App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Graviditetsdiabetes?

Idag hos BM låg mitt blodsocker på 9.5. Så imorgon ska jag dit för att göra en glukosbelastning. BM sa att jag inte behöver oroa mig, att det kanske bara är en tillfällighet, men d e svårt att inte vara lite orolig iaf. Någon som varit m om detta?

2013-03-05
Adde86
Adde86

Fast blodsockerprov är ju den lätta delen bara att sticka i fingret ju värre om du hade vart tvungen att ta sprutor. Jag dricker alltid mycket juice som inte är något extra socker i men jag har knappt gått upp något alls och bs ligger bra. Hoppas det ordnar sug med att du bara lägger om kosten :) det är ju inte långt ikvar jag hade ju vart ännu värre ju tidigare det dyker upp

2013-03-06
Idussen
Idussen

Har inget onyttigt hemma nu o ska hålla mig till en hälsokost. Vill inte riskera stor bebis eller att diabetesen kvarstår efter graviditeten. Hoppas att det hjälper. Ska till sjukan på fredag för genomgång av kost o introduktion av hur jag ska ta eget blodsockerprov osv. Jippi.

2013-03-06
Adde86
Adde86

Jag är i vecka 34. Ja det känns ju bra att de har upptäckt det men jag känner mig jätteorolig. Med tanke på att bebisen kan bli stor av att jag har detta är jag orolig för bebisen och inför förlossningen. Det känns jobbigt just nu. Men jag ska hålla en bra kost o hoppas att det hjälper.

2013-03-06
Adde86
Adde86

Usch och fy synd att det var så :( men du får se det som att det är bra att dom upptäcker det iaf. Hur långt har du kvar? Själv har jag oxå testat en massa och bu måste jag till bm 2 gånger i veckan och kolla mig för risk för havandeskapsförgiftning. Så jag vet hur jobbigt det är att inte veta och vara rädd för att det ska hända bebis något.

2013-03-06
Idussen
Idussen

Kommer få åka in till östra o få genomgång av att ta blodsockerprov på mig själv o hålla kolla på värdet...

2013-03-06
Adde86
Adde86

Fick inget glatt besked idag. Blodsockret låg på 10.5 :( måste tänka på kosten (trots att jag inte äter sötsaker osv, min last är tydligen mjölken o juicen)

2013-03-06
Adde86
Adde86

Ja d känns som en liten jordbävning. Trots att BM sa att jag inte skulle oroa mig. Jag är medveten om riskerna som finns under en graviditet men för en månad sen fick jag ta extra prover för att utesluta havandeskapsförgiftning o nu detta. Man känner sig så himla sårbar, o inte för min egen del utan jag är orolig för bebisen. Ska snart iväg dit o hoppas på att det bara råkade vara förhöjt värde igår o inget annat. Pust

2013-03-06
Adde86
Adde86

Usch stackars dig! Glukosbelastningen har varit det värsta under hela graviditeten och pga övervikt gick jag göra den 2 gånger trots att jag haft jättebra värden hela tiden...

2013-03-05
Idussen
Idussen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...