App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Snälla berätta hur gick det

Jag älska o läsa förlossningsberättelser det känns liksom det bli snart min tur jag är själv beräknad 28 mars

2013-03-10
Mounaa
Mounaa

Om du klickar på mitt namn så kan du läsa mina berättelser om mina förlossningar.

2013-03-17
Isabelle _
Isabelle _

Vattnet gick vid halv fyra på eftermiddagen och då började värkarna komma igång, jag tvingades ner på golvet av sambon (vilket jag inte var jättesugen på) eftersom att dottern inte var fixerad och bm hade därför sagt att om vattnet gick så skulle jag ligga ner en stund så att inte navelsträngen skulle klämmas och ge dottern syrebrist. Vi tog oss ut till bilen och blev inskrivna på sjukhuset vid halv fem, de kollade mig och jag var öppen 2 cm. De skickade dock inte hem mig vilket jag var säker på att de skulle göra, och jag tackar gudarna för det! Jag badade en kort stund men under tiden kräktes jag och ännu mer vatten kom (kände inte någon smärta direkt utan det var bara att jag blev så illamående). Jag envisades med att jag ville upp och lägga mig i en säng, vilket sköterskorna nekade mig, de ansåg att jag skulle stanna i badet eller gå runt lite så att det kom igång, men jag vägrade och till slut fick jag mig en säng. De kollade igen och såg då att jag var fullt öppen, och därför fick jag kommentaren: Nämen det var ju inte konstigt att du ville lägga dig ner!
Efter tjugo minuters krystande så kom sedan vår underbara prinsessa, klockan 20:00 på beräknat datum! Alltså tog det ca fyra timmar från det att vattnet gick till det att hon kom! :)
Jag själv ser dagen/kvällen som en positiv upplevelse, dock tycker jag att personalen bör lyssna lite mer på en förstföderska, de viftade praktiskt taget bort min önskan till att få en säng eftersom att jag var förstföderska och det tar TID att föda barn och de tyckte antagligen att jag var en gnällig och lat 18-åring som envisades så, men tji fick dom! Bedövning hann jag inte med eftersom att allt gick så fort, men det var heller inget jag saknade då smärtan var helt "okej". Hoppas att din förlossning blir bra och att ni får en "trevlig upplevelse" dock gäller det att stå upp för sig själv :)

2013-03-12
Ung_mamma
Ung_mamma

Åå vad spännande tack allihopa hoppas det blir min tur snart vill åka in nuuuuuu!!!;)

2013-03-11
Mounaa
Mounaa

Mitt första barn så gick vattnet kl 21. La mig i sägnen för jag var trött och hade ovanligt ont i ryggen ingen tanke på att jag skulle födda. Men reste mig upp för att gå på toa vips så gick vattnet. Hm älskling jag tror vattnet gick.han bara va sa du och gick på en gång och hämtade telefonen åt mig ringde förlossningen och dem frågade om jag kunde vänta en timme inan vi åkte in och det gjorde vi eftersom värkarna inte hade dragit igång. Manen ringde min mamma som skulle komma och hämta våran hund kom om 55 min sa min man men hon slända på luren och var här på 5 min. Manen gick om kring och plockade med lite grejer i väskan medians jag satt kvar På toan. Sen in till Karlstad sjukhus väl där fick vi komma in till ett rum kollade om jag var öppen 3 var jag då. Sprang på toa hela tiden kunde värken sitta ligga eller gå så jag varierade mellan dem tre hela tiden. Sedan gick vi gå till väntrummet och vänta där så började jag må illa ljust som dem kom och sa till mig att jag skulle få komma in på förlisning rummet. Så kräktes en gång och sen mådde mycket bättre. Ungefär en halvtimme efter så började värkarna dra igång. Tog endast lustgas kl 5. 45 kom lilla Ellen ut en månad förtidigt Nr2-3 var med min mor på shoppade. Jag jag började springa på toa varje kvart så vi åkte hem. Gick på toa på en gång när jag kom in bara ringa min mor igen så hon kunde hämta Ellen. Ringde förlossningen hade inga värkar under tiden jag pratade med dem men så fort jag la på så började det. Bara att åka in. Väl där så tyckte jag set var den längsta parkeringen jag någonsin har gått. Denna gång fick jag komma in till förlisnings rummet på en gång. Kom in en tjej som skulle kolla ❤❤ på mina små lite lätt eftersom jag inte kunde stå still så dem hämtade doktor som fick göra ultraljud och heller inte det det lättaste. Men dem konstaterade att dem mådde bra. Sedan skulle jag ha en nål i armen nej sa jag hela tiden kan ju inte sitta eller stå stil så nålen kom ditt efter någon timme. La mig ner för att se hur mycket jag var öppen och hon sa du reser dig inget mer nu för snart kommer krystningsvärkarna och rätt hade hon. Även dana gång tog jag lustgas. Först kom lilla August ut sen kom nästa värk bara efter någon minut en halv timme efter kom lilla Milla. Båda gångerna var bra förlossningar August och Milla kom i vecka 36x 1.

