App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Jag känner mig så förvirrad!

Jag vet att nu som känner mig här förmodligen är trött på mitt tjat om en tredje eller inte ;-) Men jag måste få skriva av mig... igen... Jag tycker detta är så jobbigt, att vi inte kan ta ett beslut. Vi båda två tycker ena dagen att ja varför inte, små barns tiden är så kort m.m. För att i nästa stund känna nääee ska vi börja om en gång till nu när de börjar bli lite mer självgående. Vi ser båda fram emot tiden när vi kan göra andra typer av resor med barnen och uppleva saker ihop med en tredje kommer det dröja några år till och ekonomin kanske inte tillåter det heller då. Men så kan jag i nästa stund ha en stark känsla av att: nej jag är inte färdig. Tidigare önskade jag mig en tjej men det har liksom växt bort. Nu skulle jag hellre bevilja ha en till kille, mysigt med tre bröder. Kan nästan bli rädd för att det kanske kan bli en tjej, av många olika anledningar. Jag är så van vid att veta vad jag vill, jag har behov av viss kontroll och kunna planera... Men nu står jag handfallen. Hjälper ju inte när min äldsta så gärna vill ha ett till syskon. Liten tror jag kommer ha det tufft med att dela mig med en bebis, vilket också oroar mig lite. Mkt tankar och funderingar! Önskar ibland att jag var en sådan dör person som bara tänker att det löser sig och det blir som det blir... Men det ligger liksom inte alls i min natur. Så nu har jag tjatat färdigt... För denna gången... ;-)

2013-03-18
emcb
emcb

Osisen: om det ändå hade varit så lätt som att bara köra på ;-)
Jag vill gärna vänta två år till men min man vill inte skaffa fler barn efter att han blir en viss ålder, vilket skulle innebära att bli gravid ungefär inom 6-9mån. Jag vet inte om jag är redo. Jag vill att mini ska bli lite äldre då han är så bunden till mig nu.
Sedan har jag svårt för att bli gravid, första barnet tog 3år att bli gravid med och många hormonbehandlignar, andra barnet var ren tur och blev till på första försöker. Men jag vet att det var just tur då jag har ett fel och det finns inga garantier för att vi har samma tur nästa gång.
Sedan är det min hälsa. Jag har två barn att tänka på. Blir graviditeten som förra kommer jag inte kunna ta hand om dem så som jag vill. Visst det är "bara" 9mån men ändå. Och sedan vet jag ju hur dålig jag var efter förra förlossningen och min sons första år. Min äldsta blir fortfarande ledsen över tiden jag var tvungen att läggas in akut och familjen blev splittrad.
Så... En önskan om ett till barn är den värd riskerna. Sedan tillkommer allt det vanliga som barn innebär, ökade utgifter, mer utrymme, tiden för att alla ska kunna få ha aktiviteter m.m. m.m.
Så det är inte lätt. Klart vi kommer älska ett till barn oavsett kön, det är jag helt säker på! Men frågan är om riskerna som det medför, är det värt att chansa när jag redan har två barn... Deras välmående måste ju gå först.
Och så kommer stora och säger, maaaaammmmmaaaaa kan vi inte få en lillasyster men det gör inget om det blir en lillebror heller...
Suck, ja jag är rejält förvirrad!

2013-03-20
emcb
emcb

Jag håller med mamsan !
å sen tror jag att du blir precis lika glad för en tjej som en pojk.
å visst tre bröder e jävligt coolt men tänk va sött när brorsorna försvarar lillasyster!
Jag har svårt att se att man blir besviken på det kön man får.. däremot tror jag absolut att man kan sörja det kön man inte får om du förstår va jag menar..
men klara e ni inte kör på nu innan du blir gammel å gaggig ;-)

2013-03-19
osisen
osisen

Tack Mamsan! Du e så klok :-) Det är väl mkt kring mina sjukdomar som skrämmer min man framförallt... Och för mig är det mest skrämmande med graviditeten då jag var så dålig sist, har verkligen ingen lust att må så igen. Ska absolut göra en fördel/nackdel lista i helgen!

2013-03-19
emcb
emcb

Eftersom du/ni är så tveksamma, så ÄR ni ju inte klara. Hade ni varit klara hade ni nog definitivt känt det. Att ni "förlänger" perioden innan barnen är stora är ju bara med ett par år, jag hade förstått det resonemanget om ni funderade på en sladdis, där kan man ju verkligen snacka om att börja om. :-P
Har ni skrivit den berömda fördelar-nackdelar-listan? Hur ser det ut när det gäller din sjukdomsbild, skulle en graviditet kunna funka någorlunda riskfritt (förstå mig rätt)?

Förstår att det måste vara jobbigt att känna sig så kluven, men när man läser det du skriver så ser man att ni inte är klara, och då är det lika bra att köra på INNAN det blir en sladdis. Hehe. Lycka till och en kram till dig!

2013-03-19
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...