App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

April mammor !

Hej hur mår ni alla som ska ha i april. Ja e beräknad till den 27/4 hoppas verkligen att bebben kommer innan bf. Är trött på att vara gravid, alla kläder sitter så tajt o de känns inte kul att handla nya mammakläder när de snart e dax att föda..  Tror ni att ni kommer föda innan eller efter bf ?

2013-03-13
Belma
Belma
Barn på 3 år och 10 månader

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2013-03-20
Belma
Belma

många fördelar med andra ord ! verkar intressant ska läsa lite mer om de på nätet.

2013-03-20
Belma
Belma

Andra kan dricka d oxo eftersom det har en lugnande effekt men som gravid ska man inte börja dricka det för tidigt då det ger sammandragningar o kan orsaka föe tidig födsel, om man dricker det för tidigt. Därför ska man inte börja förrän 6-8 veckor innan BF. (Jag började 6 veckor innan)

2013-03-20
Adde86
Adde86

Man kan börja dricka d 6 veckor innan BF. Det innehåller oxytocin som ger en rogivande o avslappnande effekt. Det sägs att det kan öka mängden sammandragningar, som gör att livmodern tränar sig inför förlossningen (det har jag märkt av). Det hjälper livmodern dra ihop sig lättare efter förlossningen, man blöder mindre o att mjölken kan rinna till lättare. Man börjar med en kopp om dan o kan öka mängden efter några dagar. Det ska vara 100% hallonbladste, finns i hälsobutiker. jag köpte mitt på hälsoteket som löste så jag kokar upp i en kastrull o låter det stå o dra i en halvtimma o sen dricker jag. Har det i kylen så blir det lite som iste under dagen när jag känner för att dricka. Många tror att det kan starta förlossningen. Jag tror inte d men d har ju massa andra positiva effekter :)

2013-03-20
Adde86
Adde86

haha då ser våra sov-rutiner likadana ut. Korppen håller väl på att ställa in sig för bebisen.  Har aldrig hört de med hallonbladste, på vilket sätt är de bra ??

2013-03-20
Belma
Belma

Göteborg :) D e riktigt spännande d här. Jag började dricka hallonbladste förra veckan oxo. Hoppas att d kommer ha de positiva effekterna som d sägs ha vid och efter förlossningen. Sömnen krånglar verkligen nu o som du säger, sover bäst på morgonen. Vaknar när mannen åker till jobbet vid 5.30 o kan inte somna om sen förrän 8-9. Sover ett par timmar o d e d. Undrar om d e så bebis kommer vara vaken sen :/

2013-03-20
Adde86
Adde86

Vi bor i Landskrona, ni då ? 

Ja snart e de dax, som ja längtar :) måste handla det sista till skötbordet packa bb-väskan sen är vi nog klara.  Ja sover så dåligt på nätterna är mest uppe o går i lägenheten o kollar ut genom fönstret.. sover bättre på morgonen.

2013-03-20
Belma
Belma

April är bara runt hörnet. Vi har 34 dagar kvar. Pirrigt. Svårt att sova, förvärkarna har börjat smyga sig på, trycker mer o mer neråt, känns att bebis har det trångt o innerlåren domnar ibland.

2013-03-19
Adde86
Adde86

Ok. Då är ni från mannens trakter :) var bor ni nu?

2013-03-19
Adde86
Adde86

ja är från prijedor och mannen från derventa

2013-03-16
Belma
Belma

Mannen från bosanski novi. Jag från Odzak, blizu Modrice. Ni då?

2013-03-15
Adde86
Adde86

Dom e ju fina dom ni valt, passar både här i sverige och där nere. varifrån BiH kommer ni ?

2013-03-15
Belma
Belma

Jag gissade på d när jag såg ditt namn :) Jag hade mång fler namn men min man var inte alls för de namnen :( så till slut kom vi fram till dessa :)

2013-03-15
Adde86
Adde86

Tycker de svårt att välja namn för min man och jag har olika åsikter, han vill ha ett typiskt bosniskt namn för vi kommer ockkså därifrån medans ja vill ha lite ovanligare namn som Inda eller Daris. Men om vi inte kommer överens så blir de nog Amina eller Emin. 

Jag har varit hemma nästan hela grav blev arbetslös i andra månaden sen har ja bara jobbbat lite som vikarie då och då.. Har faktist varit skönt o va hemma :) 

min bebis är också fixerad, och det känns.. det trycker neråt när ja står o går.

