App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vilken läkare ska man tro på??? Orolig!

Har ju haft mycket migrän i början av graviditeten. Fick citodon utskrivet av läkaren på mödravården. Har haft kontakt med läkare på VC också, för sjukskrivning. Och den läkaren valde att skicka en fråga om mitt fall till neurologmottagningen. Därifrån får jag idag svar via brev om olika behandlingsalternativ - och de VARNAR för användning av citodon under första trimestern... Jag som tagit de tabletterna i god tro... tre stycken har jag hunnit ta, under loppet av tre veckor... och är bara i vecka 10 nu...

2013-03-12
ChildofJune
ChildofJune

Pratade med sjukvårdsrådgivningen och en väldigt förstående sköterska som pratade med gyn på sjukhuset - för helst av allt nu vill jag in och se så det finns liv i magen. Dock missade jag ju telefontiden på gyn, så enda alternativet nu är att söka akut eller vänta till imorgon. Det sköterskan kunde läsa (var hon nu läser) var att man skulle vara försiktig med citodon under första trimestern.

Jag ska även lämna ett meddelande till min BM - de har bara läkaren på MVC på torsdagar, så att jaga fatt i läkaren idag blir nog svårt.

Dock har ju läkaren på VC lovat att höra av sig till mig när hon får svar från neurologen, och även om jag fick svaret med posten jag också, så hoppas jag att hon ringer så jag kan bolla med henne. Hon vet ju att jag fått citodon utskrivet av MVC, och att jag har tagit några tabletter.

2013-03-12
ChildofJune
ChildofJune

Annars kontakta en spec-mvc och rådfråga.. Jag har fått olika svar av mvc och spec-mvc angående samma läkemedel.

Tror itne att 3 tabletter gör sådär oerhört mycket, och den första trimestern har ju nästan passerat, tror din oro är farligare faktiskt :)

Jag blev erbjuden citodon i v11 på kvinnokliniken (fick då 2 tabletter i ett svep och sen som smärtlindring vid behov men då just citodon inte har nån verkan på mig valde jag vanliga alvedon istället) så jag tror att de ser till risken med smärtan i förhållande till risken med medicinen. Som sagt, jag fick ju några citodon i ungefär samma tid av graviditeten och födde en fullt frisk och normal dotter :)

2013-03-12
Yrwen
Yrwen

Hurricane, det hade jag kunnat tro på om det inte var så att det är just under första trimestern som varningen gäller. Ett beroende kan ju uppstå närsom... Men en varning för en enskild del av graviditeten tolkar jag som direkt fara för fostret... eller tänker jag helt galet?

2013-03-12
ChildofJune
ChildofJune

Fick utskrivet citodon igår efter en mindre operation i v.21. Den läkaren sa att jag kunde ta de nu om smärtan var outhärdlig men annars hellre avstå och att de absolut inte skulle ges om jag vore i första trimestern. Enligt fass avråder dem oxå dem i första trimestern.. :(

2013-03-12
loveisjustyou
loveisjustyou

Kommer naturligtvis INTE ta någon citodon förrän om jag klarar mig genom första trimestern... men nu oroar jag mig ju som sjutton över om jag kommer göra det...

2013-03-12
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...