App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur ofta tar era 5-6åringar med sig kompisar hem ifrån förskolan/skolan?

Min son pratar mkt om att ta med kompisar hem ifrån förskolan men det har inte blivit av i vinter pga mkt sjukdomar i familjen och tidigare har det inte varit så intressant. Så nu undrar jag följande: hur gör ni när ni hämtar och ert barn vill ta med en kompis, ringer ni föräldrarna på förskolan eller planerar ni mer i förväg? Hur gör ni som har bil, jag tänker på att man måste ju ha en extra bilkudde, inte alltid vi har det i bilen... Hur mkt behöver ni engagera er i lekträffarna? Leker de bra själva eller behöver ni sysselsätta dem/styra upp ev konflikter? Ja ös på med allt ni kommer på :-) blev massa funderingar en trött kväll som denna ;-)

2013-03-12
emcb
emcb

När de stora gick på förskolan hände det knappt alls att de hade kompisar därifrån med hem. Det började i förskoleklass, men inte så ofta då heller. En period hade vi en extra bilkudde i bilen. Nu går de oftast hem direkt efter skolan själva. Dottern har kompisar med sig någon gång ibland, då kollar vi att den kompisens föräldrar vet var hon är. Vår dotter följer också hem ibland med kompisar, utan att det är bestämt innan. Om hon kommer ihåg att ringa direkt och säga var hon är, så är det ok för oss. Sonen är inte så ofta spontant med kompisar. De umgås mer över internet någon timme om kvällen och så på olika träningar etc. Ibland umgås de en grupp killar från klassen hemma hos någon under en helg och spelar dataspel halva natten, men det görs ju upp några dagar i förväg.

2013-03-15
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 5 månader

Tack för alla svar! Sonen har vänner hemma men inte ifrån förskolan, därför jag hade lite frågor. De vänner han annars har hemma känner vi väl. Barnen på förskolan känner vi inte lika bra men det löser sig!

2013-03-13
emcb
emcb

Och vi har alltid en extra kudde i bilen...

2013-03-13
solskensmamman
solskensmamman

Han leker med en granne oftast, så han bara ringer eller ringer på dörren , så går de hem till varandra. Konflikter löser de själva (nästan inga alls). Vi tar inte med hem , ifall det inte bestämts dagen före (ringer varandra). Leker ca 1 gång per vecka med andra än grannen, oftast på helgen.

2013-03-13
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...