App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Student, gravid och sommarjobb?!?!

Hej! Jag studerar till ssk. Är undersköterska i botten. Till sommaren är jag i 7-9 grav.månaden. Om jag inte jobbar blir jag utan inkomst. Men hur söker man jobb med vetskapen om att jag är höggravid i sommar. Nämner jag det i ansökan eller dyker jag bara upp i sommar med värsta magen... Och vad orkar man jobba med i slutet av graviditeten??? Tacksam för svar.

2013-02-26
Pingus
Pingus

Fast jag tycker inte det är schysst att låta de andra alltid ta de tunga arbetet.. Men bästa är iaf och prata med chefen om hur de ligger till om du vill jobba inom vården!!

2013-02-27
Linz
Linz
Bebis på 11 månader

Hon finns nog lite här och där... Blev helt sönderkrossad av hennes reaktion när jag sa att jag skulle vara mammaledig... Men nu har jag fått nummer till en ny syo! :)

2013-02-27
Annabus
Annabus

Allt går om man bara vill, de är bara du själv som känner om du orkar jobba i sommar, sommaren 2011 väntade jag min dotter hon är född sen 22augusti o jag jobbade till en vecka innan hon kom. Jobbade då inom hemtjänsen som undersköterska på semvik. vi gjorde så att jag inte tog dem tyngsta vårdtagarna utan de lite lättare finns ju alltid olika. är man på boende kan man ju också välja att inte ta de tygsta lyften! men känner du att du orka jobba så tycker jag absolut att du ska göra de.

2013-02-27
tjhoo
tjhoo

Och tack för kurs tipset Jfer!

2013-02-27
Pingus
Pingus

Jag har bf 22 augusti. :) finns häxan surtant i Malmö annabus?

2013-02-27
Pingus
Pingus

Ja, det är CSN på sommaren! Men prata med syon som kan hjälpa dig med allt! Men akta dig för häxan Surtant... Henne pratade jag med idag och hon var bara obehaglig! ;)

2013-02-26
Annabus
Annabus

När har du bf förresten? :)

2013-02-26
Jfer
Jfer

Finns massa bra och roliga kurser på distans på sommaren. Kan rekommendera barn och ungdomslitteratur på linneuniversitetet. Det var en fröjd att ta sig igenom böcker som bröderna lejonhjärta och alfons Åberg förra sommaren. :) den är bara på fem veckor dock, men du kan ju lägga till en kurs till. :)

2013-02-26
Jfer
Jfer

10 veckors studier är heltid över sommaren. Om du ska söka sommarstudier rekommenderar jag dig att kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola eller i din hemkommun. Han/hon vet allt du behöver veta om hur mycket CSN du kan få. Sista ansökningsdag är 15 april så det är snabba puckar isf.

2013-02-26
Jfer
Jfer

Smart annabus!! Får mAn fullt CSN över sommaren då?

2013-02-26
Pingus
Pingus

Jag har precis samma problem!! Vet inte alls vad jag ska göra! Funderar på att gå en sommarkurs på distans för jobba är jag osäker på om jag orkar.. Men pengarna måste jag ha!

2013-02-26
Annabus
Annabus

Jag jobbar i vården och ville jobbat så länge som möjligt men gick hem på havandeskapspenning 55 dagar innan bf och jag hade inte orkat jobba en dag till vården är ju ett tungt yrke...

2013-02-26
Idussen
Idussen

Tack för era svar. Det är ju just det också: tänk om jag inte orkar jobba när sommaren väl kommer. Då sätter jag arbetsgivaren i skiten.men man kan ju inte veta nu hur man mår då

2013-02-26
Pingus
Pingus

Jg skulle föreslå att du de månaderna istället söker havandeskapspenning. Jag är själv nu gravid i 8 månaden o kan knappt gå o handla utan min man. Gjorde det precis o fy fan va jobbigt d va. Jobbet du söker antr jag är inom vården (?) o där ska du klara av tunga lyft o massa annat. Jag är själv uska i botten så jag et hur stressigt d e, spec på somrarna. O sen som några nämnt innan, värmen är inte till fördel. Hoppas det löser sig för dig.

2013-02-26
Adde86
Adde86

Jag har hört att du inte behöver nämna det och om man inte är höggravid utan magen syns lite bara så få inte dom ställa den frågan heller. Om man skulle få frågan och man inte har visat eller sagt nått om det så ska man inte behöva svara på den.. :) Har jag hört i allfall:)

2013-02-26
FriidaN
FriidaN
Gravid i vecka 9

Du behöver inte skriva det i ansökan sen väl på plats frågar de kan du säga som det är. Men som personen ovan det beror på hur mycket du orkar själv?men börja jobba så fort som möjligt så du får lite inkomst innan bebisen kommer

2013-02-26
bia1980
bia1980

Inte för att jag vill "förstöra dina planer" men jag var höggravid under juni,juli,augusti och värmen höll på att ta kol på mig! Jag var tvungen att duscha ca 4-5 gånger om dagen för att svalka kroppen. I slutet hade jag också väldigt svårt att röra mig, magen var i vägen hela tiden och allt gick så mycket långsammare. Sen beror det ju på hur stark vilja du har? Jag målade hus, vandrade/campade, var i trädgården och grävde och hade mig även fast det var tungt med ca 12 kilo extra.. Men som sagt det beror helt på vad du känner att du vill/kan klara av och hur din kropp reagerar. Vissa (som jag) har en lätt graviditet med inga som helst krämpor eller annat, medan andra råkar ut för saker som kan hindra dom från vardagliga sysslor! Hoppas att du löser det och lycka till! :)

2013-02-26
Ung_mamma
Ung_mamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...