App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

korvstroganof...?

har jag inte gjort på flera år då min man inte alls e någon fantast av korv i sås... men vi ska ha falukorv ikväll o e grymt trött på vanlig stekt falukorv o makaroner, så tänkte göra lite korvstroganof till mig så får. han äta det andra om han vill! ;-) problemet e att jag (låter säkert heldummt) har glömt hur man gör detta gott, så undrar om någon vill dela med sig om sitt recept på detta!?? tack på förhand!

2013-03-19
sandris87
sandris87

Jag steker korv och gul lök tills det fått fin färg (jag strimalr korven riktigt fint, går jättebra om den är fryst) och har i tomatpure tills det ser bra ut enlgit mig och fyller på med grädde tills det är så såsigt som jag vill ha det. Salt, svartpeppar och persilja. Klart. Allt i samma stekpanna.

Man kan även i ha en massa grönsaker enligt egen smak. Dijonsenap ska tydligen vara gott. Man kan ha sambal oelek om man vill ha det kryddigare.

2013-03-19
Yrwen
Yrwen

Jag gör i stekpanna eller, ännu hellre, en wokpanna.

Jag strimlar först korven och steker den tills den har bra färg. Då pressar jag ner 1-2 klyftor vitlök och tillsätter mjöl. Sedan späder jag med lite mjölk i taget tills såsen är ordentligt redd. Då skvätter jag i Felix chilisås och kryddar med salt och peppar.

Ofta har jag strimlad paprika i också, det tycker jag blir gott.

2013-03-19
Mikka85
Mikka85

Jag fräser finhackad gul lök tillsammans med korven, sedan har jag i mjölk/gräddblandning (exakt mängd kör jag på känn, själv tycker jag det är gott att ha ca 50/50 matlagningsgrädde och mjölk) och tomatpuré, ett par teskedar senap och salt och peppar. Koka ihop det en liten stund och servera. Mums!

2013-03-19
Hnoss
Hnoss

Det är jätte gott att ha i en burk creme fraiche tomat o basilika när man gör korv stroganoff!

2013-03-19
Liisa89
Liisa89

tack! får testa dessa!! :-D

2013-03-19
sandris87
sandris87

Min är ganska enkel men den uppskattas.

Korven steks en stund, när den har lagom yta klickar jag i lite ketchup ca 1 till 1,5 msk och steker någon minut till. Sedan häller jag i en mjölk- och gräddblandning. Exakt mängd kan jag inte ge, men ca 25/75 grädde/mjölk och så vitpeppar efter eget tycker

2013-03-19
jika686
jika686
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...