App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

nyfödd och syskon med vattkoppor

jo, vi har haft en lite jobbig start... Första natten hemma fick ettåringen magsjuka, han kräktes hela natten, men alla andra klarade sig med lätt illamående... Igår konstaterade vi att femåringen fått vattkoppor IGEN, trots att 3- och 5-åringen hade det i nov-dec... Väntar nu bara på att ettåringen ska få det också... Men nyfödda då?? Minsta är ju bara 6 dagar gammal och amningen har just kommit igång. Han "ska" ju ha antikroppar deförsta 6 månader eftersom jag har haft vattkoppor också. Finns det nån här som haft nyfödda/spädbarn som råkat ut för vattkoppor?? Hur illa blev det?

2013-03-16
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Både nu och då hade barnen blåsor över hela kroppen.. När jag läser om höstblåsor så ska dem komma runt munneb/slemhinnorna samt ibland på händer och fötter... Men våra blåsor sitter överallt.
Går väl inte att säga säkert vilket det är, än... När pojkarna hade, vad jag antar var, vattkoppor i julas, så hade 3-åringen inga runt munnen, en enda i ansiktet och det var på ögonbrynet... Medan 5-åringen hade runt munnen, på näsan, och över resten av kroppen.

suck, vet inte vad det är längre... får väl avvakta nån dag till... men både vattkoppor och höstblåsor sägs bara komma en gång, så det är väl kanske bara bra att få det överstökat ändå...

Vi skulle gå på kalas idag och 5-åringen skulle stanna hemma... Det "ska" ju smitta vid direktkontakt och från person till person... Om jag tvättar syskonens händer och ansikten med tvål och vatten borde väl inte dem smitta på kalaset??!??! Eller borde vi stanna hemma...?

2013-03-17
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Det låter som att ni haft en tuff start med sjukdomar. Jag hoppas verkligen att liten klarar sig undan vattkoppor.

Är ni helt säkra på att det verkligen var vattkoppor 3- och 5-åringen hade i höstas? Min ettåring fick nämligen blåsor framförallt över armar och ben och fötter i höstas och det såg ut som vattkoppor och vi bara väntade på att brorsorna skulle få det också. Men 3 veckor gick och ingen blev sjuk. Däremot visade det sig att en i äldsta sonens klass fått vattkoppor under de här veckorna. Och efter en månad efter att 1-åringen haft sina blåsor fick äldsta sonen vattkoppor och 2 veckor senare fick hans tre bröder det också. Alltså var det förmodligen höstblåsor som 1-åringen hade första gången. Vattkopporna var många fler och precis överallt och kliade massor till skillnad mot höstblåsorna.

Får ta och passa på att gratta till fjärde pojken :)

2013-03-17
vevvis81
vevvis81

Lycka till!!!

2013-03-17
emcb
emcb

Jag har googlat i flera timmar på liknande prickar och dylikt och det är precis som vattkoppor, han har dem utspridda överallt på hela kroppen, ansiktet, hårbotten, armar, ben, rygg och mage... Han klagar på munnen, halsen och "inne i rumpan" så även invärtes då, slemhinnorna... Dem kliar nåt enormt och ser ut precis som vattkoppor, så han måste haft en himla otur då...

Det går vattkoppor nu på dagis, fick jag höra i fredags...

Bara hoppas att bebisen klarar sig...

2013-03-17
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Bebisar har ett visst skydd mot vattenkoppor tills de blir 6mån OM mamman haft vattenkoppor, vilket du haft. Det spelar ingen roll om man ammar eller ej, skyddet får de i mammans mage och varar alltså i 6mån. Så det soelar ingen roll att smningen nyss kommit igång. Om bebisen får vattenkoppor kan det hända att det drabbas värre och då söker man naturligtvis läkarvård. Det stämmer att små barn oftast får en lindrigare variant men det gäller alltså inte nyfödda, OM de drabbas kan det bli allvarligt.. Men som sagt din bebis har ett skydd med sig ifrån dig!

2013-03-16
emcb
emcb

OM spädbarn smittas så brukar de få ett lindigare sjukdomsförlopp. Att få vattkoppor två gånger ska vara ganska omöjligt, men enstaka fall har funnits.

Vet att de sa att det gick vattkoppor på förskolan i höstas, men när jag luskade lite - tyckte nämligen att dotterns utslag tydde mer på höstblåsor - så hade de som de skickat hem med vattkoppor haft symptom som tydde på höstblådor de också. Alltså vattkoppsliknande utslag som är koncentrerade till i/runt munnen, händer, fötter och rumpa.

2013-03-16
ChildofJune
ChildofJune

min dotter på 3 mån har vattenkoppor just nu men som tur är så är det inte så mycket och hon har inga besvär med dom.

2013-03-16
AnnaLinnea12
AnnaLinnea12
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...