App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

kan man bo i en etta ?

Jag har gått och funderat på de här med lägenhet. Efter som jag och min kille just nu får våra pengar  från soc så har vi blivit tillsagda att hitta en lägenhet som inte är allt för dyr. vad betyder " inte allt för dyr"?  vi får ca 6000 kr varje månad och har nu blivit erbjuda en etta på 28 kvm som ligger mitt i stan som kostar 2600 kr/mån ( ledig i maj). är 28 kvm för litet att bo 3 stycken i ? jag själv har inget emot att bo trångt en tid efter som vår ekonomi inte är tillräcklig för att bo större. Sen har jag även funderat på om man är skyldig att berätta för hyresvärden att vi väntar barn i augusti ?

2013-03-09
Middyr
Middyr
Barn på 1 år och 7 månader

Jag bodde i en etta på 32 kvm och höll på att kvävas när det bara var jag och sambon, så fort jag blev gravid flyttade vi till en trean. En tvåa är nog det minsta stl på lägenhet när ni ska bli tre!

2013-03-16
SandyMarie

Jag tycker en etta är för litet när man ska ha barn och blir tre stycken! Jag och min pojkvän ska få en lägenhet av soc och vi får kolla efter en lägenhet som är en 2, dom har inte sagt något om pris, utan att vi får bara välja en som är en 2! :p jag vet inte riktigt hur allt fungerar men ni borde få en 2 i allafall! :)

2013-03-09
FriidaN
FriidaN

Soc har ju även riktlinjer för vad man har rätt till beroende på familjens storlek. Jag har en bekant som har ett barn, och de får bo i en trea, för de tycker att båda har rätt till ett eget rum. Sen är det klart att de har ett maxbelopp på hyran, men tycker det skulle vara väldigt konstigt om en familj på tre skulle vara förvisade till en etta.

2013-03-09
ChildofJune

Ja jag tror oxå på att de blir lite litet. som sagt, man vill kunna stänga om sig och kunna låta bebisen sova utan att man stör. 
jag har ingen aning om de där med bostadsbidrag, men jag ska försöka ta reda på allt :)

2013-03-09
Middyr
Middyr
Barn på 1 år och 7 månader

Jag tycker det är för litet, ingen av er kan få någon avskild plats och med en kommande bebis kan det vara skönt att åtminstone ha en dörr att kunna stänga. Så jag tycker att ni ska Lea efter en 2:a som minst, då kan ni föräldrar spva i en bäddsoffa i tv rummetoch barnen kan dela på sovrummet. Nu vet jag inte hur det fungerar men borde ni inte kunna söka bostadsbidrag sedan när ni flyttat in?

2013-03-09
emcb

tack för era svar !

ska kontacta hon på soc till veckan så ska vi se vad hon säger :) ska fråga om maxbeloppet för hyra osv !

2013-03-09
Middyr
Middyr
Barn på 1 år och 7 månader

Och nej, jag tror iaf inte att man behöver berätta att man ska har barn, det spelar ju ingen roll?

2013-03-09
Yrwen
Yrwen

Spontant känner jag att det är på tojk litet MEN har man inga pengar så mpåst eman ju anpassa sig också....

2013-03-09
Yrwen
Yrwen

28 kvd är väldigt väldigt litet.. Jag skulle tycka att de e alldeles för litet.. Men man hör som mAn själv vill

2013-03-09
Linz
Linz
Barn på 3 år och 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...