App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Begagnat oftast bäst!

Vi har bara köpt begagnade saker till kommande bebis. Skötbord, barnvagn, Snuggle Nest, babyskydd, babysitter. Allt detta för 2100 kronor, och då är det fina märkesvaror som knappt ser använda ut! I detta konsumtionssamhälle så känns det verkligen bra att kunna handla begagnat. Jag skulle dock aldrig göra avkall på säkerheten. Babyskydd skall ju t ex inte vara äldre än 5-7 år. När det gäller barnvagn är det viktigt att kolla att bromsar fungerar etc. Men annars kan jag verkligen rekommendera begagnade saker. När man sedan säljer dem vidare så har man igen nästan hela summan som man köpte allt för. Det kan man ju inte få om man inhandlar allt nytt och sedan säljer det.

2013-03-06
annacilla12
annacilla12

Är än så länge inne på mammakläder second hand. Fina kläder sparsamt använda, bra pris! Sen är det bara att sälja vidare efter grav. 😊

2013-03-24
Pingus
Pingus

Nej det brukar väl vara använda som dom hyr ut? Dom kan ju inte hyra ut nya hela tiden då gör dom ju ingen förtjänst på det och då finns det ingen mening gör dom att ha den tjänsten ju

2013-03-24
Idussen
Idussen

På alla ställen jag ringde o kollade som hyrde ut så hyrde dom ut såna som redan var använda! Så nej, alla hyr inte ut nya!!

2013-03-24
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 7 månader

(null)

2013-03-24
RebeckaAKB
RebeckaAKB
Barn på 2 år och 5 månader

MammaT1: nej det är helt oanvända de hyr ut. På vår satt tom alla laoparkvar och den var inplastad. Och sen hjälper det inte att ta av tygrt ich kolla, man ser inte alltid om den är skadad. Det är ju just det som är grejjen, man ska kassera ett babyskydd om fet varit med vid krock oavsett om den verkar hel eller inte

2013-03-10
Hurricane
Hurricane

Jag tycker absolut man kan köpa begagnat babyskydd. Bara man tar av klädseln och noga kollar att plasten och frigoliten är intakt.

2013-03-10
MammaT1
MammaT1

Jag förstår inte riktigt hur det skulle vara säkrare att hyra bilstol från bb eller försäkringsbolag? Har inte de använts av ännu fler barn eller?

2013-03-10
MammaT1
MammaT1

De finna nog väldigt många pengakåta människor som skulle sälja vad som helst!!! Folk är inte kloka.. Just saying! ;)

2013-03-10
Linz
Linz
Bebis på 11 månader

Min man krockade för många år sen och han fick betalt vad vi gett för bilbarnsstolen av försäkringsbolaget om vi lämnade in den till dem.

2013-03-10
Atlantis
Atlantis

Ofta nog. Jag tycker inte det är värt att chansa. Och som sagt,hos försäkringdbolag och i de flesta större städer går det att hyra nya bsbyskydd. Vissa tar inte ens betalt. Såg när jag var på förlossningen att du kan hyra utan bas för 400 kr i nio månader

2013-03-10
Hurricane
Hurricane

Appropå babyskydd begagnat: Hur ofta tror ni folk krockar egentligen? Och tror ni verkligen att av de få som krockat finns det många som är så pengakåta att de ljuger om saken? Det tror inte jag.

2013-03-09
kokoskarin
kokoskarin

När det gäller säkerhet förstår jag inte hur man INTE har råd. Om man köper allt annat begagnat borde man ha råd med nytt babyskydd. Det räcker som sagt att stolen varit med om minsta lilla kollision för att bli obrukbar. Jag skulle möjligvis kunna köpa av tex familj eller nära vänner men aldrig av en okänd.

2013-03-06
Hurricane
Hurricane

Absolut! Och det hade jag med, eller hur? :) Nemas problemas här! Alla är ju olika o har olika krav, min brio happy hade bra finesser också och jag hade egentligen bara kravet att den skulle vara säker och det är den! :) Självklart ska man vara försiktig med babyskydd då alla säljare inte är o lita på.. Kan va så att alla heller inte har råd o köpa allt nytt, vi har inte det o har köpt det mesta beg :) babyskyddet hyrde vi gratis av Länsförsäkringar, billigare än så kunde de inte bli ;)

2013-03-06
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 7 månader

Brio barnvagn **

2013-03-06
Jfer
Jfer

Begagnat är bra! Sen säger jag som många andra att man bör vara försiktig med att köpa beg babyskydd då det är svårt att veta om den är krockad innan. Själv har kg köpt mig en fantastisk brio för 1800 kr och jag är sååååå nöjd! :)

2013-03-06
Jfer
Jfer

Jag håller med om att det är bra att köpa begagnat. Men tex vagn, jag behöver vissa finesser på vagnen och då köper jag inte vad som helst. Hade vart svårt att hitta den jag vill ha för 1500 kan jag garantera :-D Sen håller jag med Hurricane om babyskydd och bilstolar, det skulle jag aldrig köpa begagnat, har ju ingen aning om hur tidigare folk hanterat den eller om dom krockat med den. Jag kanske skulle köpa en begagnad av någon jag kände isf, som jag verkligen litade på!

2013-03-06
Betty86
Betty86

Jessicamalin: jag menade inte att låta negativ, påpekade bara riskerna med beg. Bilstolar. Sen var det min personliga uppfattning om sovsaker. Ang vagn undrade jag bara för när vi letade sulky låg begagnatpriserna verkligen inte så lågt. Jag handlar också mycket begagnat så jag är FÖR tipset. Hade bara lite synpunkter, det får man väl ha?

2013-03-06
Hurricane
Hurricane

Liiiite negativt här ovanför tycker jag! Vi köpte också det mesta begagnat och de funkar alldeles utmärkt! Man behöver inte ha en vagn för 10000, vi köpte en för 1500 som var ett år gammal och sonen åker lika bra i den! Snuggle nest köpte vi också beg, tvätta tyget o sprita av det som inte går o tvätt så funkar de också utmärkt!! Heja begagnat! :)

2013-03-06
jessicamalin
jessicamalin
Barn på 3 år och 7 månader

Fast babyskydd kan ju vara lite vanskligt att köpa begagnat. Det är ju väldigt viktigt att det inte varit med i en krock och det kan man ju inte veta om man köper av en okänd. Så det skulle jag absolut köpa nytt eller hyra. Här i göteborg hyr man helt nya från bb, kostar 900 kr. Sen skulle jag nog inte köpa begagnade babynest, madrasser till vagn och säng odyl eftersom det troligvis är rätt nerkissade/bajsade/kräkta. Sånt vill jag ha nytt. Men vagn, skötbord odyl är ju jättebra om man hittar begagnat. Men under 3000 för allt? Vad får man för vagn då?

2013-03-06
Hurricane
Hurricane
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...