App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

unga nammor hur klarade ni allt ekonomiskt?

Hej alla unga mammor! Är en 18 årig tjej som bor i stockholm och är i vecka 17 just nu och söker såklart andrs unga gravida tjejer att dela tankar med men min fråga är hur ni unga mammor klarade allt ekonomiskt?? Är lite orolig kring det då jag verkligen vill ge mitt barn det den behöver då den kommer och har ingen ekonomi what so ever, pluggar kch har kunnat plugga klart innan födseln men måste sedan läsa om andra ring på gymnasiet för att kunna få ett bra slutresultat och kunna söka jobb liksom. Så unga mammor , hur gjorde ni? Några tips?

2013-03-13
ungmamma1994
ungmamma1994

Kan förstå hur du tänker. Jag själv ha också haft såna funderingar hur man ska klara sig.
Jag själv blev gravid när jag var 17 och pappa 16 och vi Bode hemma visste inte ens hur det var att ha barn. Tillslut flyttade vi till en egen lägenhet och hoppade att t ex socialen skulle hjälpa oss. Men nej de kunde dom inte det gick upp till domstol men de slutade med att vi fick klara oss själva. Idagens samhälle lever vi snålt men som säger att Sverige ska inte behöva leva så. Så vi fick all hjälp ifrån våra föräldra. Idag vänta vi vår andra barn och mår så himla bra att vi kunde klara oss . Försök att få en utbildning och få ett bra jobb . Var inte orolig du ska ju få föda ditt bästa barn. Tänk på den och gör allt för den.
Hoppas de löser sig .

2013-04-21
sebbemalin
sebbemalin
Barn på 3 år och 9 månader

Fick barn som 16 åring. Tog ut föräldrapenning 2 mån innan barnet v beräknat för att ha råd O köpa allt. Pga min ålder bodde ja hos mamma O slapp betala hyra. Så föräldrar penning på 3000 + underhåll 1273 + barnbidrag 1050 + bostadsbidrag 900kr så klarade vinnas finfint!

2013-04-03
babie
babie
Barn på 2 år och 9 månader

Jag gick sista året i gymnasiet när jag blev gravid första gången. Jag var ensamstående. Jag var mammaledig i ett år från skolan sen gick jag tillbaka igen och tog studenten. Saken är det att det är ingen ide att hoppa av plugget bara för att man fått barn man får se det som ett jobb/inkomst åxå. När jag slutat fick jag gå på soc ett tag. Och fått göra det till och från när det inte funnits jobb lr om jag inte har pluggat. Det jag vill komma fram till är oroa dig inte för mkt i onödan. Köp saker begagnat, finns många fina vagnar m.m där ute på blocket och på fb. Kanske finns någon i omkretsen som har barn som kan tänka sig att låna ut lr ge bort saker? Lycka till!:-)

2013-04-03
BigMoma
BigMoma
Barn på 3 år och 11 månader

Här har vi en öppen förskola/familjecentral som har slutna grupper för just unga föräldrar. Jag har personligen rensat ur mina och syrrans barns garderober och lämnat ca 4 flyttlådor fulla med kläder/leksaker till dem, med order om att det endast ska delas ut till dem UNGA föräldrarna. Annars tycker många andra föräldrar att "gratis är gott"...
Det finns många, som jag, som mer än gärna vill hjälpa unga föräldrar med det nödvändigaste... så lär känna andra föräldrar, det finns säkert hjälp att få :) Allt löser sig!

2013-03-19
zmiley
zmiley
Bebis på 13 månader

Jag är 20 år och är ensamstående till min lilla dotter på 4 månader. jag hann inte jobba innan hon kom så jag lever på lägsta möjliga. Men man klarar sig, man får ju föräldrapenning,barnbidrag och om man är ensamstående även underhålls bidrag. och man kan även söka till soc och få några tusenlappar extra till hyra osv. Man ska vara glad att man bor i sverige och kan få all hjälp ekonomiskt som behövs. :) lycka till

2013-03-17
Mfvs
Mfvs

kolla köp å säljsajter på fb tex finns även bortskänkes.. där kan man göra otroliga fynd om man har tur.. så länge barnet e litet så struntar det fullständigt i om den har begagnade saker :-) sen i skolan kanske de börjar ha åsikter om sånt å då har du nog jobb !!
köp inte för mycket. . köp hellre efter hand när du känner att fan detta saknar jag å måste ha!
man måste inte ha pop plagg man e inte dålig mamma för det även om det låter så på många. Man måste inte heller ha goretex skor på vintern det finns billigare alternativ som funkar precis lika bra.. köp en billig vagn till en början å satsa lite mer på en sittvagn sen då du garanterat kommer vilja ha en smidigare vagn ganska fort :-)
skötväskan finns kanon på stadium för 99kr jag älskar min å har valt bort min "riktiga"

2013-03-15
osisen
osisen

Jag hade inte det alls bra ekonomiskt med mitt första barn men jag kämpade med skolan samt Sökte jobb om man vill så fixar man allt ..

2013-03-14
sabbrina
sabbrina
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...