App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bör jag ta henne.till vårdcentralen imon?

Mini var gnällig, hängig och hade 39,5 graders feber igår. Började på eftermiddagen efter hon sovit. Hon är förkyld och har falsk krupp så hon har hostat ordentligt inatt och inte sovit så mycket. Idag på förmiddagen var hon pigg och glad som vanligt för att sen efter middagssovet bli likadan som igår. Hon har sagt att hon har ont i munnen, halsen och magen idag. Hon har varit ganska hård i magen de senaste dagarna. Hon säger ofta att hon har ont nånstans men verkar aldrig vara påverkad av det. Men nu mår hon ju verkligen inte bra :/ Kan det vara tänder på g? Innan har hon ju blivit förkyld och lite febrig när tänderna vart påväg, men då har hon inte haft så hög feber och inte så påverkad. Sen har även lilleman börjat få lite förhöjd temp. 37,8 hade han nu senast jag bytte blöja. Hur mycket temp är okej för en sån liten innan man ska söka vård?

2013-03-03
xLillaMy
xLillaMy

Ja, men samtidigt känner jag mig urkass som inte klarar av att ta hand om mina barn själv :(

2013-03-04
xLillaMy
xLillaMy

Ok, skönt att du fick lite avlastning!

2013-03-04
emcb
emcb

Han gillar inte bärselen :( Antingen skulle han ligga på mage i famnen eller så skulle han ha flaskan..

Nu är mini borta hos sin farmor en stund iaf så får vi hoppas det blir bättre snart.

2013-03-04
xLillaMy
xLillaMy

Inte lätt det där! Kan du ha liten i bärselen och kanske baka något lätt med tjejen som tex en sockerkaka? Bebis kanske blir lugn av att få vara nära och lyssna på er? Så gjorde jag ofta när jag hade bevis och 3åring :-)

2013-03-04
emcb
emcb

Ringde 1177, men hon trodde inte det var tänder då det var för hög feber. Kunde vara nåt virus eller influensan eller nåt. Skulle ge henne febernedsättande när hon blir för hängig.
Hon tyckte inte vi skulle göra nåt åt lilleman än mer än att hålla koll på tempen och ge honom mycket vätska. Iom att den inte var 38 eller högre än så tyckte hon vi skulle avvakta.

Fick nästan ett sammanbrott innan i förmiddes.. Mini var gnällig och ville att jag skulle leka med henne hela tiden medans lillebror bara skrek och skrek för han hade ont i magen och var hungrig/törstig. Han sov i omgångar á 20 minuter max. Hann lägga 2 pussel med henne innan han vaknade och skrek igen och då blev hon ju jätteledsen och gick in på sitt rum och smällde igen dörren när jag inte kunde leka med henne mer..

Hur fan gör man för att räcka till? :'(

2013-03-04
xLillaMy
xLillaMy

Hur har det gått?

2013-03-04
emcb
emcb

Misstänker jag tänder så brukar jag försöka kika om jag kan se nåt i munnen, alternativt känna efter.

1177 säger nästan garanterat att ni ska åka in, det har de gjort alla gånger utom 1 för mig när jag ringt :/

2013-03-04
Yrwen
Yrwen

Jag hade nog ringt 1177 och rådfrågat. När de är så små tar de inga risker utan de tar det på störrsta allvar. Ring och fråga. När dottern till min kompis hade 38 graders feber och var under 3 månader har de lagt in henne eftersom det kan hända rätt mkt på kort tid hos de små. De kan bli uttorkade på väldigt kort tid. Vill inte skrämma dig men jag hade ringt och bett om hjälp. kram

2013-03-03
aprilbebis2011
aprilbebis2011
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...