App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ambulans till sjukhuset med lilleman igår natt..

Han har varit förkyld i drygt en vecka men så i tisdags så fick han nån slemmig hals/torrskällande host-attack på eftermiddagen! Tänkte inte mycket mer på det, men hade lite extra koll iaf. Men sen på natten så fick han så svårt att andas, var så slemmig i halsen och bara hostade, efter han ätit. Ringde först 1177 för att kolla vad man kunde göra, men jag var nummer 2 i kön hur länge som helst och han blev bara värre så jag fick ringa 112 istället.. Tror ni inte det gick fram minst 10 signaler innan nån svarade?? PANIK! Men till slut svarade de ju iaf och de skickade en ambulans. Såklart så hade ju det värsta gått över när de kom och han andades nästan normalt. Och sen somnade han när vi åkte. Men han fick ju attacker på sjukhuset sen också så han fick inhalera adrenalin. Det var bland det värsta jag har varit med om.. De tryckte den här stora masken över hans ansikte och han skrek och skrek som om man försökte ta död på honom :'( Mår illa av att tänka tillbaka den stunden :( En stund efter detta skulle jag ge honom mat för att se om det hjälpte något. Det var ingen märkbar skillnad tyckte jag.. Sen gjorde de inte så mycket mer än att säga att det inte är nåt RS-virus, än iaf. På dagen igår var det lika illa och jag ringde efter maken och bad honom komma hem, för jag vill inte vara ensam när lilleman mår så dåligt. Sen ringde jag till vårdcentralen och vi fick komma dit. Där fick han inhalera 2 ggr med en stunds mellanrum. Efter det tyckte jag han verkade lite bättre. Läkaren trodde att detta var kulmen nu och att det snart vänder. Konstigt att jag fick bättre svar på alla mina frågor på vårdcentralen än på akuten! Och på barnakuten var det ju ändå en specialiserad barnläkare, men det var det inte på vårdcentralen! Fick även bra tips på vad man kan göra för att underlätta för honom. Varför kunde jag inte få det på akuten? Nåväl, idag var vi på bvc och de lyssnade på honom och han verkade ha bättre luftvägar idag! De trodde att det kanske inte vore omöjligt om vi fick åka in till vc för att inhalera en gång till, men förhoppningsvis slipper vi!

2013-03-07
xLillaMy
xLillaMy

Det är jobbigt för alla när ens små blir så sjuka! Vi går på knäna här, liten är inne på fjärde sjuk veckan och vi ser ingen ljusning :-(

2013-03-07
emcb
emcb

Fy va jobbigt hoppas lillen mår bra snart!

2013-03-07
babybo
babybo
Barn på 3 år och 9 månader

fy vad hemskt...

hoppas det löser sig snabbt.

2013-03-07
solskensmamman
solskensmamman

Usch då :/ stackars liten. Inte lätt när barnen blir sjuka.

Våra pojkar har haft hög feber i 6 dagar.I söndags hade de 40,5 och var slöa.Så vi åkte in med dom.väl där inne piggnade de till.

Igår var vi inne på barnmottagningen och tog prover för deras långvariga hosta.Får reda på svaren imorgon.Bara nån timme efter vi kommit hem, så blir Isak blå om läpparna och naglarna,skaka och skriker.Vill inte äta.Min man ringer vc som inte svara.Ringer sen ambulans som kommer inom 10 minuter.de kolla syresättning och vi tempa honom.Bara för 30 min sen hade han ingen feber.Men då hade den stigit till 40,2.Min man kör till vc och en av ambulansförarna följer med.Det visar sig att Isak fått öroninflammation.I söndags var det inget.

Idag har Isak mest sovit.Han somnade till och med i sin säng nu ikväll.

2013-03-07
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 31

Nu är han så hes så han knappt kan skrika, låter otroligt ynkligt :( Bara häser när han andas. Fy, min stackars lille pojk :(

2013-03-07
xLillaMy
xLillaMy

Min äldsta son har krupp och vi har fått info om det inte går över av sig självt får man söka vård för att inhalera. Men när det väl har släppt kommer det inte tillbaka så som astma gör.

2013-03-07
emcb
emcb

Ja, hade de haft mycket att göra så hade jag förstått det! Men där var så lugnt att de hade tid att stå och småprata..

Och astma tyckte de inte heller att det var!

2013-03-07
xLillaMy
xLillaMy

Eftersom mini har falsk krupp så kollade dom det, men det var det inte!
Antingen så hostar han för att han ska kräkas, eller så kräks han för att han hostar. För varje gång så kommer det upp mat, men som han sväljer igen. Vilket gör att han sätter i halsen och blir slemmigare :/ Blir som en slags ond cirkel tills han lyckas svälja det helt! Det kommer nästan aldrig så långt upp att det rinner ut, utan man ser det längst bak i svaljet bara.

2013-03-07
xLillaMy
xLillaMy

Vad jobbigt för er. alltid jobbigt när det är första gången. Hoppas det var sista gången annars Välkommen till MIT liv ;-) så har vi hållit på varje vinter sedan liten var 5veckor. Nu har vi åkt in med honom dagligen för att inhalera i snart en vecka. Dessutom har även stora astma så är det inte lilla så är det stora.

Varför du inte fick bättre hjälpt på akuten är för att de endast är till för akut hjälp. Vc eller barnmottagningen ska följa upp, ge mer info och längre behandling. På akuten har de inte tid med det då det är så många barn som behöver just akut hjälp. Blir inte barnet bättre när man är på akuten blir man ju inlagd och får mer noggrann hjälp och de har mer tid att förklara vårdavdelningen.

Det låter inte som krupp, krupp försvinner efter en behandling och är inte så långdraget. Låter mer som förkylningsastma. Man brukar få diagnosen astma eller förkylningsastma om barnen får svårt att andas vid tre tillfällen. Detta ska utredas på er barnmottagning.

Hoppas att han blir bättre nu! Kram

2013-03-07
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...