2013-03-11
Jennyelbl
Jennyelbl

kan svara lite kort iaf. :)

nr 1, född 41+0: värkarna smög sig på mer och mer under eftermiddagen och var kanske 20 minuter emellan runt åtta på kvällen. vid midnatt sa det bara pang och värkarna blev jättekraftiga. jag bad min man ringa förlossningen och be om tips eftersom det var första barnet och allt. han ringer senast ringda nr av nån anledning och säger med smått panik i rösten "min fru har jätteont, vad ska jag göra?!?!" varpå min stackars MAMMA svarar "ring förlossningen!" hahahaha! satt i badkaret tills det var 3 minuter mellan värkarna och vi fick komma in. väl där hade jag så himla ont att jag fick en spruta petidin och sen lustgas. har för mig att vi var inne runt tre på natten, men resten av värkarbetet är lite dimmigt av all lustgas. ;) kommer ihåg att jag mest låg på sidan och var helt inne i min egen lilla värld. gillade inte alls känslan av krystvärkarna när de började komma runt 10, men ungen måste ju ut, så det var bara att sätta igång och krysta. det tog ca 1,5 timme och precis sista biten innan huvudet kom ut trodde jag att hela jag skulle gå sönder, så ont gjorde det, men det blev bara fyra, fem stygn ändå och en tjej på 3685g och 53cm kl 11:44. det tog alltså runt 12 timmar och var ändå en ganska enkel förlossning.

nr2, född 40+3: slemmproppen går på förmiddagen och utan nån förvarning alls går vattnet runt 16. känner verkligen hur något segt brister när jag ligger i soffan och kollar på tv och det börjar rinna, rusar upp och det bara forsar. gubben får lite småpanik den här gången också medan jag är lugn som en filbunke. ringer förlossningen och jag får komma in på kontroll för att se om det verkligen är vattenavgång. kommer in runt 17 på neonatal och får ligga med ctg och lite sånt. runt 20 har ingen haft tid att undersöka mig än för de har överfullt och då har värkarna börjat komma igång på allvar, så de kastar ut mig och skickar mig till förlossningen. ;) vid 20.30 är jag 3cm öppen och får tens och lustgas på lägsta nivån, vilket hjälper bra hela förlossningen. känner hela tiden att jag har full kontroll, sitter på pilatesboll och äter rostad macka mellan värkarna. :) 22.30 är jag öppen 5cm och jag tycker det går långsamt, fast det inte gör det, och jag borde aldrig ha tänkt så, för 25 minuter senare kommer krystvärkarna. bm känner att det bara är en liten kant kvar, men jag får inte krysta pga den. till slut går det inte att stå emot längre så bm får trycka ut den kanten manuellt så att säga och så är en stadig pojk på 4145g och 50cm ute på fyra, fem krystvärkar kl 00.29. fick sy 4, 5 stygn den här gången också.

