App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ni som samsov när tvåan kom?

Hur löste ni det med ev skrikig bebis? Vi har ju en säng i sonens rum, tanken är ju att han ska sova i den själv men vi har inte riktigt haft tillfälle att ta tag i det med tanke på sjukdomar och dagis och så. Och just nu känns det som om han behöver mig som mest. Han märker av att det är nåt på g som kommer att ändras och då vill jag inte tvinga honom att sova själv. Hur har ni andra gjort? Har ni föräldrar delat upp er på nätterna? Eller har det funkat att sova alla ihop iallafall? Jag funderar på att ge det ett försök den sista månaden innan det är tänkt att bebis ska komma, då kommer jag ändå gå hemma med sonen. Några tips och förslag?

2013-03-20
Betty86
Betty86

Mini har ju eget rum som hon alltid somnar i. Men oftast kommer hon in till oss på nätterna, dock verkar hon inte bry sig så mycket när lillebror börjar skrika. Vi hinner nog upp såpass fort att han inte hinner börja gallskrika så att hon vaknar riktigt. Vi har skötbordet och en fotölj inne i hans framtida rum där vi matar honom på natten, så ingen blir störd av nån annan mer än nödvändigt!

2013-03-20
xLillaMy
xLillaMy

Min kille är 19 månader precis, 21 månader när bebis kommer. Jag har tänkt att ta det som det kommer, Sa just det till sambon, i värsta fall får vi sära på oss under en period. Förhoppningen är att både sonen och bebis vill sova själva! Tack för svaren!

2013-03-20
Betty86
Betty86

Min lilla sov i vagga bredvid mig. Stora är tänkt att sova i sitt rum, men vaknar hon på natten kommer hon in och vi gör plats till henne i vår säng.. TRÅNGT kan jag säga att det blev när alla 4 skulle sova i vår säng och jag ville ha lillan i mitten så att hon inte kunde ramla ur och stora också lämpligen skulle ligga i mitten för att maken skulle upp och jobba... Numera har stora sovit den senaste veckan i sin säng, sitt rum och vi ställde spjälsängen (sänkte botten och tog bort ena sidan) jämte min sida då hon vuxit ur vaggan.. Så numera har vi sängen för oss själva :)

2013-03-20
Yrwen
Yrwen

Vår första var omöjlig att flytta till egen säng, han vägrade... Och tvåan skrek genom hela nätterna, men ettan vaknade/stördes aldrig utav det.
Men vi hade då turen att tvåan vägrade sova med oss, han sov så fruktansvärt dåligt... Jag trodde att bebisar sov bäst med sina föräldrar, men en natt skrek han så himla mycket och jag var trött och behövde gå på toaletten...så jag lade honom i den dittills oanvända spjälsängen och gick på toan. Han somnade! ...och sov hela natten.
Såför oss löste det sig som så att tvåan ville sova själv medan ettan fortfarande hade behovet att få vara nära... Dem har så olika personligheter, redan i magen :)

När den dagen kommer så löser ni det ändå! Stressa inte för mycket om det, det mesta brukar lösa sig av sig självt.

2013-03-20
zmiley
zmiley
Bebis på 7 månader

Hur gamal är han? Min lilla är 18 månader och så jäkla mammig att jag håller på att få sönder..fattar inte riktigt heller hur det ska gå när plutten kommer, hur ska man räcka till?

2013-03-20
Hurricane
Hurricane

Nej, klart det hade vart skönt att få sovrummet för sig själva, åtminstone en vecka innan bebis kom :-D Men vi får se hur det ska gå. Jag hoppas sonen ska komma ur denna mammiga perioden snart. Annars blir det tufft när liten kommer, man kommer ju aldrig räcka till :-(

2013-03-20
Betty86
Betty86

Jaha men då är det ju en annan femma :) är han lättväckt annars? Om inte så kanske det funkar. små bebisar behöver ju faktiskt inte alltid låta så jättemycket. Våran tvåa var en tyst variant, gnydde mest när han ville ha mat. Så dt är nog väldigt olika, men testa er fram lite. Det behöver ju inte hara hugget i sten hur man gör sen.

2013-03-20
Hurricane
Hurricane

Nej, men bebis kommer, om allt fungerar, samsova i en vagga och sonen sover i en spjälsäng (ena sidan borttagen) inne i vårat rum. Så den risken finns inte. Vi har försökt att få sonen att sova själv ett flertal gånger men han har aldrig varit redo. Eller så har vi valt fel tillfälle.

2013-03-20
Betty86
Betty86

Vi flyttade in våran mellan i sitt rum redan för ett halvårs sedan. Just för att slippa göra det nu när det är så mycket annat som händer. Han vaknar ju dock på natten och kommer innoch lägger sig hos oss så nu har vi börjat med att pappa går tillbaka med honom till rummet och sover på en madrass brevid. Sen har vi fått ärva ett babynest denna gången så bebis kan ligga mer avskilt i våran säng om mellan skulle behöva komma in för tröst eller liknande. Men man rekommderar ju inte samsovning med syskon pga ökad risk för psd.

2013-03-20
Hurricane
Hurricane
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...