App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Det gör så ont!!!

Har haft foglossning sedan v 15 men det har varit kontrollerbart. De senaste två veckorna gör det så ont att varje rörelse får mig att tappa andan. Är nu i v 25. Har varit sjukskriven sedan v 9 pga andra problem i graviditeten så känner att jag som är hemma heltid ska ta hand om hemmet. Det har gått hyfsat fram till nu! En vanlig vecko städning tar en hel dag pga alla pauser jag måste ta. En maskin tvätt tar en stund att tömma för jag behöver vila då och då. Står inte ut!! Blir tokig av att inte kunna göra något. Fogbälte har jag och värme dyna. Har ni fler förslag på hur jag ska kunna leva hyfsat som vanligt?

2013-02-27
mrsme
mrsme

Hurricane: det är ok :-) så är man ibland som gravid! I know ;-). Ska ta till mig alla tips och se om det hjälper något.

2013-02-27
mrsme
mrsme

Hurricane: låter på ditt svar som du tog mitt inlägg till dig som negativt. Det menade jag inte alls! Är tacksam för alla tips. Får kontakta min doktor om smärt stillande

2013-02-27
mrsme
mrsme

Hurricane: kan tänka mig att det är jätte jobbigt för dig. Jag har ju inte ocd men är en vane människa och som sagt väldigt aktiv i vanliga fall. Att känna att man har förlorat kontrollen över sin kropp är jätte jobbigt. Min man säger till mig att slappna av och lugna mig och vist det hade jag kanske kunnat om jag vetat att han hade gjort det istället.

2013-02-27
mrsme
mrsme

Jag är inte sjukskriven pga foglossningar utan pga att jag hat en hög risk grav. Jag mår dåligt av att bara vila! Jag är vanligtvis jätte aktiv, tränar massor annars och tar hand om allt. Detta är en enorm omställning för mig! Att höra att jag får skylla mig själv är inte speciellt skoj. Jag försöker hitta en lösning, en medelväg

2013-02-27
mrsme
mrsme

Du får nästan ta och skylla dig själv när du fixar och donar heltid. Du är ju sjukskriven p.g.a. Du inte kan arbeta, så varför gör du det?

2013-02-27
Sunsweet
Sunsweet

Om jag inte gör det blir det inte gjort och jag mår psykiskt dåligt utav stök och smuts. Jag har mina rutiner varje dag som jag mått bra utav innan. Ex: börjar med att tömma disk maskinen som gått under natten. Likaså tvätt. Viker tvätt som torkat under natten å lägger in i garderob. Duschar och tar en paus. Sedan fixar jag lunch, gör en låda mat till mannens jobb nästa dag. Fixar ärenden, tex handla, till bank eller liknande. Hem och vila ett tag. Laga middag tills mannen kommer hem. Ta hand om disk, eventuell damsugning . Så ser en vanlig dag ut. När jag jobbade heltid var det likadant men fördelat på eftermiddagarna. Hur ska jag göra för att släppa min ångest över att jag inte kan göra det mer? Det kommer bli en del bråk här hemma för jag tycker inre maken gör det bra nog. Ska till min bm nästa vecka, får se om hon har en tens maskin

2013-02-27
mrsme
mrsme

Du är SJUKSKRIVEN (inte hemma-arbetande). Dvs du ska göra lika mkt hemma som om du jobbade heltid (+ restid). Men det kan ju ta hela dagen eftersom du är hemma!

 

Tex tvätta och tömma 1 tvätt måndag. Damma tisdag. (Jag dammsuger inte pga foglossning så det går bort) . Tömma diskmaskinen onsdag. osv!

 

Inte sköta allt. Då kunde du ju lika gärna jobbat! Jag tror inte FK är intresserade av att betala dej sjukpenning för att ha ett hem-jobb...

 

Jag har foglossning med nu, så jag klarar max 50 % arbete borta = inget hemma nästan för då har jag för ont.

Denna veckan har jag varit hemma 3 dagar och bakat bröd (en bakning). Sen har jag lagat lunch. 

Det är allt!

 

PS: TENS-maskinen är min räddning, hör med BM jag fick låna min kostnadsfritt!

2013-02-27
solskensmamman
solskensmamman

Prova med akupunktur och ta de smärtstillande som är ok under grav. Gå till en simhall och bada, det är väldigt skönt att vara lätt då lättar värken. Prova att ta det ungt i två dagar, vila och gör inget annat för att se om det lättar!

2013-02-27
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...