App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

5 minuters metoden? Vad är de?

(null)

2013-03-10
FriidaN
FriidaN
Barn på 3 år och 6 månader

Vi har typ provat men det funkar inte. Och nu somnar hon hur bra som hälst på kvällarna. Förutom i bland, men så är det.

Vet inte om jag är emot, men för oss funkar det då inte.

2013-03-11
Gunilla1987
Gunilla1987
Bebis på 17 månader

som elin sagt, man lägger barnet, väntar fem minuter innan man går in oavsett hur mkt barnet skriker tills barnet somnat. inget jag någonsin skulle utsätta mina barn för! vet att många provat och varit nöjda, men jag håller med elin, jag vill att mina barn ska somna trygga, inte för att de gett upp om att nån kommer när de är ledsna/rädda...

2013-03-11
mickelina81
mickelina81

Okej, tack för svaret

2013-03-10
FriidaN
FriidaN
Barn på 3 år och 6 månader

Det är en metod för att få barnet att somna. Man ska lägga barnet, gå ut och sen vänta fem minuter mellan varje gång man går in igen, även om barnet skriker. Tanken är att barnet då ganska snart ska vänja sig vid att somna och somna om själv, utan hjälp av en vuxen.

Jag gör inte anspråk på att ha lämnat en fullständig redogörelse för metoden här, absolut inte. Bara i stora drag och vad jag uppfattat.

Personligen gillar jag inte idén. Jag vill hellre ha åbäket med att söva mina små barn i famnen, än att jag lämnar dem skrikande ensamma. Jag vill inte att mina barn ska somna själva, för att de gett upp och lärt sig att det inte är någon idé att skrika efter mamma och pappa. Men jag har hört att det finns de som är mycket nöjda också. Om man håller på att förgås av sömnbrist, kanske man måste ta till drastiska metoder för att orka med...

2013-03-10
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...