App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Äter sällan lunchen på förskolan

Min dotter har god aptit när hon är hungrig, men det verkar som om hon behöver längre tid på sig mellan måltiderna. De äter frukost på förskolan vid 8, och idag hade hon ätit två stora portioner gröt. Så till lunchen vid 11.30 hade hon bara skjutit tallriken ifrån sig och vägrat äta. Som tur är hämtas hon ofta direkt efter lunch, så hon får något att äta hemma innan hon sover. Men nu har maken fått nytt schema och fler längre dagar, så hon kommer behöva stanna till efter mellanmålet. Är det inte dumt att hon går så många timmar utan mat? Från frukost 8 till mellanmålet 14.30... eller oroar jag mig i onödan?

2013-02-26
ChildofJune
ChildofJune

Min stora flicka har periodvis haft samma problem. Även sen hon började skolan kunde det ibland bli så att hon åt rejäl frukost på fritids, nästan ingen lunch, rejält med mackor till mellanmål, frukt innan hemgång, bara lite middag och så slutligen allt hon fick äta till sent kvällsmål. Resultat: Hon åt ju mest bara spannmål! Flingor, mackor, gröt... Inte så bra! Nu, när hon inte går på fritids, äter hon oftast bara lite till frukost (för nyvaken för att vara hungrig), äter bättre till både lunch och middag och får bara ett litet mellanmål som ex frukt eller smoothie. Hon har genom hela sin uppväxt hittills ätit bäst totalt sett över dygnet, under längre perioder av ledighet där vi serverat mat med längre mellanrum mellan målen. Det sägs ju att barn behöver äta var tredje timma och det stämmer säkert för många barn, men inte för alla.

2013-02-26
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 6 månader

Ja hon är nog bara inte hungrig.. Men pedagogerna låter inte barnen svälta.. Min flicka fick ibörjan en frukt senare.. Hon vägra äta de två första veckorna och då va hon där på heltid!! :)

2013-02-26
Linz
Linz
Barn på 1 år och 10 månader

Blir hon hungrig så äter hon. Inget att oroa sig för. Har flera barn på jobbet som har såna dagar. Sen så äter de kanske frukt oxo o mellanmålet brukar vaa ganska mättande. Så jag tror inte att det är något du ska vara orolig över. Men be personalen på hennes avdelning att uppmuntra henne till att smaka iaf, då kanske det blir svårare att låta bli maten. Vi säger alltid till våra barn på jobbe att man ska vara modig och smaka, sen om man inte tycker om det så behöver man inte äta mer.

2013-02-26
Adde86
Adde86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...