App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Omplacera hund

Tänkte höra om det är någon som far erfarenhet av att omplacera hund? Vi har en tik på 6 1/2 år som vi funderar på att omplacera. Hon är jättesnäll och lugn men jag tycker inte vi har tid att ge henne den tid hon förtjänar. Har funderar på en längre tid på hur vi ska göra. Inget bestämt, men vi kollar alternativ. Någon som har nå förslag el alternativ..?

2013-03-13
Maallin
Maallin

Jag omplacerade via blocket, var väldigt noga med köparen. Gick jätte bra, hon skickade bilder och smsade i några månader om hur det gick :)

2013-03-13
Liisa89
Liisa89

Hundliv menade hundklubb såklart

2013-03-13
Oskv3
Oskv3

Omplacera inte via blocket bara och om du ändå gör det skriv ordentliga papper med villkor mm. Jag hade personligen haft svårt att omplacera men har ni vänner eller om någon på eller via en hundliv ex brukshundsklubben där ni bor kan hjälpa er, kanske tipsa om ett bra hem. Hade valt att gå den vägen före blocket. Lycka till med ert beslut.

2013-03-13
Oskv3
Oskv3

Om man köpt en renrasig hund från uppfödare kan man prata med uppfödaren, eller om det finns en hemsida för den rasen, där brukar man kunna lägga ut annonser för omplaceringar. Det är ett tips. Men det är svårt, man vet ju inte hur de nya ägarna är...

2013-03-13
Yrwen
Yrwen

Har en släkting som omplacera en hund, hon satte in annons på blocket. Gick tyvärr inte bra... Den som köpt den ville bara ha den till parning och strunta sedan i den. hunden var nära att svälta ihjäl när den kom till en ny ägare igen men här dog då av avmaskning.

Fråga först om någon ni känner kan ta hunden. Om inte se till att att få någon ny ägare som bryr sig.

2013-03-13
jika686
jika686

Jag har själv aldrig omplacerat någon hund. Men min syster råkade ut för en dålig omplacering även om de var väldigt kräsna och ville att rottisen skulle till ett bra hem. De som hämtade honom sålde tyärr vidare honom efter bara 2 dagar även om min syster sagt att om det ej funkar så skulle de lämna tillbaka hunden... Kolla i din egen bekantskaps krets först kanske? eller sätta ut en annons och sätta krav på den som ska ta över, låt dem komma och hälsa på hunden, gå ut en liten promenad kanske? och ställ lite frågor och så bestämmer du själv i lugn och ro :) Tog själv över min tik som jag haft nu i 3 år dock var ägaren som hade henne innan inte bra .. supersvårt med omplacering! Lycka till och hoppas du hittar en lösning!

2013-03-13
emelie900308
emelie900308
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...