App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vad ska jag ta mig till?

Har idag pratat med studievägledaren på univeristetet där jag går och berättat att jag ska vara mammaledig i höst och hade lite frågor kring uppehållet i skolan, hur det blir när man kommer tillbaka och om jag kan läsa in något i sommar osv. Det enda som studievägledaren gjorde var att sucka och bara berätta hur otroligt stökigt och svårt det kommer att vara att fixa det här. Hela min värld rasade!! Får hon verkligen vara såhär negativ som jag upplevde att hon var?! Och kan det verkligen vara kört för mig att fortsätta min utbildning sen?! Det måste ha funnits fler som vill vara mammalediga under en termin på universitetet?? Usch! Jag blir så ledsen och förtvivlad!! Vad ska jag göra? :´(

2013-02-26
Annabus
Annabus
Barn på 3 år och 10 månader

Läsa om från början?? Men då måste hon få tillgodoräkna?? Jag svimmar om jag måste göra om det värsta året i mitt liv! Oh herregud! Varför finns det ingen enkel lösning? Jag är så less på att plugga och vill inte plugga heltid samtidigt som jag har min bebis hemma.. När h*n kommer vill jag ju ägna all tid åt bebisen!

2013-02-27
Annabus
Annabus

Du ska ha platsgaranti om du ska va mamma ledig det ända är att du måste ett intyg sånt som du får från din barnmorska tror de heter moderskapsintyg sen behöver du bara ansöka om återupptagande av studier, alla info ska finnas på skolans hemsida tycker det är väldigt oproffissionellt av henne. Det ska även finnas en blankett där du ansöker om studieuppehåll oftast har de vissa datum för när man ska ha lämnat in dessa

2013-02-27
majbarn5
majbarn5
Barn på 1 år och 11 månader

Har en väninna som gjorde ett studieuppehåll där hon pluggar på plats - och det vart lite krångligt för det var just lärarutbildningen som de precis gjorde om. Hon hann läsa första terminen, och sen på grund av alla ändringar blev hon tvungen att läsa från början.... men tycker att de borde fått ordning på det nu? Du har ju alltid rätt till ett studieuppehåll med garanterad plats sedan, när du kan börja igen kan ju dock skilja sig då... förstår inte varför de ska hålla på och göra om allt hela tiden - och tyvärr måste man som student ibland ligga på för att få den utbildning man har rätt till.

2013-02-27
ChildofJune
ChildofJune

Jfer, det förstår jag också. :) jag ska ringa idag igen och hoppas på bättre bemötande! :)

2013-02-27
Annabus
Annabus

absolut inte, det är väl hon som ska känna sig hemsk. Barn är glädje och jag tycker hon ska vara glad för din skull

2013-02-27
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Gravid i vecka 16

Klart att det blir lite problem men de borde som sagt redan ha stött på just det här problemet innan..? Jag känner mig hemsk som planerade in en graviditet såhär mitt i studietiden.. Men jag får se vad nästa syo kan göra! Jag pluggar mot Härnösand och eftersom att de flyttar till Sundsvall så är väl skolan fundersam på hur många som kommer vilja starka i H-sand och sedan byta skola. Fast det borde inte vara mitt problem! ;)

2013-02-26
Annabus
Annabus

Jag ska göra precis samma sak! Pluggar nu till förskollärare och ska göra ett uppehåll i höst. Har haft kontakt med syo o hon säger att det kan bli lite problem för att dom har gjort om programmet from denna termin. Men jag ska ha möte med henne i juni och läggs upp en preliminär planering sen får jag hålla kontakt med henne för uppdateringar osv. Jobbigt att du fick en sån dirigent tant! Hoppas på en bättre nästa gång för dom kan väl inte neka en att utbilda sig? Och är det ett nytt program så kommer det väl fortsätta med flera terminer?

2013-02-26
Krabaten89
Krabaten89
Bebis på 17 månader

när jag jobbade som säljare och fick en kund som kom in och var sur från början så var jag extra glad och trevlig. då kan de inte låta bli att dra på läpparna efter ett tag

2013-02-26
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Gravid i vecka 16

Hahaha! Jag som tyckte att jag var trevlig tidigare... :P Men försöka går ju alltid! :)

2013-02-26
Annabus
Annabus

jo då det är klart att det gör. Hon hade kanske bara en dålig dag eller är sån hela tiden. Att hon blir irriterad så fort hon får jobba lite. OM du skulle få henne igen, spela lite extra trevlig och glad. Det brukar ge dem en funderare

2013-02-26
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Gravid i vecka 16

Jag läser till lärare på distans och den utbildningen är helt ny så det är därför det är svårt att hoppa in på en utbildning.. Jäkla tant som svarade i telefon när jag ringde.. Jag ska ringa igen senare och hoppas på att få prata med någon annan... Det måste ju gå att lösa på något sätt?

2013-02-26
Annabus
Annabus

jag har inte läst på universitet men jag har vänner som har läst. Då har jag frågat lite hur det funkar. Har du håller på att läsa en utbildning och du har läst två terminer men måste göra uppehåll så är det inga problem. Har du läst kurser( man läser olika kursavsnitt om jag fattat rätt) och de är avslutade så behöver du inte läsa om dem. När du ska börja läsa igen så är det bara att fortsätta vart du slutade. hoppa på en annan klass som är där du slutade.

2013-02-26
AnnelieeJ
AnnelieeJ
Gravid i vecka 16
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...