App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Naturlig födsel eller kejsarsnitt?

Vill ställa en fråga främst till er som har erfarenhet av båda, men naturligtvis till andra också. Viktigt är dock att jag inte är intresserade av några moraliska aspekter av frågan för det anser jag att alla har rätt i att ta ställning till själv. Jag undrar om ni har upplevt några nackdelar med kejsarsnitt och hur det var i jämförelse med naturligt. jag är inte rädd för att föda naturligt med tanke på smärtan , men är enormt rädd att barnet ska drabbas av syrebrist eller att jag ska spricka så illa att de inte kan fixa det. Någon med erfarenhet som vill dela med sig?

2013-03-06
Michelle1974
Michelle1974

vill inte ha kejsarsnitt, hatar nålar å e jätterädd för dem, men är mest rädd för epidural så här e tanken vaginalt igen å om värkarna kändes som förra gången så går d utmärkt utan epidural, å d gick ganska snabbt trots jag blev igångsatt..om d skulle bli kejsarsnitt trots allt så har jag bönat å bett min amanda bm att jag ska få bli sövd så jag slipper paniken med nålar etc..men dem vill helst att man ska vara vaken om d e möjligt men jag fixar verkligen inte nålar! laddat upp med emla plåster som jag ska sätta så fort förlossning sätter igång.

skillnaden mellan vaginal/KS är väl att vid ks har man ont efter å vid vaginal mest innan sen glömmer man smärtan (iaf jag)..med första barnet så sprack jag jättelite å dem sydde efter jag krävde xylocainsprej istället för en stor hemsk spruta å d kändes inte mer än ett litet stick när de sydde! tror risken e störst att man spricker mer, om förlossningen går väldigt fort så inte vävnaden hinner tänjas ordentligt innan bebis tittar ut..sen beror d på med bm om dem är bra på instruera å hjälpa till så mindre risk för bristning uppstår..

2013-03-07
wintersorrow
wintersorrow

Jag vart akut snittad efter 26 timmar värkarbete. Tog ett dygn sen var jag uppe och gick. Hade lite ont efteråt men inte mkt.

2013-03-07
lindapim
lindapim

Jag är livrädd för att behöva snittas. Men skulle det bli så så får der völ gå.

Men andra sprack jag en hel del, men det gick ganska bra ändå. Stor bebis som kom ut då.

Får jag välja väljer jag vaginalt.

2013-03-06
jika686
jika686

hej. Jag blev planerat snittat med min dotter som en nu planerad med lillebror i sep..

Jag hade en väldigt bra snitt. jag var uppe och gick 3 timmar senare och hemma ca 28 timmar, Jag hade inte några problem, man gick lite band over, och försiktif med jag var och gick med babbyn ute i solen 3 dagar och en vecka senare var jag nästa lika aktiv som innan. Min dotter tog bröstet på orerations bordet, inga problem senare i livet. nu en gald och frisk 2-åring.  

2013-03-06
maia19
maia19

Jag har bara fött med planerade snitt, ska göra mitt tredje om tre veckor. Jag har aldrig haft några som helst problem efteråt trots att tvåan var ett t-snitt. Har varit på benen max ett par timmar efter och hemma inom 48. Båda sönerna har fått 10-10-10 så det har inte varit någon påverkan på dom alls. Ammning har funkat direkt. Väl hemma har jag kunnat funka helt normalt borsett från att jag inte kunnat lyfta tyngre än bäbis den första tiden. Jag upplever det som jag har haft mycket mindre problem och komplikationer än vänner som fött vaginalt. Jag är för fria snitt, som kvinna borde du själv få bestämma över din kropp.

2013-03-06
Hurricane
Hurricane

Men 4-5 kilo är mkt för en bebis så jag hoppas att min kommer vara mindre :/

2013-03-06
Adde86
Adde86

Det finns för och nackdelar med allt. Det jag ör mest rädd för är att jag inte kommer ha kontroll över läget o kan inte planera, det blir som det blir. D känns värst på nåt sätt.

2013-03-06
Adde86
Adde86

det är väldigt svårt att få kejsarsnitt bara sådär utan orsak. jag har fött 3 naturligt och fått 3 snitt. föredrar naturligt. mina snitt har gått bra förutom ett där barnet snittades 2 cm i ansiktet o jag fick en infektion.

2013-03-06
jenccy
jenccy

Jag ville absolut inte ha kejsarsnitt. . vill inte någon ska kskära i mej å det va ju inte länge sedan någon råkade skära i bebisen vid ett snitt heller. bebisen e inte beredd på att komma ut osv. . det tycker jag känns läskigt!
risken att man spricker så det inte går å fixa är nog betydligt mindre än att någon komplikation tillstöter vid ett snitt. .
det är större risker med kejsarsnitt jämfört med vaginal förlossning. .
men sen beror det väl på hur allt ser ut med. . för vissa är kanske ändå kejsarsnitt det bästa.
Hade en läkare sagt till mej att det som är bäst för ditt barn är snitt har jag gjort det utan att tveka. .
jag gör det som ska va bäst för mitt barn å inte för mej i alla lägen

2013-03-06
osisen
osisen

jag fick planerat snitt med min första pga att hon var i säte och vändningsförsöket lyckades inte, hon var rätt så stor så dom vågade inte riskera att jag skulle föda i säte och eftersom jag var förstföderska. men efter 5 dagar hemma sprack mitt snitt och det var bara att åka regelbunddet och pyssla om det på vc. med min andra hade vi planerat vanlig vag.förlossning jag åkte in efter 12 timmars värkarbete hemma. när vattnet gick visade att han hade bajsat i vattnet och det satte en elektrod i huvudet på honom som mätte hjärtljuden efter 18 timmar värk arbete till på sjukhuset så sjönk hans hjärtljud och det vart akut snitt inte katastorf men akut så jag hann inte tänka så mycket men efteråt mådde jag jätte dåligt han mådde bra men jag anklagade mig själv att det inte lyckades med vanlig. nu när jag väntar mtt tredje så blir det automatiskt snitt men dem rekomenderar helst bara tre snitt då det blir ärrvänader och dyl. nu denna graviditet är det jätte viktigt att jag inte ingår i värkarbete då risken för att livmodern spricker finns. det finns nog både för och nackdelar med det ena eller andra men vag. förlossning har juh varit det vanligaste i alla år. Lycka till med era graviditeter :)

2013-03-06
jempisen
jempisen

Jag har samma funderingar som du, men tyvärr ingen erfarenhet än. Idag fick jag reda på att jag har fått graviditetsdiabetes, vilket kan göra att bebisen blir stor och det är jag rädd för. Både för min skull o för bebisens. Rädd som du, att spricka, eller att det blir komplikationer som gör att barnet ändå måste födas med kejsarsnitt... Många tankar...

2013-03-06
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...