App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Till er som har barn som ska bli storasyskon

Jag "råkade" köpa en docka/bebis och lite små presenter till min första 2-åring när han skulle bli storebror... Jag slog in presenterna och packade ner i bb-väskan. När han kom och hälsade på/hämtade hem mamma och lillebror så fick han presenter från lillebror. Han fick en egen "bebis" med sig från sjukhuset, och mamma fick en egen. Jag hade även på förhand bett alla besökare att först hälsa på storebror och gratulera innan dem hälsade lillebror välkommen. Jag hade även bett de närmsta att antingen köpa en liten present till båda, eller ingen. Detta är jag helt övertygad om, att det bidrog till en mycket positiv inställning mot den nya bebisen. Sen gjorde vi likadant med följande barn... och har förberett presenter även denna gången. De små nya familjemedlemmarna är välkomna och väntade av syskonen :) Jag känner att detta har hjälpt oss till en bra start, och vill tipsa er om att testa detsamma!

2013-02-28
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Inget som de längtar efter direkt, de har massor med grejor (trots att vi försöker att inte ge dem, så blir det mkt från släkt, vänner mm)

Får kanske bli något lego... Det kan man ju bara "fylla på" med!

2013-02-28
solskensmamman
solskensmamman

vi har också en del dockor nu, så fick bli annat denna ggn...
5-åringen (snart 6 år) ska få super mario till sitt ds, för det var det enda han önskade sig
3-åringen ska få en radiostyrd blixten-bil och 1-åringen ska få ett badbord som han kan ha i duschen (tror inte den får plats i badkaret, får se...) den går på batteri och man kan fiska och åka båt etc... borde bli bra!

2013-02-28
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

ja, just det... Jag har alltid haft bebisen i "plastbaljan" och lite snett bakom mig just för att kunna omfamna de små besökarna först... Det har nog inte varit nån särskild tanke med just det, men allt annat hade känts fel. Men det är också viktigt! Det är ju första intrycket... :)

2013-02-28
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

vi kör också med syskonpresenter, men docka känns lite överflödigt här (de är ju nästan 5 och 10 år gamla och har ca 6 st redan...)

Det blir nog ... Ja, vaddå???

Tips tack!

Vill ihelst nte ge TV/dataspel eller liknande,  då det blivit lite väl mkt sådant i och med att jag varit sjukskriven och orkeslös. Men det ska inte heller vara något "vanligt", det ska ju vara lite extra.

2013-02-28
solskensmamman
solskensmamman

Tack för tipset.. En liten docka ska ja absolut köpa.. Lillan blir lagom 2 år och redan nu älskar hon bebisar :)

2013-02-28
Linz
Linz
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...