sakerna som "stör" mig mest när vi pratar om detta ämnet nämligen.

2013-03-21
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Betty86: tack vännen 😊 jo man får la vara det men tråkigt med all negativt 😞

2013-03-21
babybo
babybo

Jag skrev inte inlägget för att vara negativ utan som skrev i rubriken att jag är stolt

2013-03-21
babybo
babybo

Jag skrev kultur men jag menade religion - yrwen

2013-03-21
babybo
babybo

Yrwen: varför går vi över gränsen? Jag undrar om du tänker dig för innan du skriver? Var glada att vi är välkomna? Förlåt mig men det är detta jag på ett sätt menar vi ska alltid vara tacksamma. Jag är sjukt tacksam för detta landet men jag sätter mig inte ner på knäna och ska känner mig mindre för det!
Ven har sagt att det inte finns kyrkklockor i Irak det finns det!! Läs lite innan ....
Alla människor är lika värda och ingen ingen ska tacka den andra för att man ska vara tacksam!!!!

2013-03-21
babybo
babybo

Det jag menar är att det finns gränser, naturligtvis ska ni få ha er tro men att anse att ni självklart ska ha böneutrop är att kliva över den gränsen. Ni bor i Sverige, var glada över att ni är välkomna hit och faktiskt är välkomna hit samtidigt som ni får fortsätta "utöva" er tro inom hemmets väggar (med det menar jag itne att ni blir kristna när ni klive rutanför dörren, mer att stora saker såsom böneutrop inte är aktuella).

Eller kanske jag skulle flytta till Irak och anse att de ska kyrkklockor som ringer titt som tätt? hur långlivad tror du jag skulle bli då?

I min värld handlar det om att respektera och acceptera att ett land är annorlunda, även om det lever flera religioner inom landets gränser.

Och ni har MASSOR från eran kultur, men inte så extrema och märkbara saker som ett böneutrop. Jag menar, det går att köpa halal (eller hur det skrivs) kött i flertalet butiker (långtifrån alla men vi kanske kommer dit också) och många av de stora typ Ica Maxi, Coop Forum mm har ofta en avdelning med "utländsk" mat och det är ju jättebra!

2013-03-21
Yrwen
Yrwen

Just_m: ja får se hur detta går... Tog bort den förra gången då jag kände mig kränkt av visa ...

2013-03-21
babybo
babybo

Lisa89: jo det sant men det är så himla jobbigt och tråkigt

2013-03-21
babybo
babybo

Catpuss: så fint du skriver och tack för att du förstår mig !

2013-03-21
babybo
babybo

Yrwen: så bara för att vi bor i ett kristet land menas att vi inte får ha något som är från våran kultur ? Vem har sagt att ni har den rätten vi har la lika rätt till våran del, jag som jobbar och betalar skatt ska la få ha samma rättigheter som ni?

2013-03-21
babybo
babybo

Jag är ateist och anser att man får tro vad man vill, inget är fel och inget är mer rätt.

Däremot så bor vi i SVERIGE, ett kristet land och då man respektera Sverige för vad det är, inte komma hit och iskallt begära att man ska få ha det som man brukar i sitt hemland.. Tex böneutrop mm.

Flyttar jag till Egypten så får ju jag anpassa mig till deras rutiner och vanoir, samma sak med om man flyttar till Sverige. Men det är min åsikt. Sen får man gärna vara muslim för min del, bryr mig itne om det, men böneutrop får man klara sig utan!

2013-03-21
Yrwen
Yrwen

Folk har svårt att dömma enskilda individer och dömmer istället folkgrupper :(

2013-03-21
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...