App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ni som hade foglossning första graviditeten - hur blev andra?

Med första barnet fick jag besvär av foglossningen i v 20, och var deltidssjukskriven sista två månaderna. Är nu bara i vecka 11 med andra barnet, men tycker mig börja känna redan? Jag vet att risken att få besvär är större nu, har suttit på en pilatesboll för att försöka stabilisera bäckenet. Särskilt då jag suttit på huk och hjälp dottern med kläderna kan jag få värk som ett bälte runt hela nedre ryggen och ovanför blygdbenet, är dock bara vid några enstaka tillfällen det hänt. Däremot har jag ofta värk i ljumskarna, sen två veckor tillbaka... minns faktiskt inte om jag hade ont där sist, förträngt det? Eller kan smärtan bero på något annat?

2013-03-20
ChildofJune
ChildofJune

Jag har haft stor hjälp av akupunktur. Men jag var tvungen att gå var tredje dag för att hålla en någorlunda effekt. Men det hjälpte

2013-03-21
Hurricane
Hurricane

Någon som provat akupunktur? Vet inte om man får göra det såhär tidigt men... har ett bälte liggandes någonstans, men tyckte det hjälpte mest med att hålla upp magen så det inte blev så tung belastning - är ju inte där än på ett tag ;-)

2013-03-20
ChildofJune
ChildofJune

foglossningen gick aldrig över från första barnen (tvillingar).den fortsatte in på nästa graviditet.blev gravid ca 10 månader efter tvillingarna.Men efter 3:e barnet så var den som bortblåst :).

tror att den började runt v.12 med tvillingarna.med 3:e barnet under hela graviditeten.klarade mig utan kryckor.använde foglossningsband (hjälpte sådär).

2013-03-20
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 31

Första gången så fick jag foglossning i vecka 17, då var det ryggen och svanken. Denna gång har jag i blygdbenet och ljumskarna, kom inte förens runt vecka 25+

2013-03-20
Liisa89
Liisa89

Det började mycket tidigare andra gången och mycket ondare, nu i vecka 28 är det olidligt vissa dagar :-( har hört att de brukar bli värre för varje graviditet! kan iofs vara att man inte får vila lika mycket nu när man har en pigg spjuver till 2åring som man ska konka runt med överallt.

2013-03-20
Mikaela88
Mikaela88

Jag har haft med alla grav. Tyvärr har de börjat tidigare för varje gång :( första gången hade jag bara i bakfogen, andra gången mest bak men lite fram och denna gången absolut mest i framfogen. Det har varit lika illa alla gånger och jag har varit sjuksriven på heltid sen vecka 25 ungefär varje gång

2013-03-20
Hurricane
Hurricane
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...