App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Näsblod!

Gah, hade totalt glömt att det (kan) blir vanligare när man är gravid... Kul att vakna med förkylningskänsla, snyta sig och så forsar det bara... Läste ett tips att man skulle spraya nässpray på en bomullstuss och stoppa i näsan i 15-20 minuter, och sedan upprepa fast med nozoil... frågan är om det fungerar med (köpt) saltkoklösning, för vanlig nässpray ska man ju inte ta när man är gravid. Någon som sitter inne på något annat tips?

2013-03-14
ChildofJune
ChildofJune

Blodstoppande vadd från Apoteket är bra mot näsblod. Har alltid hemma.

2013-03-14
solskensmamman
solskensmamman

Jag har tagit vanligt nässpray med båda mina barn och de mår hur bra som helst. Jag har heller inte blivit beroende, för nästäppan försvinner när barnet är ute :)

2013-03-14
Superhallon
Superhallon

Bör ju fungera med vanlig då om jag tar det ibland, för långvarigt bruk torkar ju ut slemhinnorna, som redan blöder lättare för att de är sköra. Så vanlig nässpray för nästäppa tänker jag inte använda.

2013-03-14
ChildofJune
ChildofJune

Min barnmorska sa att det inte är några problem med vanlig nässpray. Så länge den inte innehåller kortison så är det lugnt. Spraya på :-)

2013-03-14
mrsme
mrsme

har aldrig blivit avrådd däremot som sagt kan man bli beroende.

2013-03-14
jenccy
jenccy

Man får ta koksaltlösning, men vanlig nässpray avråds. Varför vet jag inte.

2013-03-14
ChildofJune
ChildofJune

varför kan du inte ta nässpray som gravid?? har haft en enorm nästäppa i mina sex graviditeter, och använt nässpray, måste ju kunna andas, visserligen finns risken att du blir beroende av det men för fostret är det ingen fara.

2013-03-14
jenccy
jenccy

Ska höra på apoteket vad de säger :-) Ska ju börja jobba på måndag igen och har planerat att ha fickorna fulla av papper och bomull :P Hade ju varit smidigare med Nozohaem då :-)

2013-03-14
ChildofJune
ChildofJune

Vet att det kommit en ny grejimoj som ska stoppa näsblodet, vet itne hur den funkar eller hur den ser ut, bara sett reklamen på TV och på apoteket.

Googlade lite, Nozohaem heter den. Är en gel som man sprutar upp i näsan, man fortsätter spruta tills det slutar blöda, finns totalt 4 tuber i en förpackning. Vet dock inte om gravida får använda den, står bara att barn också får använda den..

2013-03-14
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...