2013-03-15
Belma
Belma

Har haft en riktigt bra graviditet. Dock problem m ryggen så va sjukskriven halvtid jan, feb. Blev sjukskriven på heltid fr.o.m sista feb pga ryggen, smärtsamma sammandragningar å förvärkar. Fläkte om gravidpenning i januari men fick avslag två ggr. Men sjukpenning fick jag! Nu är jag bara hemma å strosar å plockar. Packat väskan lite smått men en del kvar, är beräknad till 25/4 men helt säker på att han kommer tidigare då han är så stor redan. Han får gärna komma i början av april ist :)

2013-03-15
Ampan
Ampan

Fina namn. Jag är redan på gravpenning, df har jag oxo hunnit förbereda så mkt. Har haft d i två veckor, jag sökte alla 60 dagar man har rätt till o fick d. O tur va väl d för jag är så himla trött o orkeslös nu så vissa dagar tillbringar jag bara i soffan. Hade inte orkat jobba längre. Idag har jag dessutom haft sammandragningar hela förmiddan till o från.

2013-03-15
Adde86
Adde86

O anledningen tilla th bb-väskan e packad e för att jag tror o hoppas på att bebis kommer innan 22/4. O så har vi fullt upp till dess så jag skulle bara panikpacka senare, vill hellre ha d klart så jag kan tänka på annat :) jag är lite av ett kontrollfreak :)

2013-03-15
Adde86
Adde86

Jag var väldigt tidig m d. Hade jättesvårt att hålla mig från att köpa kläder o annat tidigt o sen så måste d ju tvättas så klart o tittas igenom o tvättas igen :P Vi har bestämt oss för Benjamin om d blir en pojke. Blir det en flicka kommer hon heta antingen Maja eller Lajla. Vi har haft jättesvårt för att välja namn då vi vill ha namn som passar överallt o då jag o mannen är födda i bosnien o har typiskt bosniska namn (som folk inte kan uttala eller stava till) så vill vi inte att våra barn ska behöva ha det så. Df valde vi ganska vanliga i -överalltpassande- namn. Ni då? Namnen klara??

2013-03-15
Adde86
Adde86

Duktig du är Adde som redan packat BB-väskan. Ja har inte ens tvättat bebis kläderna än. tycker att de känns lite tidigt.

har ni bestämt namn ??

2013-03-15
Belma
Belma

Första bebisen för oss oxo. Men alla säger att jag har pojkmage. Jag känner på mig att det är en flicka o magen har ändrat form o ser mer flickig ut :) Svar på det får vi inte förrän bebisen är här. Spännande, samtidigt som jag ångrar att vi inte tog reda på kön på RUL, hade gett mig lite mera ro om jag visste. Packade precis bb-väskan. Nu ska bara mina o mannens kläder packas o sen är vi redo. Komsi komsi bebis :)

2013-03-15
Adde86
Adde86

Det är kul när folk gissar, ja har en typisk "pojk" mage som de säger.. Har din bebis fixerat sig Kattli? vi har ju bf rätt så nära så de kul o veta hur de mår

2013-03-15
Belma
Belma

Vi har inte tagit reda på könet, får bli en överraskning. Men både jag och min man tror de blir en flicka för att på båda UL vi gjort så fanns de inget mellan benen och detta sista vi gjorde så såg de ut som en flickas underliv. Vi kanske har fel men känns bara så :)

2013-03-15
Belma
Belma

aa hoppas på att de blir finare väder.. ja har köpt en stickad overall från kaphal som ja tänkt ha när vi ska ut.. 

idag har jag varit hos min bm, bebisen va fixerad, precis som ja känt på mej :) det börjar hända grejer där inne.. :D 

Är de första bebis för er eller har ni fler ?

2013-03-14
Belma
Belma

Vi har en liten tunn overall i fleece som bebis ska ha när vi åker hem fr BB. Sen anpassar vi kläder under efter temeraturen ute. Förhoppningsvis så blir det fint väder :) det blir ju varmt i vagnen, så bättre m lager på lager så man kan ta av plagg ifall d blir för varmt.

2013-03-14
Adde86
Adde86

Jag känner också tryck ner, spec när ja går.. är kissnödig o törstig hela tiden :S 

vad tycker ni man ska klä dom små i när vi går ut ? har funderat en hel del om det. min första bebis så ja vet ju inte så mkt haha. för varmt för åkpåse men för kallt för bara filt ? hur har ni tänkt ?

2013-03-14
Belma
Belma

Sen är det klart att förvärkar, foglossning och annat smått och gott gör att man ibland tröttnar på att vara gravid :P Men för det mesta njuter jag av magen :D

2013-03-13
Hnoss
Hnoss

Jag har BF 29 april. Har inte tröttnat på att vara gravid ännu. Men det kan bero på att min mage inte är så jättestor ;) Fast det är klart att jag dagdrömmer om att få hålla vår bebis i famnen :) Har till och med drömt flera nätter att vattnet gått! Vi är nästan förberedda inför nedkomsten, bara några småsaker kvar :)

2013-03-13
Hnoss
Hnoss

Bf 22/4 men jag hoppas oxo att den kikar ut tidigare. Orkar inte vara gravid mer. O nu när bebisen känns så tudligt i magen känns det konstigt att inte kunna ha den i famnen o gosa. Allt är klart o förberett. Ska bara packa ner grejerna i bb-väskan o hämta vagnen. Pust o stånk. Kom min lilla bebis.

2013-03-13
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...