App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Foglossning

Jag tror att jag börjar få foglossning :( får ont när jag är ute och går en liten runda med hunden, känner mig helt slut efter att ha gått i våra trappor. Fick så ont idag att jag var tvungen att lägga mig. Vaknar på nätterna och har ont kan inte vända mig knappt. Är detta symptom på foglossning? Eftersom detta är min första graviditet så vet jag inte hur det ska kännas.

2013-02-27
FruP
FruP

Idag har jag haft jätte ont. Jobbar inom förskolan och har en hel del tunga lyft när man hamnar på småbarns avdelningar. Idag har jag knappt kommit upp om jag har satt mig ner :(

2013-02-28
FruP
FruP

Är sjukskriven pga foglossning, hemskt. Har Tens med men den funkar ju inte alls. Tycker den gör ont och svider. Går att hyra här för 100kr/mån hos sjukgymnast.. Försöker gå på gravidvattengympa och sen stretcha en del. Men hopplöst.

2013-02-28
loveisjustyou
loveisjustyou

Okej är det någon maskin som ska underlätta? Låter ju helt underbart. Jag har mått bra hela graviditeten fram tills för ca en vecka sen. Trodde att det skulle hålla i sig :(

2013-02-27
FruP
FruP

jag har fått låna en TENS-apparat som är guld värd. Det blir som massage på ryggen (långt ner över höftkammen) , sen är jag smärtfri (eller iallafall mkt bättre) i flera timmar!!!

 

Jag fick låna gratis hos BM, de har samarbete med sjukgymnast. Fick köpa egna "plattor" att sätta på . de kostade 140 kr för 4 st (2 behövs, men klistret tar slut)

2013-02-27
solskensmamman
solskensmamman

Låter som det jag har. Har ont mest ovanför blygdbenet men även över ländryggen då blir det samtal till bm imorgon

2013-02-27
FruP
FruP

Det brukar göra ont på/ovanför blygdbenet och längre ner på ryggen. Ring din BM så du kan få remiss till sjukgymnast. Där kan de ställa diagnos och ge dig övningar för att stärka bäckenet. Jag fick även ett bälte, men har förstått att man måste köpa det själv i vissa landsting. Det brukar göra som mest ont då man gjort rörelser som inte är bra, till det hör bla att gå i trappor och att dammsuga. Hos sjukgymnasten fick jag en lista på vardagliga saker som man ska undvika.

2013-02-27
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...