nr3, född 38+5: började komma lite sammandragningar på eftermiddagen och kvällen dagen innan, men jag var övertygad om att det skulle lägga sig, för jag hade ju gått över tiden med den andra två, så då skulle jag säkert göra det med den här också. fick dock ligga hela natten med värkar var 15-30 minut som var precis sådär starka att man inte kan sova. fortsätter på förmiddagen, mår illa och kräks upp frukosten. tidigt på eftermiddagen kommer de med ca 20 minuters mellanrum och gör inte jätteont, men tillräckligt för att man måste stanna upp och andas. börjar bli otålig och tycker att det ska komma igång på allvar eller lägga av! haha! mannen gör sen lunch och 16.30 kommer värkarna plötsligt igång med fem minuters mellanrum och gör mkt ondare, bara pang sådär. ringer förlossningen och får komma in när jag vill eftersom förra gick rätt snabbt och det är nr 3. ringer mina två bästa vänner som ska följa med den här gången och säger att jag åker in och kollar om jag blir kvar eller inte. när jag kommer in är jag redan 5cm öppen, så de får pallra sig dit. jag är inne runt 17 och försöker sätta mig i duschen, men den här bebisen HATAR ljudet av vattnet som strilar mot magen och det är ingen höjdare att bli ihjälsparkad mitt i en värk, hehe. sätter mig på sängen istället med lite lustgas och känner att jag har bra kontroll på läget. kompisarna dyker upp och vi sitter och pratar strunt och tittar på youtube-klipp mellan värkarna. sitter upp hela tiden för det gör tusen gånger ondare att ligga ner. runt 20 är jag öppen 7-8cm så det går stadigt framåt. runt 21 blir det mer och mer intensivt och får skruva upp lustgasen och tensen, men till slut hjälper inte det. bm skruvar upp lustgasen för mkt och jag blir totalt snurrig och de får sänka den igen för det var så obehagligt. värkarna var MYCKET mer intensiva än med de andra två! de sista två cm man öppnar sig gör ju mest ont, men den här förlossningen gjorde definitivt mest ont. de andra två har jag varit tyst och gått in i mig själv, men nu måste jag agera ut smärtan på nåt sätt och skriker och vrålar och bankar i sängen. ;) det var riktigt skönt att ha med sig två kompisar som själva är mammor och som vet vad som hjälper. de servade mig med dricka och ryggmassage och allt möjligt. :) strax efter 22 konstaterar de att jag i princip är helt öppen och tar hål på hinnorna. kommer ihåg att det kändes jätteskönt och att det blev lite mindre tryck på nåt sätt. krystvärkarna kom nästan direkt efter det och det kändes riktigt skumt. med de andra två kom de smygandes allt eftersom, men nu kom de bara pang och det kändes mysko. ut kom iaf en pyttetjej på  3160g och 47cm efter tre, fyra krystningar kl 22.41. jag var riktigt förvånad över att hon var så liten, för man hör ju alltid att barnen ofta blir lite större allt eftersom, men tack och lov var hon inte det. ;) behövde inte sy nåt alls.

2013-03-11
mickelina81
mickelina81

mina finns åxå under mina berättelser@

2013-03-11
osisen
osisen

Min finns under Mina berättelser. Obs: den är lång! :-)

2013-03-11
MamsanMaria
MamsanMaria
Barn på 3 år och 2 månader

Mina värkar började 22.00, vid 02.00 var jag på karolinska för jag inte orkade sitta hemma och vänta. Var då öppen tre centimeter och dom tänkte skicka hem mig men lät mig ist vänta i väntrummet ett tag. 04.00 satte dom på värk klockorna igen, sedan gick dom ut och glömde bort mig. 06.00 kom dom in, var då öppen 6 cm och ja då var förlossningen full på karolinska och övriga sjukhus i stockholm. Min man körde till uppsala på tjugo minuter och när vi kommer in är jag öppen 8 cm. Lustgasen tog inte alls och precis när jag skulle få min efterlängtade epidral så skriker jag att jag kommer bajsa på mig. Då var det bebben som skulle ut. 09.20 var han ute och har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv :) trots allt strul

2013-03-10
Liisa89
Liisa89

om du loggar in på de vanliga sättet så går det men med appen funkar det inte

2013-03-10
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 3 månader

Jag tror att det går inte med mobilen eller.??

2013-03-10
Mounaa
Mounaa

du kan läsa min under mina berättelser i min profil:)

2013-03-10
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...