App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Delad vårdnad?

Ni som har delad vårdnad eller vet någon som har det, när började ni med det? Pappan tjatar om att han ska ha delad vårdnad och enligt honom så ska han ha det direkt bebis är född. Jag vet att under amningen är det bara jag som gäller. Men i vilken ålder började ni med delad vårdnad & när rekommenderas det att börja med det? Utan att låta elak, så vill jag verkligen inte ha delad vårdnad pågrund av saker han gjort mot mig som är oförlåtliga och jag vill inte att mitt barn ska åka fram och tillbaka i tidig ålder.

2013-03-18
Mjm123
Mjm123

Gemansam vårdnad betyder inte delad tid. Som någon annan skrev så brukar de inte kolla på växelvist boende fråns barnet är runt 3 år gammalt, det blir för jobbigt för ett sånt litet barn att växla på det sättet. o i början börjer barnet sin mamma mer eftersom vi ammar!

2013-05-06
SandyMarie
SandyMarie

Enligt familjerätten så är d inte bra för barnet att bo växelvis hos föräldrarna förrän den är 3 år gammal.

2013-05-05
Jezzizca
Jezzizca

Överens kommer vi inte, och han vill ha delad vårdnad för att kunna ha barnet varannan vecka. Vilket jag inte går med på, likaså att båda ska behöva skriva under saker osv, det ska han inte behöva göra. Det är jag som tar hand om våran son dygnet runt medans han är ute och festar. Han har inte sett eller ens frågat hur min son mår på över en månad. Vi gjorde slut för att han valde att dricka alkohol istället för att umgås med mig (jag var i v.20) sen dess har han knappt hört av sig något (förutom när hans mamma nästan tvingar han) men delad vårdnad det ska han ha!! Fastän han egentligen inte bryr sig ett skvatt.

2013-05-01
Mjm123
Mjm123

Jag menade aldrig att jag skulle neka honom till det, jag skrev bara att jag inte ville ha delad vårdnad, eftersom han har inte tagit sitt ansvar nu när min son är född. Han vet ingenting om honom och har bara träffat han någon enstaka gång pågrund av att hans mamma ville träffa min son. Och jag tycker han är en olämplig föräldrar, han skulle aldrig klara av att ta hand om ett barn varannan vecka, pågrund av att han dricker alkohol varje dag och min son ska inte vara i närheten av någon som druckit!

2013-04-20
Mjm123
Mjm123

Det brukar låta att de (familjerätten och soc?) vill att barnet ska vara minst tre år gammalt innan man flyttar mellan föräldrarna varannan vecka. Innan dess högst tre-fyra dagar i sträck hos pappan. Men innan babyn är året gammalt kan jag inte tänka mig att det kan vara okej att barnet är hela natten själv med pappan om han inte är närvarande med barnet...

Se till att ni får gå på möten med familjerätten (gratis) och prata igenom det praktiska runt omkring. De är ofta jättebra!

2013-03-19
Mikka85
Mikka85

Tack för svaren! Självklart menar jag inte att jag vill neka han umgänge helt, utan jag vill inte att han har barnet varannan vecka, utan kanske varannan helg. Men eftersom jag och han aldrig kommer komma överens om någonting då han själv valt att han inte vill diskutera med mig om det, så tänkte jag bara höra mig för och se hur det ligger till med delad vårdnad.

2013-03-18
Mjm123
Mjm123
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...