App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kan man bli igång satt tidigare om man bär på stor bebis?

Åkte i tisdags akut in på koll då jag haft fruktansvärda sammandragningar i ett par dagar. Va då i v32 (31+4), allt såg bra ut men bebisen låg högst upp på kurvan och de uppskattade vikten till 2400g, va även in i v29 för misstänkt vattenavgång och då uppskattade dom vikten till 1600g. Vet inte hur många procent de gäller mot "ordinarie" vikt. Hur som helst, kan dom sätta igång förlossningen tidigare om den är väldigt stor? Finns det även ngn chans att de räknas fel vid rul? Väldigt många är på mig och frågar om dom inte räknat fel på mig då både magen å bebisen är väldigt stora redan, t.o.m läkaren på vårdcentralen frågade de igår.. :/ Tacksam för alla svar!

2013-03-01
Ampan
Ampan
Barn på 3 år och 11 månader

Med första hade jag STOORR mage, trodde de räknat fel, v38+6 födde jag en tös på 4390g...

När jag väntade andra så tog jag upp diskussionen igångsättning pga stort barn 8gränsen går vid 4,5 kg) och jag fick göra ett tillväxtul i v32 för att beräkna vikten, då räknades bebisem väga 4,2 vid bf. Hon föddes v38+2 och vägde 3430g..
Igångsättning var väl inte så aktuellt då första gått bra och då vidgar man ju ut bäckenet och så. Tror att de kan kolla huruvida bäckenet är stort eller litet om det är första barnet. Men de vill helst inte sätta igång om de inte absolut måste, av flera anledningar. Många igångsättningar slutar med snitt, komplikationer och blir ofta väldigt utdragna...

2013-03-03
Yrwen
Yrwen

Gjorde tillväxtultraljud med tvåan i vecka 33. Då räknade de ut att han vägde 3300g. Jag blev snittad på BF och då vägde min son 4800g. Nu när jag väntar 3:an kommer de att hålla koll på mig och jag kommer att bli snittad. Visar det sig att bebisen är stor även denna gång, kanske de snittar mig lite tidigare än beräknat, pga humanitära skäl, då det kan vara väldigt jobbigt att bära på stora barn. Vet däremot inte hur de tänker kring igångsättning när det gäller detta...

2013-03-03
Frallan11
Frallan11

här skulle trean väga 3500g.men han vägde 4230g och föddes 1 vecka tidigare.hade jag gått över tiden, hade det nog blivit en 5kg bebis.

på tvillingarna stämde vikterna bra.

2013-03-01
Emilie7
Emilie7
Gravid i vecka 29

På mig stämde det inte. De uppskattade att ettan skulle väga 3500 vid fl, han vägde 3800. När jag väntade andra beräknade de att den skulle väga lika mkt som första barnet. Men han vägde 4200 vid fl. Vilket jag misstänkte med tanke på storleken på magen!

2013-03-01
emcb
emcb

Man blir inte igångsatt på grund av bebis storlek såvida det inte föreligger risk för komplikationer som tex trångt bäcken. Visst kan man bli rädd av tanken på att klämma ut en stor unge men jag tror ärligt inte det är så avgörande för hur svårt det blir. Det är klart att om ungen börjar närma sig 5 kilos sträcket kanske det är mindre roligt. Sen har inte magens storlek nåt med bebisens storlek att göra. Man kan ligga lågt på sf-kurvan och ändå få stort barn.

2013-03-01
Hurricane
Hurricane

Tror inte det spelar roll så länge du är frisk och bebis mår bra i magen, tyvärr. Jag är oxo inne på d där lite själv, att de har räknat fel, för d går inte ihop med våra beräkningar. Bm säger att bebisen inte är stor, men den ligger strax under översta kurvan jag är rädd att det blir svårt att klämma ut. Beräknad 22/4 men jag hoppas den kommer i början, mitten av april...

2013-03-01
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...