App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Cocoonababy

Hej, Jag är ny här så jag vet inte riktigt om min fråga hamnar på rätt ställe. Har BF den 29 april och börjat förbereda hemma för bebisens ankomst. Jag och min sambo har tittat på och läst en hel del om madrassen utformad för bebisar som heter Cocoonababy. Den verkar superbra! Är det någon som har erfarenhet av den??? Varma hälsningar, Pernilla

2013-03-12
Hnoss
Hnoss
Barn på 2 år och 3 månader

Och precis som du skriver så är ju cocoonababy inte bara till för att bebisen ska ligga ombonat och mysigt utan mest för att bebisen mår bättre av att inte ligga på ett platt underlag.

2013-03-25
Hnoss
Hnoss

Nina2843: Jag har läst om Cocoonababy på flera ställen på nätet och tycker den verkar superbra! Flera som skriver att alla borde skaffa en till sin nyfödda bebis. Vi har fått hem våran och den ligger redo i spjälsängen :)) Visst kostar den endel, men jag tror det är värt pengarna bara bebisen får ligga så bekvämt som möjligt.

2013-03-25
Hnoss
Hnoss

Vi hade spjälsäng direkt och jag rullade ihop fluffiga handdukar och la på varje sida om bebisen, då kändes det lite trängre och mysigare som bebisar ofta gillar. Och det kostade inte skjortan ;-)

2013-03-13
emcb
emcb

min dotter på 3mån har sovit i sin spjällsäng sedan första dagen vi kom hem ifrån bb och det funkar jätte bra. I början brukade jag bädda in henne i en filt som hon tyckte mkt om och när hon började sparka av sig täckte behövdes det inte längre.

2013-03-13
AnnaLinnea12
AnnaLinnea12

Adde86: Jag menade självklart inget illa med babynestet! :) Det jag försökte poängtera var att man behöver inte alla dessa saker som vårt samhälle "lurar" på oss för att överleva :) och självklart får alla göra som dom vill, att du sen valde att göra ett eget ser jag som en rolig grej och mer personlig! :)

2013-03-13
Ung_mamma
Ung_mamma

Tack för era svar :) Många kloka ord och tankar. Jag gillar idén att bebisen får ligga ombonat (som den gjort inne i magen) när den är ny i vår värld. Att den får en mjukstart med att vänja sig vid att sova på en större yta. Men jag vet ju förstås inte om bebisen kommer gilla det jag tror när den väl kommer ut ;) Dock blir det nog något slags babynest....och blir det en cocoonababy så ska jag självklart dela med mig om vad bebisen tycker om den :)

2013-03-13
Hnoss
Hnoss

Min son gillar sitt babynest (då han vill vara nära så är den utmärkt! Då ligger han mellan mig och min sambo). Annars sover han bra i sin vagn också. Spjälsängen kan han sova i korta stunder under dagen men annars föredrar han nestet eller vagnen. Nu har det även hänt att han somnar i sitt babygym men där får han inte sova under nätterna men på dagarna går det bra om han leker där och sen somnar. I början sov han också mycket i sin vagga (på hjul), men den har han vuxit ur nu.

Jag köpte allt innan sonen kom och visst hade jag kunnat vänta med visa saker (som spjälsängen), men tidsnog kommer den användas ändå så då var det inte ett onödigt köp :-) jag tror han kommer gilla sin egen säng senare, bara jag vänjer honom vid den mer (därför jag började vänja honom vid den redan när han var 4 veckor, då fick han ligga där å titta på sin musikmobil medan jag städade och första gångerna var han ledsen men blev snabbt fokuserad på mobilen eller dammsugaren som han hört många gånger i magen :-P somnade sen och sov kanske 30 min.. Jag tror på att vänja barn långsamt in i något nytt och gör något positivt av det hela, visa med hela kroppen att det inte är farligt att ligga ensam.. Bädda in i filtar så bebis känner sig ombonad och trygg. Se glad ut och berätta hur skönt det ska bli å sova etc.

Lycka till och gör som du/ni känner är bäst för er!

2013-03-13
Tessan29
Tessan29

För min del var det mest för att jag ville ha ett litet projekt under tiden jag är på gravpenning. Man blir ju så himla uttråkad om man inte har nåt att göra :) sen så valde jag att sy en själv istället för att köpa, både för att det blev billigare men oxo roligare att sen säga att jag sytt den sj :) men feågan e om bebis kommer gilla den. Vår liggdel i vagnen kan gunga o blir som en vagga när man lägger den på plan yta, så jag gissar att den kommer bli en liten favvis, både för oss o bebis. Hoppas jag :)

2013-03-13
Adde86
Adde86

Har ärligt talat inte hört talas om denna madrass och vet heller inte vad den kostar :) Men min dotter vägrade att sova i spjälsängen den första tiden och sov i sin vagn om nätterna, fram till hon var fem månader... Hon har heller inte haft något babynest och överlevt ändå. Jag tror inte att man ska snöa in på så mycket som finns att köpa.. Dottern nöjde sig med att få en snuttefilt och en napp och sen var det bra :) Om man nu inte kan använda den så länge så kanske ni bör se vart bebisen vill sova innan ni slänger ut pengar på en madrass som kanske inte kommer att användas? :)

2013-03-13
Ung_mamma
Ung_mamma

Den ser mysig ut, men man kan ju inte använda dom så länge. Jag har sytt ett babynest till vår bebbe som ska komma snart o hoppas den duger :)

2013-03-13
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...